فریمورک سیمفونی
به عنوان مثال Laravel خود به تنهایی فریمورک قدرتمند و بزرگی است که در بخشهایی از برخی از امکانات سیمفونی استفاده میکند. حتی zend framework که بزرگترین فریمورک موجود برای زبان php است و توسط شرکت توسعه دهنده php یعنی شرکت zend توسعه داده میشود به پیشنهاد توسعه دهندگان اصلی خود از بخشی از سیمفونی مانند Doctrinee بهره میبرد.
فریمورک سیمفونی
متوجه شدید در واقع symfony مجموعهای از libraryهایی است که هرکدام وظیفه مشخصی را انجام میدهند. به همین خاطر میشود فقط از برخی از کتابخانههای symfony استفاده کرد.
اجزای تشکیل دهنده فریمورک سیمفونی
به صورت خلاصه اجزای تشکیل دهنده فریمورک Symfony به شرح زیر هستند:
- مسیریابی (Routing): این بخش مسولیت مسیریابی و انتخاب controller مختص هر وظیفه را دارد. مثلا در routing مشخص میکنیم که اگر کاربر در مرورگر خود آدرس /aboutus را به منظور دستیابی به صفحه “درباره ما” درخواست داد؛ باید این درخواست به controller مخصوص نمایش صفحه aboutus رجوع داده شود.
- موجودیت (Entity): این بخش مسولیت سرو سامان بخشیدن به ارتباطات دیتابیس را بر عهده دارد. مثلا در این بخش روابط موجود بین جدول های بانک اطلاعاتی مشخص میشود. در این بخش نام هر فیلد، محدودیتهای نوع و طول آنها و امور دیگر مشخص میشود.
- View: در این بخش فایلهای مربوط به نمایش اطلاعات با هم جمع شدهاند. البته این بخش فقط حاوی اسکلت بندی بخش نمایش است، چون داده ها باید از دیتابیس دریافت، تبدیل به شی و در این بخش استفاده شوند.
- Controller: اصلیترین بخش هر برنامهای در symfony همین بخش است. routing بر اساس ورودی، controller خاص را انتخاب میکند، از این به بعد کل وظایف با controller است و کار با routing تمام میشود. Controller پس از دریافت ورودیها و انجام پردازشهای مورد نظر و یا حتی دریافت اطلاعات از model خروجی مناسب را برای نمایش آماده و نتیجه را به کاربر نمایش میدهد.
- Form: این بخش فرمهای مورد استفاده در برنامه را ذخیره میکند. البته استفاده از این بخش و یا حتی بخش view اجباری نیست ولی کنار گذاشتن آنها با ساده سازی فرایندها و هدف اصلی استفاده از فریمورک منافات دارد.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
ارسال پاسخ