عضو کانال یوتیوب ما شوید.

فایروال یا دیواره آتش

فایروال یا دیواره آتش
فایروال یا دیواره آتش

فایروال یا دیواره آتش

یک نرم افزار و یا سخت افزاری است یا سخت افزاری است که بین سیستم شما ما و اینترنت قرار می گیرد و با یک سری یک سری قوانین که از قبل تعریف شده است کار می کند و سرویس شما را در برابر داده های برابر داده های خراب و ناشناخته و از حمله آن‌ها محافظت می کند این کار باعث می شود تا سیستم شما ایمن بوده و با خیال راحت با آن کار نمایید.
افرادی که با اینترنت کار می کند حتماً کلمه فایروال را شنیده‌اند و می دانند که برای چه کاری ایجاد شده اند و اگر بخواهیم آن را به زبانی ساده بیان نماییم باید بگوییم مانند دیواری از انتقال حمله های خطرناک جلوگیری می کند کند فایروال ها همیشه در دسترس بوده و مرتب سیستم تان را کنترل می کند در واقع می توان گفت به ترافیک های سالم اجازه ورود داده و به ترافیک های ناسالم این اجازه را نخواهند داد تا وارد سیستم شود و به راحتی می تواند آن ها را کنترل نماید.

 

فایروال یا دیواره آتش

انواع فایروال ها

فایروال های سخت افزاری

این فایروال ها بین سیستم و کابل‌های dsl قرار می گیرند گیرند و برای محافظت کامپیوتر های متعدد مفید می باشد یعنی می تواند چندین کامپیوتر را با استفاده از یک شبکه بررسی کرده و از ورود ویروس ها به آن‌ها جلوگیری می نماید.

 

فایروال های نرم افزاری

یک سری از سیستم ها بر روی خود فایروال تعبیه کرده اند و می توانند با فعال آن بر روی سیستم می توانند یک محیط ایمن برای اطلاعات افراد ایجاد نمایند.

 

Waf چیست ؟ کاربرد web application firewall چیست؟

 

کاربرد fire wall

  • فایروال ها می توانند مشخصات مهم اتفاق را ثبت کند و به مدیران اخطار دهند تا آن‌ها بتوانند به روشی مناسب بخش‌هایی که اخطار داده شده است بررسی و آن‌ها را تصحیح کنند.
  • راه اندازی فایروال ها سریع می باشد کاربران می توانند به سادگی آن‌ها را بدون مشکل نصب نمایند.
  • بازید از بسته اطلاعاتی که حجم بالایی دارند زیرا بدون اینکه حجم بسته اطلاعاتی را کم نمایند آن‌ها را کنترل کرده و در برابر عوامل محدود کننده آن‌ها را بررسی و محافظت می نماید و می تواند تمامی وقایع را را تواند تمامی وقایع را ثبت کند.

 

مدل های fire wall

فایروال های پروکسی سرور

می توانند بسته های اطلاعاتی را که در لایه ها کاربردی هستند را بررسی نمایند آن‌ها می تواند ترافیک ها را بررسی کرده اند و می‌توانند آن‌ها را کم کرده تا کاربران در برنامه‌های خود از آن‌ها استفاده نمایند.

 

فایروال های سطح مدار

این نوع ها فایروال ها فقط برای برقراری ارتباط کاربردی می باشند و داده های مقصد جریان دارند بررسی کرده و اجازه عبور می دهند اطلاعات آن‌ها را بررسی نمی کند به همین دلیل سرعت بسیار بالایی دارند و محدودیتی برای پروتکل ها ایجاد نمی کنند.

 

فایروال های شخصی

بر روی کامپیوترهای شخصی نصب شده آن‌ها را در برابر حمله های شبکه‌های محافظت می کندند این نوع فایروال ها برای کامپیوترهای شخصی بسیار حائز اهمیت است زیرا می تواند تواند یک سطح امنیتی مناسب برای سیستم ایجاد نماید.

 

هدف استفاده از fire wall

هدف اصلی آن ها آن است که بتواند داده های نا امن را از دسترس خارج کرده و ارتباط بین کامپیوتر و اینترنت را کنترل نمایند و از ورودی و خروجی ها و اتفاقات یک نسخه ثبت کرده تا کاربر بتواند آن ها را بررسی نماید و چارچوب امنیتی کامپیوتر خود را بالا ببرد.

یک فایروال چه کاری را برای سیستم انجام می دهد:
  • آن‌ها می‌توانند از منابع موجود در سیستم محافظت نمایند.
  • میتواند ترافیک های شبکه شبکه را کنترل کرده و آن‌ها را مدیریت نمایند.
  • تمامی اتفاقات را ثبت کرده و در صورت نیاز نیاز به کاربر گزارش دهد دهد گزارش دهد دهد.
  • می‌تواند دسترسی مجاز را به کاربر قرار داده و یا اجازه آن را به کاربر ندهد.

 

فرق بین fire wall های نرم افزاری و سخت افزاری

  • فایروال های نرم افزاری برروی سیستم عامل نصب می شوند و به صورت شبکه ای کار می کنند اما فایروال های سخت افزاری مانند یک ابزار بر روی برد های سخت افزاری نصب می شوند.
  • Fire wall های سخت افزاری کارایی و سرعت بالاتری نسبت به فایروال های نرم افزاری دارند.
  • برای اینکه بخواهید یک کارایی خوبی را در شبکه خوبی را در شبکه داشته باشید باید از ابزارهای نرم افزاری و سخت افزاری به صورت ترکیبی استفاده نمایید.
  • هزینه پیاده سازی فایروال های نرم افزاری از فایروال های سخت افزاری بسیار کمتر می باشد.

 

فایروال اندرویدی

این fire wall ها بر روی سیستم عامل موبایل ها استفاده می‌شود و کارایی دارند و می توانند از حملات ویروس ها جلوگیری کرده و امنیت دستگاه را حفظ نمایند برای مثال:

  • می‌توانند حمله ویروس ها را بلاک کنند.
  • می توانند اپلیکیشن هایی که به اینترنت متصل می‌شوند کنترل کرده و به آن‌ها اجازه دسترسی بدهند و یا آن‌ها را محدود نمایند.
  • اشتراک گذاری دیتا ها را کنترل می کند.
  • همچنین می‌تواند به کاربران در رابطه با فایل های مشکوک و مخرب هشدار دهد.

 

فایروال یا دیواره آتش – جمع بندی

به طور کلی می توان گفت fire wall ها برای مدیریت و کنترل کردن یک شبکه حیاتی می باشد و بدون آن‌ها کاربران می‌توانند داده‌ها و اطلاعات مهم خود را با دیگر سیستم ها به اشتراک بگذارند همچنین نمی توانند در برابر حمله های مختلف حفاظت نمایند به همین دلیل یک امر مهم می باشد و کاربران باید ‌برای داده‌ها و اطلاعات خودشان آن را بر روی سیستم خود نصب نمایند تا بتوانند سیستم خود را کنترل و مدیریت کنند را کنترل و مدیریت کنند.

 

 

تجربیات امنیتی خود را در ارتباط با دیوارآتش یا firewall را در بخش نظرات همین نوشته برای ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]