سندرم کلوور بوسی چیست؟
سندرم کلوور بوسی (Klüver-Bucy) یک اختلال عصبی مغزی بسیار نادر است که با آسیب به هر دو لوب گیجگاهی همراه است و منجر به ناهنجاری در حافظه، عملکرد اجتماعی، جنسی و رفتارهای خاص میشود.
سندرم کلوور بوسی چیست؟
علائم و نشانههای سندروم کلوور بوسی
علائم اصلی ممکن است شامل تمایلات دهانی بیش از حد با میل به گذاشتن انواع اشیاء در دهان، هیپرمتامورفوزیس (نیاز به کاوش در همه چیز)، از دست دادن حافظه، تغییرات عاطفی، رفتار جنسی شدید، بی تفاوتی، آرامش، حواس پرتی بینایی و آگنوزیا بینایی (مشکل) است. شناسایی و پردازش اطلاعات بصری. اشتهای تقریباً غیرقابل کنترل برای غذا نیز ممکن است مشخص شود. همچنین ممکن است علائم دیگری همراه با زوال عقل (از دست دادن عقل) نیز وجود دارد.
علل ایجاد سندروم کلوور بوسی
سندروم Klüver-Bucy نتیجه آسیب به لوبهای تمپورال مغز است. این ممکن است نتیجه ضربه به خود مغز یا نتیجه سایر بیماریهای دژنراتیو مغزی تومورها است، یا میتواند ناشی از برخی عفونتهای مغزی است، که معمولاً آنسفالیت هرپس سیمپلکس (عفونت ویروسی مغز) است. سندرم Klüver-Bucy یک بیماری بسیار نادر است که مردان و زنان را به یک اندازه درگیر میکند اولین مورد کامل سندرم Klüver-Bucy توسط پزشکان Terzian and Ore در سال 1955 گزارش شد. یک مرد 19 ساله تشویشهای ناگهانی، تغییرات رفتاری و ویژگیهای روانی داشت. اول چپ، و سپس راست، لوبهای زمانی حذف شد. پس از جراحی، او به نظر میرسید بسیار کمتر به دیگران متصل است و حتی برای خانوادهاش کاملا سرد بود. در عین حال، او بیش از حد متاهل بود، اغلب افراد درخواست کننده، چه مرد و چه زن، از آنها پرسیدند. او میخواست به طور مداوم غذا بخورد. در نهایت او در یک خانه سالمندان قرار گرفت. سندرم Klüver-Bucy، مانند بسیاری از سندرمهای عصبی کلاسیک، در نهایت به دلایل تاریخی مهمتر از آن است که بتواند به بیماران بستری شود. اولین مطالعه در سال 1937 منتشر شد. گزارشات Klüver و Bucy در آن زمان تبلیغات زیادی داشتند، که تا حدی به دلیل نشان دادن مشارکت لوب زمانی با تفسیر دیدگاه بود. علاوه بر این، مطالعه اضافه شده به شناخت رو به رشد است که مناطق خاصی از مغز دارای توابع منحصر به فرد است، که اگر آن منطقه مغز آسیب دیده است، از دست داده است.
اختلالات مرتبط با سندروم کلوور بوسی
- دژنراسیون فرونتوتمپورال یک بیماری عصبی پیشرونده بسیار نادر است که در ابتدا عمدتاً لوبهای پیشانی و تمپورال مغز را تحت تأثیر قرار میدهد. مشخصه آن زوال تدریجی عقل با تغییر در رفتار و شخصیت است. حافظه معمولاً در مراحل اولیه بیماری دست نخورده باقی میماند و نسبت به بیماری آلزایمر سردرگمی کمتری وجود دارد. با این حال، در مراحل بعدی از دست دادن کنترل حرکتی و همچنین سردرگمی و زوال عقل شدید وجود دارد.
- بیماری آلزایمر یک اختلال پیشرونده شایع مغز است که بر حافظه، تفکر و زبان تأثیر میگذارد. گروههایی از پایانههای عصبی در قشر مغز افراد مبتلا به آلزایمر، تحلیل رفته و در عبور سیگنالهای الکتروشیمیایی بین سلولها اختلال ایجاد میکنند. افراد مبتلا به طور فزایندهای فراموشکار میشوند. با افزایش از دست دادن حافظه، شخصیت، خلق و خو و رفتار نیز تغییر میکند. قضاوت، تمرکز، گفتار و هماهنگی فیزیکی نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد.
- سندرم کورساکوف کمبود ویتامین B-1 است که منجر به اختلالات قلبی عروقی، سیستم عصبی مرکزی و محیطی میشود. علائم اولیه سندروم کورساکوف شامل خستگی، تحریک، ضعف حافظه، مشکل در خواب، درد قفسه سینه، ناراحتی شکمی، کم اشتهایی و یبوست است. علائم بعدی عمدتاً قلبی عروقی و عصبی هستند.
درمانهای استاندارد سندروم کلوور بوسی
درمان سندرم Klüver-Bucy حمایتی و روانگردان است که ممکن است برای برخی از علائم مرتبط موثر است. مطالعات فارماکوتراپی را به عنوان یک روش موثر برای مبارزه با KBS با ادبیاتی در مورد مداخله فیزیوتراپی و مدیریت بسیار پراکنده نشان دادهاند.
ارسال پاسخ