من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

بررسی ربات پرنده

بررسی ربات پرنده
بررسی ربات پرنده

بررسی ربات پرنده

می‌توان این گونه مقاله را شروع کرد که در این دوره از تکنولوژی ربات‌های پرنده که نام‌های مختلفی نیز دارند باعث شده در بین مردم محبوبیت فراوانی را کسب کنند. از نام‌های دیگر ربات‌های پرنده می‌توان به کواد کوپتر، هلی شات، درون و پهباد نیز اشاره کرد که شاید نام پهباد بیش‌تر از همه اسم‌ها بیان شده است. این ربات‌ها بسیار پر کاربرد هستند و اگر به آن‌ها توجه کنید با دوربینی که به آن‌ها متصل شده است می‌توان آن را به پرواز در آورد و از دوربین آن برای تماشای اطراف استفاده نمود.

 

بررسی ربات پرنده

ربات پرنده چیست‌؟

به دستگاهی که بتواند فرمان‌های داده شده را درک کند و بتواند فرمان آن را نیز پاسخ دهد نیز ربات گویند، حال اگر به این ربات قابلیت پرواز نیز داده شود ربات پرنده نیز می‌گویند. این ربات‌ها به دلیل کنترل از راه دور و بدون خلبان بودن آن‌ها بسیار کاربردی هستند که به آن‌ها به همین دلیل به آن‌ها نیز هواپیماهای بدون سپرست نیز گفته می‌شود. با چنین تعریفی که صورت گرفت می‌توان این گونه بیان کرد که تمام ربات‌های پرنده از پهباد گرفته تا کواد کوپتر و هلی شات می‌توانند در دسته ربات‌های هوشمند قرار بگیرد. مواردی که باعث می‌شود تعادل این ربات‌ها از دست برود.

شامل موارد زیر هستند:

  • عدم وجود بالانس بین ملخ‌ها و تغییر دور موتور.
  • تعادل وزنی پرنده حفظ نشود.
  • عدم شرایط جوی مناسب و پایداری باد.

 

عدم وجود بالانس بین ملخ‌ها و تغییر دور موتور

این ربات‌ها را زمانی که به پرواز در می‌آورید باید بتوانید دور موتور را همراه با توان مصرفی آن در ربات با هم برابر کنید. اگر هر یک از این کارها به درستی رعایت نشود و یا این کار به درستی انجام نشود و یا مشکلی پیش بیاید مانند موتورها به دلیل کثیف بودن و یا این که موتورها هم دور حرکت نکنند و یا این که موتور همراه با استپ‌ها باهم هماهنگ نشود، این موارد باعث می‌شود ربات به طرز صحیح پرواز نکند و باعث سقوط آن شود. اگر یکی از این مشکلات پیش بیاید باعث می‌شود ربات پرنده نتواند به درستی پرواز کند و این باعث می‌شود که پرنده به مشکل برخورد کند.

 

تعادل وزنی پرنده حفظ نشود

این مورد در این گونه از ربات‌ها بسیار اتفاق می‌افتد که به دلیل وجود برخی از موارد این اتفاق می‌افتد که می‌توان به چند مورد از آن‌ها اشاره کرد. به دلیل از بین رفتن مرکز ثقل یا همان CG صورت می‌گیرد و یا این که زمانی که شما وسایل و تجهیزات را روی آن نصب می‌کنید چه تجهیزات اصلی و چه تجهیزات فرعی این مشکل را می‌توانند به وجود می‌آورند. برای مثال می‌توان در زمان نصب دوربین و یا سنسور‌ها می‌تواند مرکز ثقل از بین برود و این مشکل به وجود بیاید. اگر مرکز ثقل را نتوان برقرار کرد باعث می‌شود ربات پرنده نتواند به درستی پرواز کند و جلوی ربات سنگین یا سبک شود و باعث عدم تعادل در ربات شود.

 

عدم شرایط جوی مناسب و پایداری باد

یکی از عواملی که می‌تواند برای هواپیما‌ها و هلیکوپتر‌ها باعث مشکل شود و هم‌چنین تعادل ربات‌های پرنده را از بین ببرد باد است. این باد می‌تواند در ربات‌ها تاثیر دیگر را جوری دیگر بگذارند، باد می‌تواند باعث مشکلی به نام چرخش گردابی در ملخ‌ها شود و این جریان باعث می‌شود از سمت زمین برگشت کند. زمانی که این اتفاق می‌افتد باعث می‌شود ملخ‌ها و هم‌چنین بدنه ربات باعث می‌شود تعادل این ربات‌ها از بین برود و باعث سقوط آن‌ها شود.

 

اجزا یک ربات پرنده

  • موتور: می‌توان این گونه بیان کرد که موتور هسته یک ربات پرنده است و این موتور است که می‌تواند قدرتی را ایجاد کند تا ربات به پرواز دربیاید و می‌تواند نیروی لیفت را ایجاد می‌کند. به طور تخصصی می‌توان گفت که ربات‌های پرنده که پیشرفته هستند از موتور براشلس استفاده می‌کنند تا بتوانند به حرکت دربیاید. از مزیت این موتور‌ها می‌توان به وزن سبک و اندازه کوچک آن‌ها اشاره کرد. این موتور‌ها را شما نمی‌توانید به آسانی پیدا کنید و این موتور‌ها توان بالایی را از خود نشان می‌دهد، این موتورها را می‌توان در تو نوع اینرانر و اوترانر تقسیم نمود. موتور‌های اینرانر در داخل موتور می‌چرخد و موتور اوترانر خارج و بیرون می‌چرخد، که در اکثر ربات‌های پرنده از موتور نوع اوترانر استفاده می‌شود.
  • ملخ‌ها: وظیفه این که بتوان ربات را به حالت شناور در هوا در بیاورد ملخ‌های ربات پرنده هستند. در هر رباتی باید از ملخ درست و صحیح که کیفیت خوبی را نیز دارد استفاده شود تا بتوان ربات را با کیفیت بهتری طراحی و ساخت. زمانی که شما از ملخ‌های با کیفیت و بالانس شده استفاده می‌کنید باعث می‌شود بسیاری از مشکلات مانند ویبریشن و سختی پرواز بر طرف شود و شما دیگر نیاز به بالانس کردن آن ندارید.
  • اسپید کنترل: یکی از وظیفه‌های اصلی این قطعه را می‌توان به انتخاب دور موتور دلخواه نامید که با این قطعه می‌توان موتور ربات پرنده را از دور کنترل کنید. ربات‌های پرنده که از موتور براشلس استفاده می‌کند به دلیل این که این موتور‌ها از جاروبک استفاده نمی‌کنند عملیات‌هایی چون تغییر قطب‌ها، چرخش موتور به صورت مصنوعی، عمل کموتاسیون را اسپید کنترل انجام می‌دهد. این ایپید کنترل است که می‌تواند نیروی فشار سه فاز را به فازهای R S T که به صورت مصنوعی است تبدیل کند.
  • باطری‌ها: همان طور که می‌دانید برای تامین انرژی هر ربات پرنده به باطری نیاز است، که در سال‌های اخیر به دلیل باطری‌های لیتیومی که توانستند جای خود را در عرصه باز کنند و این باطری‌ها می‌توانند برای این ربات‌ها بسیار مفید است. قبل از این که باطری‌های لیتیومی وارد این عرصه شوند برای تامین انرژی این ربات‌ها کمی مشکل وجود داشت ولی از زمانی که این تکنولوژی آمد باعث شد این مشکل برای ربات‌ها برطرف شود. در آینده نه چندان دور می‌توان از باطری‌های هیدروژنی استفاده نمود تا به خوبی بتوان از انرژی آن‌ها استفاده نمود.
  • بدنه یا شاسی: بدنه ربات پرنده همان طور ظاهر خوبی می‌خواهد، باید از مواد سبک و هم‌چنین مقاوم ساخته شود تا بتوان ربات خوبی ایجاد کرد. می‌توان این گونه بیان کرد که متریال‌های زیادی برای ساخت ربات پرنده استفاده می‌شود که همان طور که گفته می‌شود باید سبک و در عین حال مقاوم است. می‌توان به متریال‌هایی از جنس پلاستیک اشاره کرد که در آن از آلیاژ آلومینیومی استفاده شده است که هم سبک است و هم مقاوم بوده است. ربات‌های پرنده که به صورت حرفه‌ای از الیافی از جنس کربن هستند و اکثر حرفه‌ای‌ها از این متریال استفاده می‌کنند. متریال کربن با وجود سبک بودن آن از مقاومت بالایی نیز برخوردار هستند و که گزینه خوبی برای ساخت ربات‌های پرنده است.
  • سیستم کنترل پرواز یا فلایت کنترل: این بخش همان‌طور که از نام آن‌ها مشخص است، برای کنترل پرواز ربات پرنده استفاده می‌شود. این سیستم‌ها می‌توانند با کنترل از راه دور ربات را به خوبی مدیریت کنند و پرواز را به بهترین حالت تعادل در بیاورد که در ربات‌ها این بخش بسیار مهم است. اگر این سیستم به درستی کار نکند باعث سقوط ربات پرنده می‌شود و همه پروژه نابود می‌شود.

 

در ارتباط با شاخه‌های هوش مصنوعی بیش‌تر مطالعه کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 4.5]