فرهنگ دونیت یا Donation
در دنیای امروز که با سرعت زیادی در حال پیشرفت و تحول است، مسیرهای کسب درآمد روز به روز در حال تغییر هستند. یکی از روشهای کسب درآمد که بسیار سریع در حال رشد است و تا چند سال آینده یک منبع درآمد عظیم جمعیت کثیری از مردم خواهد بود و اثرات مثبتی به همراه خود دارد، فرهنگ دونیت است. در این مقاله متوجه خواهید شد که فرهنگ دونیت Donate چیست و چرا اهمیت زیادی دارد. احتمالا برای همه ما بارها پیشآمده که با دیدن آثار یک هنرمند به وجد بیاییم و تمایل پیدا کنیم به هر نحوی که ممکن است از او حمایت کنیم و حمایتش کنیم تا کارش را با انگیزه بیشتری دنبال کند. این موضوع تنها محدود به قشر خاصی نمیشود. ممکن است با محتوای یک بلاگر یا یک پادکستر ارتباط بسیار زیادی برقرار کنید. یا از محتوای آموزشی یک فرد که به صورت رایگان ارائه شده مطالب بسیار زیادی یاد بگیرید. تمام افرادی که به نحوی خدمات یا محتوای آنلاین را به صورت رایگان به ما ارائه میکنند، زمان و هزینه زیادی را صرف فعالیت شان میکنند. اینجا است که فرهنگی به نام دونیت (Donate)، نقش بسیار مفیدی را میتواند ایفا کند.
فرهنگ دونیت یا Donation
کلمه دونیت که میتوان آن را حمایت مالی تعریف کرد، زیر شاخهای از Crowdfunding به معنای سرمایه گذاری جمعی است، با این تقاوت که هدیه دهندگان مالی قرار نیست در پروژهای شریک شوند یا سهامی از یک شرکت استارتاپی به نامشان شود. در حقیقت در فرهنگ دونیت (Donate)، کمک مالی بر اساس مبلغی که خودتان دلتان میخواهد، به یک فرد خلاق یا هنرمند اهدا میکنید تا برای خلاق آثار جدید و مبتکرانه انگیزهای قدرمند ایجاد شود. یعنی شما نه پولی را به عنوان خیریه میدهید و نه سهامی برای خودتان میخرید، شما برای روحیه دادن به فرد مورد علاقهتان و برای نشان دادن حمایت خودتان به او کمک مالی میکنید. برای درک بهتر به مثال زیر توجه کنید:
مثلا فرض کنید در یک شبکه اجتماعی اینستاگرام یک شخص در زمینه آموزش حفظ محیط زیست فعال است، شما از دیدن ویدیو آموزشی این شخص بسیار لذت بردید و نکات زیادی یاد گرفتید، پس میتوانید در کنار لایک زدن، هر میزان که دلتان بخواهد به آن شخص Donate دهید تا انگیزه بیشتری گیرد یک نکته جالب این که پیش بینی میشود تا سال ۲۰۲۲ این گزینه به اینستاگرام اضافه شود و شما بتوانید پیجهایی که دوست دارید و از محتوای آنان لذت میبرید را حمایت مالی کنید.
مزایای فرهنگ دونیت Donate
ایجاد درآمد برای هنرمند یا خلق کننده بدون نگرانی از حق کپی رایت
زمانی که یک هنرمند بتواند از راه دونیت به درآمد برسد، نگرانیهای حق کپی رایت کاهش پیدا میکند چرا که سیستم درآمد بسیار راحتتر و کارآمدتر خواهد بود. فرض کنید یک خواننده محبوب ایرانی بالغ بر ۵۰۰ هزار فالوور دارد، اگر حتی برای یک تک آهنگی که بیرون داده است نصف این جمعیت حداقل ۵ دلار دونیت کنند، مبلغی معادل یک میلیون و دویست و پنجاه هزار دلار جمع خواهد شد که شاید آن خواننده با ارایه آلبوم و کسر هزینههای جانبی به این مبلغ باز هم دست نمییافت! لازم به ذکر است که حتی هنرمندانی که بخواهند از طریق حق کپی رایت منابع درآمدی پیدا کنند، در آینده نزدیک فناوری بلاکچین به آنها کمک خواهد کرد که نسخه هنری دیجیتال غیر قابل کپی ارایه کنند.
ایجاد عدالت اجتماعی
در گذشتههای دور تنها خانوادههای اشراف حق ادامه تحصیل و آموزش داشتند، به مرور زمان با تنوع آموزشگاهها و مدارس، دسترسی عموم جامعه به آموزش آسانتر شد. با این حال آموزشهای تخصصی خارج از مدرسه نیاز به پرداخت هزینه دارد. در سیستم دونیت، مدرسان مباحث مختلف موضوعات آموزشی را رایگان در اختیار کل جامعه قرار میدهند و افرادی که قدرت مالی ندارند به صورت رایگان مباحث آموزشی در اختیارشان قرار میگیرد و افرادی که قدرت مالی دارند، بسته به توانشان مبالغی را دونیت میکنند.
کسب درآمد ارزی از کل دنیا بدون محدودیتهایی از جمله تحریمها
با توجه به اینکه هنرمندان و خلق کنندهها وابسته به فروش کالای فیزیکی نیستند، از هر نقطه از دنیا میتوانند Donate دریافت کنند و محدود به واحد ریالی یا یک ارز خاص نخواهند شد و البته گستره جمعیتی زیادتری میتوانند آنها را حمایت کنند.
حوزههای مختلف برای دریافت دونیت، از هنر تا فرهنگ!
تمامی حوزههای هنری، آموزشی، ورزشی و … میتوانند از سیستم دونیت کسب درآمد کنند. برای اینکه متوجه شوید فرهنگ دونیت Donate چیست، در اینجا چند مثال آوردهایم:
- حوزه نرمافزار: امروزه بسیاری از نرمافزارها یا خدمات آنلاین، بخشی به صورت رایگان و بخشی به صورت پریمیوم ارایه میشوند؛ با این حال خیلی از نرمافزارها مانند بعضی از پلاگینهای وردپرس کاملا رایگان هستند. مثلا پلاگین معروف Contact Form 7 که محصول یک فرد ژاپنی است و در کل دنیا استفاده میشود، کاملا رایگان است و از طریق دونیت کسب درآمد میکند.
- حوزه گیم: میتوان گفت حوزه گیم، حوزه پیشرو در فرهنگ دونیت Donate است. امروزه نه تنها در خارج کشور، بلکه در داخل ایران این فرهنگ جا افتاده است و گیمرها از طریق دونیت به درآمد میرسند. نمونه بارز و مشهور آن سایتهای استریم مانند توویچ است.
- طراحی و نقاشی دیجیتال: بسیاری از هنرمندان خارجی زمانی که پروژهای را به پایان میرسانند، فالوورهایشان از طریق مسیرهای مختلف، پرداخت دونیت میکنند تا هنرمند آثار جدیدتر و خلاقانهتری خلق کنند.
- ورزش: بسیاری از ورزشکاران خارجی مانند افراد ماجراجو و کوهنورد، برای رسیدن به اهداف خود مانند فتح یک قله یا پیمایش یک دره، از سیستم دونیت برای تامین هزینه تجهیزات و سفر استفاده میکنند. در کنار آن دونیت دهندگان هم از اینکه در نتیجه کار سهیم بودهاند احساس غرور و افتخار خواهند کرد.
- آموزش: در دنیای امروز، ما همیشه برای حل یک مشکل مثل مشکل نرمافزاری، یا تعمیر یک وسیله یا یادگیری یک نرمافزار به سرعت در یوتیوب یا دیگر سایتها به دنبال فیلم آموزشی میگردیم. خیلی از خارجیها به منظور قدردانی از آن چه فیلم آموزشی در حل آن مشکل یاری رسانده است، دونیت میکنند.
- فرهنگ سازی: اینکه یک نفر در راه توسعه فرهنگی یک جامعه یا تحقق حقوق اجتماعی تلاش میکند، وقت و انرژی زیادی را از شخص خواهد گرفت. سیستمهای مبتنی بر دونیت برای چنین گروههایی به معنی آن است که بدون دغدغه مالی بتوانند بر اهداف اصلی خود متمرکز شوند.
ارسال پاسخ