وب سرور انجین ایکس چیست؟
Nginx که به صورت engine-ex تلفظ میشود و یک وب سرور منبع باز است. از زمان ارائه موفق و اولیه خود به عنوان وب سرور کاربرد داشته و همانطور که اشاره شد اکنون به عنوان پروکسی معکوس، حافظه کش HTTP و سیستم توازن بار (Load Balancing) در انواع سرور مجازی نیز استفاده میشود. امروزه بسیاری از شرکتهای مشهور بر روی انواع سرور اختصاصی خود از Nginx استفاده میکنند. Nginx در ابتدا توسط Igor Sysoev ایجاد شد و اولین ارائه عمومی آن در اکتبر 2004 انجام شد. ایگور اولین بار این نرمافزار را به عنوان راه حلی برای مشکل C10k ارائه داد. از آنجا که اساس و بنیان nginx در بهینه سازی عملکرد سیستم است، این وب سرور از سایر وبسرورهای محبوب، (خصوصاً در موقعیتهایی که دارای محتوای استاتیک و یا درخواستهای همزمان بالایی هستند)، بهتر عمل میکند و به همین دلیل به شما توصیه میکنیم در هنگام خرید هاست و دامین نیز شما این موضوع را مد نظر قرار دهید. از زمان انتشار اصلی NGINX، وبسایتها از صفحات ساده HTML به محتوای پویا و چند وجهی گسترش یافتهاند. NGINX نیز همراه با آن رشد کرده و اکنون از تمام اجزای وب مدرن، از جمله WebSocket ،HTTP / 2 ،gRPC و پخش چند فرمت ویدیوییHDS، HLS، RTMP و سایر موارد نیز پشتیبانی میکند. همچنین در صورت نیاز به خرید ssl نیز میتوانید به راحتی روی سرور nginx آن را نصب نمایید. توجه کنید که در صورت ثبت دامنه ir نیز شما میتوانید همچنان از مزایای داشتن سرور nginx بهرهمند شوید.
وب سرور انجین ایکس چیست؟
تفاوت nginx و آپاچی
هدف اصلی NGINX ایجاد سریعترین وبسرور در دنیای اینترنت بود و حفظ این برتری هنوز هم هدف اصلی این پروژه است. NGINX به طور مداوم Apache و سایر وبسرورها را در معیارهای اندازه گیری عملکرد وبسرور به چالش میکشاند. تفاوت اصلی بین Apache و NGINX در معماری طراحی آنها نهفته است. Apache از یک رویکرد فرآیند محور (process-driven) استفاده میکند و یک thread جدید برای هر درخواست ایجاد میکند. در حالی که NGINX از یک معماری مبتنی بر رویداد (event-driven) استفاده میکند تا بتواند چندین درخواست را در یک thread مدیریت کند. انجین ایکس Engine-X در واقع وب سروری متن باز است که کارآمد و رایگان است، ایده و گسترش آن در سال 2002 توسط شخص روسی راهاندازی شد و در سال 2004 برای اولین بار در اختیار عموم افراد قرار گرفت و هم اکنون بسیاری از دامنههای فعال را میزبانی میکند. Ngnix به عنوان یک متعادل کننده بارگذاری وبسرور و یا http معروف و یا پرکاربرد است. این پروژه از همان ابتدای شکل گیری و کارایی بالا، و استفاده کمتر و بهینه شده از رم است. ان جین ایکس بر روی سیستمهای عاملهای مختلف از جمله: لینوکس، ALX، Solaris و انواع BSD اجرا میشود.
چرا Ngnix محبوب و مشهور است؟
از دلایل معروف بودن این وب سرور میتوان به کارایی بسیار بالا، پایدار بودن و استفاده کمتر از منابع را نام برد. در رابطه با وب سرور آپاچی یکی از مشکلات اصلی آن محدود بودن کانکشنها است، که مصرف حافظه را بسار بالا میبرد، اما وبسرور Nginx توانسته است این مشکل را حل کند و آن را بر روی لایسنس BSD انتشار دهد. به طور خلاصه، به مجمموعه نرمافزارهایی که بر اساس درخواست کاربران دادههایی مورد پردازش قرار میگیرد و نتایج آن از طریق پروتکلهای آنلاین نمایش داده میشود، وبسرور میگویند. Nginx نیز نوعی وبسرور است که میتوان به عنوان Reverse Proxy مورد استفاده قرار بگیرد. ایجاد Nginx به سال 2002 بر میگردد که در آن زمان وبسرورها بسیار کند است و معمولا درخواستهای بسیار بالایی دارند و به مشکلات زیادی دچار میشوند. اولین نسخه این وبسرور به صورت رایگان در سال 2004 ارائه شد که در مدت 13 سال گذشته بیش از 12 درصد از سهم بهترین وبسرورهای دنیا را به خود اختصاص داده است.
تاریخچه اینجین ایکس
توسعه وب سرور انجین ایکس (Nginx) در سال 2002 و به دتس ایگور سسوئف (Igor Sessoev) آغاز شد. در جولای سال 2011 شرکت Nginx inc شروع به کار کرد و از زیر سایه آپاچی در آمد. در چن سال گذشته انجین اکس به محبوبیت خودش بین طرفداران به عنوان یک وبسرور اضافه کرده و الان دیگر از وبسرور Microsoft نیز بیشتر استفاده میشود. جالب است بدانید که در این سیستم از روش Asynchronous Event-Driven استفاده میشود که باعث میشود به میزان ثابت استفاده از RAM دست پیدا کنیم.
هاست با وب سرور Nginx
وب سرور Nginx قابلیتهای بسیار زیادی دارد که موجب شده است تا محبوبیت آن در میان وبمستران بسیار بالا است. یکی از مهمترین قابلیتهای آن رایگان بودن و اوپن سورس بودن است. همچنین وجود پلتفرمهای مناسب برای استفاده از سرورهای لینوکس و ویندوز باعث شده است تا کاربر بتواند به راحتی از این سرورها استفاده کند. البته لازم به گفتن است که Nginx در ویندوز نقش نمایشی دارد و نمیتواند پرفرنس بالایی را نمایش دهد.
امکانات و قابلیتهای وب سرور Nginx
- کاربرد برای استفاده از میزبانهای مجازی.
- سرویس دهی به فایلهای استاتیک.
- پروکسی معکوس.
- احراز هویت معکوس.
- بالانس کردن بار سرور.
- سطوح دسترسی.
- افزونههای سمت سرور.
- فشرده سازی.
- پشتیبانی از Fast CGI.
- کنسول مدیریتی آسان و کاربر پسند.
- دوباره نوشتن URLها. (URL Rewriting)
مهمترین قابلیتهای Nginx
یکی از اصلی ترین قابلیتهای Nginx را میتوان مصرف ثابت رم در فشارهای بالا را نام برد. تکنولوژیهای پیشرفته در پردازش این سرور باعث شده است تا در درخواستهای بالا نیز شاهد ثبات استفاده از میزان استفاده Ram سرور هستیم. وب سرورها به روشهای مختلفی میتواند درخواستها را پردازش کند. Nginx نیز از روش خاصی استفاده میکند که در این روش برای درخواستهای متفاوت Thread جدید ایجاد میشود و درpool این Threadها نیز نگهداری میشوند تا درخواستهای جدید از Threadهای بیکار در Pool استفاده کنند.
وب سرور چیست؟
قبل از اینکه ادامه دهیم بهتر است شما را با مفهوم کلی web server آشنا کنیم. زمانی که شما میخواهید یک سایت ایجاد کنید باید به ترتیب مراحلی را طی کنید تا بتوانید به مرحله اجرا و ایجاد سایت برسید. همان طور که میدانید، سایتی که شما راه اندازی میکنید روی فضای اینترنت قرار دارد و برای اینکه اطلاعات و فایلهایی را مانند عکس، فیلم، متن و … را در اختیار کاربران قرار دهد باید از چند مرحله عبور کند. مثلا در CAMELCASE زمانی که کاربران از سایت ما درخواست میکنند و میخواهند فایلی را فراخوانی کنند باید این درخواست را از web server کنند. به صورت کلی میتوان گفت، web server تمام اطلاعات و فایلهای مربوط به سایت ما را در خودش ذخیره دارد و در صورت درخواست از جانب کاربر آنها را در اختیارشان قرار میدهد. پس متوجه شدیم که زمانی که میخواهیم یک فیلم و یا یک آهنگ را دانلود کنیم، web server وظیفه دارد تا فایل اجرایی را در اختیار ما قرار دهد. وب سرورها، برای اینکه بتوانند مداوم به کاربر اطلاعرسانی کنند باید به یک اینترنت دائم و پر سرعت متصل شوند. میتوان گفت وبسرورها کامپیوترهای بسیار بزرگی هستند که میتوانند از سایتهای ما پشتیباتی کنند. البته فراموش نکنید که شما هم میتوانید با نصب ساده ترین و راحت ترین نرمافزارها، کامپیوتر شخصی خودتان را به یک web server شبیه کنید و از سایت خود در صورت نیاز پشتیبانی کنید.
انواع وب سرور
- Nginx
- Apache
- LiteSpeed
- Lighttpd
- Internet information services
سایر ویژگیهای وب سرور انجین ایکس
برای بیان قابلیتهای بیشتر این وبسرور که روی کارکرد آن تاثیر میگذارد میتوان توازن در بارگذاری حافظه، کنترل دسترسی پهنای باند و قابلیت یک پارچه سازی موثر با سایر برنامههای کاربردی را نام برد. در واقع انجین ایکس یک گزینه بسیار مناسب برای معماران وبسایتهایی است که در حال راه اندازی سایتهای جدیدی هستند. هم اکنون این وبسرور در جایگاه دوم محبوب ترین وب سرورهای منبع باز اینترنت قرار دارد. برترین امتیاز این وب سرور در پشتیبانی فایلهای استاتیک قرار دارد. این سرویس مصرف رم بسیار پایینی دارد اما سرعت پاسخگویی آن برای درخواستها بسیار بالا است. Nginx به دلیل حجم پایینی که دارد از رم پایینی نیز استفاده میکند و سرعت بالایی در پاسخ گویی به کاربر دارد. توجه کنید که تمام web serverها برای اینکه بتوانند اطلاعات را در اختیار کاربران خود قرار دهند از روشهای متنوعی استفاده میکنند که Nginx به همین صورت است. وب سرور Nginx، به عنوان یک پروکسی متنباز است که میتواند از پروتکلهایی مانند HTTP ،HTTPS ،SMTP ،POP3 ،IMAP پشتیبانی کند. شما میتوانید از این وبسرور روی ویندوزهای لینوکس و ویندوز هم استفاده کنید. اگر به دنبال یک web server با سرعت بسیار بالا هستید Nginx به شما پیشنهاد میکنیم. این سرور به نسبت سایر سروها دارای مزیتها و ویژگیهای بسیار زیادی است که همین منجر میشود کاربر بیشتر به سمت آن کشیده شود. شما میتوانید با نصب وب سرور Nginx روی سیستم خودتان به راحتی از سایتی که ایجاد کردهاید پشتیبانی کنید. وبسرور Nginx، میتواند به صورت کامل تمامی فایلهای مربوط به سایت شما را مدیریت کند. شما میتوانید این اطلاعات را بدون نگرانی و با اطمینان کامل روی Nginx، ذخیره و نگهداری کنید و در صورت نیاز تغییرات لازم را روی آنها انجام دهید.
ارسال پاسخ