بلاکچین و دنیای دیجیتال
این روزها همه چیز به طرف دیجیتالی شدن جلو میرود. تصاویری که وقتی در آلبومهای عکس ذخیره و نگهداری میکردیم، آنها دیگر چاپ نمیگردند و آنها را در آلبومهای آنلاین یا در گوشی و لپتاپ ذخیره میکنیم. افراد اغلب از کاغذ برای نوشتن یادداشتهای روزانه زندگیشان به کار میبرند و به جای آن از اپلیکیشنهای موبایلهای هوشمند برای ذخیره اطلاعات خود به کار میبردند. افراد اغلب اطلاعات حسابهای بانکی خود را به شکل دستی نگهداری میکنند. سایت ها و برنامههایی هستند که برای همین کار درست شدند و اجازه دسترسی ساده را به این دادهها میدهند. در همین حین، شرکتها در صنایع گوناگون تمام فایلها و دادههای خود را به شکل دیجیتالی حفظ میکنند. از سوابق مالی تا فایلهای پرسنل، شرکتها تمام اینها را به صورت دیجیتال حفظ میکنند. شرکتهای اطلاعاتی که از مشتریان مشخصات میگیرند، اغلب به این شیوه ذخیره سازی میشوند. با دیجیتالی شدن بیشتر وسایل استفاده شده، در معرض مشکلات امنیتی قرار گرفته است. همچنین با ذخیره سازی اطلاعات روی کامپیوتر با این احتمال مواجه میشویم که شبکههای به کار برده شده، خراب یا از سرویس دهی خارج شدهاند، به عنوان مثال، طبق گزارشات اخیر، شرکت UKFast در شهر منچستر به صورت تصادفی دچار قطع برق شد و اوایل سال، سرویس ابری آمازون هم قطع برق را تجربه نمود. کل این موارد به یک اشکال در کد نرمافزاری یا خطای انسانی نسبت داده شده است، ولی خبر خوب این است که نوآوریهای فناوری برای حل این معضل به وجود آمده است.
بلاکچین و دنیای دیجیتال
بلاکچین
فناوری بلاکچین مثل یک دفتر دیجیتال است که بلوکهای داده را رمزنگاری و ذخیره میکند. این فناوری شروع به غیرمتمرکز کردن دادهها میکند، و ایده آن میتواند آینده جدیدی برای اطلاعات و دادهها است. تا همین الان، تجارتهای گوناگون با به کار بردن از فناوری بلاکچین مزایای زیادی را کسب کرده است. یک علت بزرگ را میتوان به این نسبت داد که حفظ حریم شخصی و امنیت فایل و دادهها در یک شبکه غیر متمرکز نسبت به یک شبکه متمرکز خیلی سادهتر است.
بلاکچین در مقایسه با سیستمهای رایج
در سالهای گذشته موسسه Ponemonکه یک شرکت تحقیقاتی است، درباره امنیت دادههای ابری در سطح جهانی گزارشی را تهیه نموده است. این گزارش بیانگر این است که 73 درصد از متخصصان فناوری اطلاعات، کاربردهای محاسبه به شیوه ابر و راهحلهای مبتنی بر پلتفرم های یکپارچه را برای تجارت امروزی بررسی نمودند. محققان پیشبینی کردند که این مقدار، به 81 درصد در طول 2 سال آینده افزایش پیدا کرده است. بیش از 60% از ۳،۰۰۰ متخصص رشته IT که مورد نظرسنجی قرار گرفته است، آنها گفتند که حفاظت از اطلاعات محرمانه یا حساس در سرورهای ابری، سختتر است. رمزنگاری که در فناوری بلاکچین مورد استفاده قرار گرفته است، در حقیقت به هدف برطرف کردن نگرانیهای امنیتی که شبکههای ابری وجود دارد، شکل گرفته است. از آنجا که بلاکچین یک شبکه غیرمتمرکز محسوب میشود و در کل رایانهها در فضاهای گوناگون گسترده شده است، هیچ نقطه ضعفی در زمینه امنیت ندارد. علاوه بر این، ذخیرهسازی غیر متمرکز اطلاعات سبب کاهش شدید در هزینهها شده است. هر شرکتی، نه تنها شرکتهای بزرگ، میتواند از این فناوری بهرهبرداری نماید. با ذخیره داده ها و اطلاعات در بلاکچین، شرکتهای کوچک دیگر مجبور نیستند پول و منابع را صرف زیرساختهایشان برای نگهداری دادهها و فایلها بکنند.
لطفا نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.
ارسال پاسخ