من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

انواع قلم نوری

انواع قلم نوری
انواع قلم نوری

انواع قلم نوری

از گذشته تاکنون، جهت انتقال اطلاعات از ابزارهای مختلفی استفاده می‌شد. برای نمونه جهت انتقال اطلاعات مختلف نوشتاری به فضای کامپیوتر روش‌های مختلفی وجود داشته است. از جمله این روش‌ها اسکن کردن داده‌ها بود. پس از آن به دلیل ایجاد بعضی از مشکلات که این روش با خود به همراه داشت به راهکارهای دیگری اندیشیده شد. از جمله این راهکارها کاربرد موس به عنوان یک ابزار انتقال اطلاعات و داده‌های کامپیوتری بود. امروزه به دلیل سرعت پایین عملکرد موس و عدم دقت این ابزار در طراحی، از شیوه‌های دیگری جهت انتقال داده استفاده می‌شود. یکی از این روش‌های نوین، استفاده از انواع قلم نوری است. به طور کلی، قلم نوری را می‌توان یک دستگاه ورودی به کامپیوتر دانست که به شکل قلم طراحی شده است. این قلم‌ها به دلیل حساسیتی که به نور دارند برای تغییر داده‌ها، انتخاب متن‌های مورد نظر و یا تغییر آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

انواع قلم نوری

دسته بندی متنوع قلم نوری

قلم‌های نوری انواع و اقسام مختلف و دسته بندی‌های متعددی دارند. هر کدام از انواع قلم نوری موجود در بازار جهت استفاده خاصی طراحی و تولید شده‌اند. این وسایل این امکان را برای کاربران مختلف ایجاد می‌کنند که بتوانند هر آنچه را که می‌خواهند به شیوه کاملا سنتی، با قلم بر روی کاغذ ترسیم کنند در کامپیوتر و به صورت دیجیتالی و به شیوه کاملا مدرن، به نمایش بگذارند. در ادامه انواع قلم نوری را مطرح می‌کنیم و سپس به بیان کاربردهای مختلف این قلم‌ها می‌پردازیم.

 

قلم‌های نوری سیم دار

قلم‌های نوری سیم دار در میان کاربران موارد استفاده فراوانی دارد. این قلم‌ها کاربرد بصری بسیاری برای کاربرانشان دارند. نحوه استفاده و کاربرد این قلم‌ها نیز بسیار ساده است و فقط کافی است تا به نقطه‌ای از صفحه مورد نظر اشاره کنید تا آن نقطه مورد نظر، انتخاب شود. قلم‌های نوری سیم دار نیاز به شارژ مجدد ندارند چرا که سیمی به آن‌ها متصل شده است. همین امکان سبب شده تا این نوع از قلم‌های نوری برای بعضی از کاربران دست و پا گیر است. هر چند امروزه نوع خاصی از قلم‌های نوری تهیه و طراحی شده‌اند که سیم به آن‌ها متصل نیست و با بلوتوث می‌توانند اطلاعات را منتقل نمایند.

 

قلم‌های نوری باتری دار

یکی از ویژگی‌های انواع قلم نوری این است که هنگام استفاده از آن‌ها از خود، اشعه تولید می‌کنند. بنابراین در ساخت آن‌ها باتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. قلم‌های نوری باتری دار تا مدت زمانی مشخص می‌توانند با باتری خود شارژ شوند و قابل استفاده هستند؛ بنابراین استفاده از این قلم‌ها بسیار کارآمد است.

 

قلم‌های نوری طراحی

این نوع از قلم‌های نوری، مناسب برای طراحان است. قلم نوری طراحی به هنرمند طراح این امکان را می‌دهد که با استفاده از نور بتواند عملیات مورد نظرش را به انجام برساند. قلم نوری طراحی قابلیت ترسیم تصاویر سه بعدی را دارد. طراحان برای ترسیم مدل سه بعدی خود توسط قلم نوری طراحی تصمیم می‌گیرند که منبع نور در کجا واقع شود و سپس نمایش‌های سه بعدی از تاثیر نور بر منطقه اطراف را مشاهده می‌نمایند.

 

قلم نوری LED

قلم نوری ال ای دی، یکی از انواع قلم نوری است. این نوع از قلم‌های نوری وقتی مورد فشار واقع می‌شوند رنگ‌هایی روشن از خود ساطع می‌نمایند و قابلیت شارژ مجدد را نیز دارند.

 

قلم نوری تبلت

قلم نوری در ابتدا برای ترسیم اشیاء و اشکال بر روی صفحات کامپیوتری مورد استفاده قرار می‌گرفت. ترسیم، توسط این قلم‌های نوری، واضح نبود و استفاده از آن نیز دشواری‌هایی داشت. یکی از دشواری‌های استفاده از این نوع قلم نوری این بود که کاربران و تصویر گران برای استفاده از آن باید به صفحه مانیتور نزدیک می‌شدند. بنابراین تبلت‌ها جایگزین این قلم‌ها شدند و جهت خلق امضا و استفاده در امور گرافیکی و طراحی و تصویرگری مورد استفاده قرار گرفتند. بنابراین طراحان و گرافیست‌ها به جای اینکه طرح‌شان را روی کامپیوتر ترسیم کنند روی صفحه تبلت، طراحی خود را انجام می‌دهند. در حال حاضر گران‌ترین نوع از انواع قلم نوری آن‌هایی هستند که مستقیما بر صفحه مانیتور قابل کاربری هستند. سایر مدل‌های قلم‌های نوری بر روی صفحه یا تبلت استفاده می‌شوند. در حال حاضر قلم نوری را با نام‌های تبلت گرافیکی، تبلت طراحی، پد طراحی و دیجیتالیزر می‌شناسند. در بعضی از طبقه بندی‌های قلم‌های نوری نیز، آن‌ها را در دو دسته قلم‌های نوری با نمایشگر و قلم‌های نوری بدون نمایشگر تقسیم می‌کنند.

 

قلم‌های نوری با نمایشگر

قلم‌های نوری با نمایشگر، فقط یک نمایش‌گر هستند و با اتصال به کامپیوتر می‌توانند تصویر کامپیوتر را به صورت با کیفیت بر روی خود به نمایش بگذارند. بنابراین برای افرادی که به تصویرسازی علاقه دارند و برای انجام امور تصویرگری از این قلم‌ها استفاده می‌کنند، بسیار مناسب هستند. چرا که استفاده از انواع قلم نوری با نمایشگر، اختیار عمل بسیاری به آنان می‌دهد.

 

قلم‌های نوری بدون نمایشگر

این نوع از قلم‌های نوری، به شکل یک پد طراحی و یا یک صفحه هستند. پس از اتصال به کامپیوتر کاربر می‌تواند نوک این قلم نوری را حرکت دهد و حرکت اشاره‌گر را روی مانیتور خود مشاهده کند. این نوع از قلم نوری، کاربردی دشوارتر و پیچیده‌تر دارد. بنابراین لازم است در زمینه کاربرد آن تمرین بیش‌تری توسط کاربر انجام شود تا بتواند بر نحوه کار کردن با آن تسلط کافی را پیدا کند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]