من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

کاربرد فضای ابری

کاربرد فضای ابری
کاربرد فضای ابری

کاربرد فضای ابری

فضای ابری یا حافظه ابری مدلی از رایانش ابری است که به شما امکان ذخیره‌سازی داده‌ها و اطلاعات مورد نظرتان را در بستر اینترنت توسط یک ارائه‌دهنده‌ی ابری (Cloud Provider) فراهم می‌کند. این ارائه دهنده مدیریت و انجام عملیات روی داده‌های ذخیره شده را به عنوان یک خدمت (سرویس) در اختیارتان قرار می‌دهد.

 

کاربرد فضای ابری

فراگیری دنیای دیجیتال در بین همه اقشار جامعه سبب شده است تا بسیاری از روش‌های سنتی نقل و انتقال اطلاعات جای خود را به روش‌های مدرن بدهند. همه ما امروزه از وسایل گوناگونی برای ذخیره‌سازی اطلاعات استفاده می‌کنیم که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. فلش مموری‌ها، حافظه‌های خارجی بسیار کاربردی هستند که در ظرفیت‌های گوناگون تولید شده‌اند و فضای مناسب و امنی را برای ذخیره‌سازی داده‌ها در اختیار شما قرار می‌دهند. کارت‌‌های حافظه نیز نوع دیگری از تجهیزات ذخیره‌سازی هستند که در ابعاد بسیار کوچک ساخته شده اند و به سادگی درون بدنه گوشی‌های هوشمند قرار می‌گیرند. از طرفی، هارد دیسک‌های اکسترنال نیز با ظرفیت بالای خود، گزینه مناسبی برای ذخیره‌سازی داده‌ها در حجم بالا هستند. حافظه‌‌های اس اس دی هم که با سرعت بالای خود، برای سیستم‌هایی که نیاز به پردازش با سرعت بالا دارند عرضه شده اند. نکته‌ای که درباره همه این حافظه‌ها وجود دارد، این است که برای دسترسی به اطلاعات ذخیره شده روی این دستگاه‌ها، نیاز است حتما به صورت فیزیکی به آن‌ها دسترسی دارید. اما تاکنون فکر کرده‌اید که چگونه می‌توانیم در همه جا به داده‌های ذخیره شده خود دسترسی پیدا کنید؟ آیا می‌توان راهی را یافت که اطلاعات مورد نیازمان، در هرجایی، در اختیارمان قرار گیرد؟

 

تاریخچه و پیدایش فضای ابری

جالب است بدانید که بدانید ایده فضای ابری اولین بار در سال ۱۹۶۰ میلادی توسط جوزف کارل برای کار بر روی APARNET (سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفتهٔ شبکه) مطرح شد. این ایده برای متصل کردن مردم از هر جای دنیا در هر زمانی بود که البته عملی نشد! از این رو می‌توان اولین سرویس رسمی فضای ابری را به مجموعه CompuServe در سال ۱۸۹۳ میلادی نسبت داد که به کاربران خود یک فضای ابری کوچک ارائه داد تا هر نوع فایلی را آپلود کنند. رفته رفته این روند در مجموعه‌های مختلف رایج شد تا اینکه گوگل به طور رسمی در ۹ اگوست ۲۰۰۶ رسما از فضای ابری بهره برد. می‌توان گفت این کاربرد، اولین ظهور فضای ابری به طور گسترده و در دنیای مدرن دیجیتال بود. پس از آن کمپانی‌های مختلفی به ارائه خدمات ابری روی آوردند و از حق هم نگذریم، این گرایش بسیار کارامد نیز هست.

 

فضای ذخیره سازی ابری چیست و چه مزایایی دارد؟

پیشنهاد ما به شما استفاده از فضای ذخیره‌سازی ابری است. فضای ذخیره‌سازی ابری (Cloud Storage)، در حقیقت یک بستر ذخیره‌سازی داده است که به شما کمک می‌کند تا بدون هیچ دستگاه ذخیره‌سازی فیزیکی، تنها از طریق اینترنت فایل‌های خود را بر روی فضای ذخیره‌سازی مجازی بارگزاری کنید و در هر موقع، با مراجعه دوباره به سرور مورد نظر از طریق اینترنت وارد شده و فایل‌های خود را استفاده کنید. فضای ذخیره‌سازی ابری بستری آنلاین برای ذخیره‌سازی اطلاعات است که به شما این امکان را می‌دهند تا از هرجا و با هر دستگاهی، تنها با داشتن اتصال اینترنتی، به فایل‌های خود دسترسی پیدا کنید. مزیت این سیستم نسبت به حافظه‌های ذخیره‌سازی فیزیکی مثل هارد دیسک‌ها، امکان دسترسی به فایل‌ها از هر مکان و با هر دستگاهی است. البته نیاز است دستگاه شما به اینترنت وصل شود. در ادامه یکی از مشهورترین فضاهای ذخیره سازی ابری را با هم مرور خواهیم کرد.

 

گوگل درایو، مشهورترین ارائه دهنده فضای ذخیره‌سازی ابری

یکی از مشهورترین ارائه دهندگان فضای ذخیره‌سازی ابری، شرکت گوگل است. گوگل چندسالی است که فضای ذخیره‌سازی ابری خود را به صورت رایگان تحت عنوان “گوگل درایو” به کاربران ارائه نموده است. گوگل با استفاده از اکانت گوگل (اکانت جیمیل) به شما امکان دسترسی به ابزارهای گوناگون خود را می‌دهد که گوگل درایو نیز یکی از این ابزارهاست. شما با دسترسی داشتن به گوگل درایو قادر خواهید بود 15 گیگابایت فضای رایگان را برای ذخیره‌سازی داده‌های خود استفاده نمایید. البته می‌توانید با پرداخت هزینه، فضای گوگل درایو خود را به میزانی که نیاز دارید، افزایش دهید. از طرف دیگر، در هر زمان قادر خواهید بود با جیمیل خود به این فایل‌ها دسترسی پیدا کنید.

 

میزان فضای ذخیره‌سازی ابری

در حقیقت میزان فضای ذخیره‌سازی فضای ابری به نیاز شما بستگی دارد. شرکت‌های گوناگونی با هزینه‌های مختلف میزانی فضای ذخیره‌سازی ابری در اختیار شما قرار می‌دهند. بسیاری از صاحبان کسب و کار‌ها و افرادی که روزانه نیاز به انتقال فایل‌های گوناگونی دارند، سعی می‌کنند به جای استفاده از فلش مموری‌ها و دیگر دستگاه‌های ذخیره‌سازی، از فضای ذخیره‌سازی ابری برای داده‌های خود استفاده کنند. شما می‌توانید با هزینه مناسب میزان فضای مورد نیاز خود را تهیه کنید و فایل‌های خود را بر روی آن بارگزاری کنید. میزان فضایی که ارائه‌دهندگان سیستم‌های ذخیره سازی ابری در اختیار شما قرار می‌دهند، متناسب با هزینه‌ای که پرداخت می‌کنید افزایش می‌یابد.

 

وضعیت امنیت فضای ذخیره‌سازی ابری

به طور کلی هیچ تضمینی درباره امنیت فضاهای ذخیره‌سازی ابری وجود ندارد و نمی‌توان صد در صد تضمین کرد که شرکت ارائه دهنده به اطلاعات شما دسترسی نخواهد داشت. اما آن چه مهم است این است که شرکت‌های معتبر مثل گوگل، معمولا در سطح امنیتی مناسبی قرار دارند. امنیت فضای ذخیره‌سازی ابری تا حد زیادی به شرکت ارائه‌دهنده خدمات برمی‌گردد. سعی کنید سرویس ابری مورد نیاز خود را از شرکت‌هایی خریداری کنید که امنیت آن‌ها تضمین شده است. هم‌چنین امنیت این سیستم‌ها در برابر نفوذ شخص ثالت به سطح امینتی سرویس ابری باز می‌گردد که باز هم گوگل درایو را می‌توان به عنوان یکی از سیستم‌های ابری با امنیت مناسب ذکر کرد. به طور کلی فضای ذخیره‌سازی ابری را می‌توان از کاربردی‌ترین روش‌های ذخیره‌سازی اطلاعات به شمار آورد. همان‌طور که دیدید این سیستم مزایای بسیار عالی را نسبت به روش‌های سنتی در اختیار شما قرار می‌دهد که به شما این امکان را می‌دهد تا در هر زمان، به اطلاعات خود دسترسی پیدا کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]