من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

ترس از دست دادن fomo چیست؟

ترس از دست دادن fomo چیست؟
ترس از دست دادن fomo چیست؟

ترس از دست دادن fomo چیست؟

تعاریف زیادی برای این اختلال وجود دارد اما می‌توان گفت وقتی که یک فرد حس می‌کند زندگی پوچی دارد و نمی‌توانند مانند بقیه افراد زندگی کنند و حس و حال خوبی در زندگی خود ندارند و یا فکر می‌کنند بقیه بیش‌تر از آن‌ها خوش می‌گذرانند در واقع ترس از دست دادن دارند و به این اختلال دچار هستند این اختلال باعث می‌شود هر روز حس فرد بد‌تر شده و این اختلال در خود تشدید شود زیرا آن‌ها بصورت مداوم به حسادت کردن زندگی بقیه می‌پردازند و همیشه در حال مقایسه کردن هستند که ممکن است حتی در درز مدت باعث خطرناک شدن هم بشود به همین خاطر قصد داریم در این مقاله به این موضوع بپردازیم. این واژه مخفف fomo fear of missing out است.

 

ترس از دست دادن fomo چیست؟

سندروم فومو و یا ترس از دست دادن

Fomo‌ مخفف‌ fear of missing out است که در زبان فارسی به ترس از دست دادن معنی می‌شود که این سندروم باعث می‌شود افراد همیشه استرس و دلهوره داشته که نتوانند لذت‌هایی که افراد می‌برند را تجربه نمایند که این اختلال در شبکه‌های مجازی بیش‌تر تشدید می‌شود زیرا در آن افراد زندگی خود را به اشتراگ می‌گذارند و اگه آن‌ها نتواند به زندگی آن‌ها حتی برای چند ساعت دسترسی پیدا کنند نگران می‌شوند و استرس دارند که نتوانسته‌اند به زندگی آن‌ها دسترسی داشته، همه‌ی آن‌ها اختلالی است که در افراد ایجاد می‌شود و همیشه با این ترس و نگرانی زندگی می‌کنند و همیشه باید به فضای مجازی دسترسی داشته تا حالشان خوب شود یا می‌توان گفت ترس و دلهوره درباره‌ی سبک زندگی آن‌ها دارند و در طول شبانه روز در پی مقایسه و حسادت زندگی خود با دیگران هستند و در تلاش هستند بتوانند زندگی خود را شبیه آن‌ها کنند.

 

دلیل ایجاد سندروم fomo

ترس از دست دادن ممکن است به عوامل زیادی وابستگی پیدا کند و از راه‌های زیادی این نگرانی و ترس در افراد پدید آید یکی از عواملی که توانسته است بیش‌ترین اضطراب را در بین افراد بوجود اورد وابستگی به شبکه‌های مجازی و اعتیاد به آن است؛ زیرا با پیشرفت تکنولوژی و هوشمند شدن تلفن همراه افراد با یک دیگر بصورت مجازی در ارتباط بوده و کمتر رو در رو با یک دیگر ارتبط برقرار می‌نمایند و این کار باعث شده است آن‌ها زندگی روزمره خود را چه بصورت واقعی چه بصورت فیک به اشتراک بگذارند و این عمل باعث ترس و حسادت در بین بعضی افراد شود. طبق تحقیقاتی که انجام داده‌اند بیش‌تر افرادی که با این اختلال سرکار دارند و با آن درگیر هستند در رنج سنی 15 تا 35 سال هستند که از استفاده‌ی بیش از حد شبکه‌های مجازی مختلف ایجاد می‌شود که گاهی می‌توان خطرناک شود و باعث اختلال در رفتار‌های افراد گردد برای مثال یکی از این رفتار‌ها خواس پرتی است که افراد همیشه در حال فکر به دیگران و نگرانی‌های خود هستند که آن شخص چه کاری انجام می‌دهد؟ در چه مکانی هست؟ که این افکار باعث می‌شود در جاهایی که حواس جمعی می‌خواهد مثل رانندگی خطراتی را به همراه دارد.

 

درمان فومو

یک سری راه کار‌هایی وجود دارد که از تشدید این اختلال در افراد جلوگیری می‌کند و کمک می‌کند تا فرد از ترس و استرس به دور شود برای مثال:

در ابتدا فرد باید وضعیت خود را شناسایی کرده و آن را قبول نماید یک سری راه کار‌ها وجود دارد که افراد می‌توانند با استفاده از آن تششخیص دهند که آیا به این اختلال دچار هستند یا خیر برای مثال تست‌هایی در سایت‌های مختلف وجود دارد که افراد می‌توانند با استفاده از آن‌ها می‌توانند متوجه شوند در چه حدی به این سندروم دچارند و یا برعکس متوجه می‌شوند که اصلا همچین مشکلی ندارند بنابراین به راحتی می‌توانید تست سندروم ترس از دست دادن را در گوگل جستجو کنید و به سوالات آن پاسخ دهید که اگر به این اختلال دچار بودید نباید به ترس خود بیش‌تر دامن بزنید بلکه آن را بپذیرید و در بهتر شدن آن تلاش نمایید. مرحله‌ی بعدی اگر شما در فضای مجازی فعالیت می‌کنید بگردید و ببینید چه صفحاتی را دنبال می‌کنید و اگر با دیدن پیج آن‌ها حس بد و حسادت به شما دست می‌دهد راپاک کنید و دیگر آن‌ها را دنبال نکنید یک سری از صفحات بیش از حد به صفحه‌ی خود رنگ و لعاب می‌دهند و باعث می‌شود که افراد به زندگی خود حس بدی پیدا نمایند پس اگر شما هم از این دسته افراد هستید سعی کنید از این پیج‌ها دور بمانید. راهکار دیگر این است که اعلانات شبکه‌های اجتماعی خود را محدود کنید که هر بار اعلان آن بصدا در آمد شما را موجب نکند تا در همان لحظه ان را ببینید سعی کنید برای خود یک محدوده‌ی زمانی ایجاد کنید و فقط در ان زمان از فضای مجازی استفاده نمایید این کار کمک زیادی به شما می‌کند. سعی کنید کمتر به فضای مجازی رفته و بیش‌تر در زمان حال و به دور از فضای مجازی زندگی کنید و در پی کاری متفاوت و یادگیری یک موضوع ، هنر، ورزش، زبان جدید هستید و وقت خود را پر کنید تا بتوانید به فضای مجازی کمتر دیدن کنید کمتر رفتن به فضای مجازی به منظور بد بودن ان محیط نیست اما سعی کنید حتی زمانی که از آن استفاده می‌کنید یک چیزی به آموخته‌هایتان اضافه نماید تا به شما صدمه بزند. می‌توانید برای خود یک دفتر تهیه کرده و تمام اتفاق‌های جالب و مثبتی که در طی روز برایتان می‌افتد را نوشته و بابت آن‌ها شکر گذاری کنید زیرا شکر گذاری باعث ایجاد حس خوب در شما می‌شود و هم یاد آوری اتفاق‌های خوبی که برایتان افتاده است باعث می‌شود تا در روز به شما انگیزه و انرژی خوبی دهد و با این کار شما توانسته‌اید ترس از دست دادن را در خود کمتر نمایید.

 

جمع بندی

اگر با انجام مواردی که در بالا گفته شد شما هنوز هم احساس بدی دارید و فکر می‌کنید باز هم ترس از دست دادن موقیت‌های زندگی خود و دیگران را دارید بهتر است به دکتر مراجعه کرده و با راهکار‌هایی که به شما می‌دهد این ترس را از خود دور نمایید.

 

اگر سوالی در این زمینه دارید در بخش نظرات همین نوشته بنویسید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]