کد Captcha چیست؟
در سایتهای گوناگونی احتمالا دیدهاید که در قسمتهایی مثل فرم تماس و نظرات، فرم ورود و عضویت،… از کد Captcha استفاده شده است، از این روش برای جلوگیری از اسپم شدن سایت استفاده میشود که گاهی هکرها با اسپم کردن عضویت سایت سعی در مختل کردن سایت دارند، در این مقاله درباره تاریخچه و اهمیت کد Captcha بحث خواهیم کرد.
کد Captcha چیست؟
تاریخچه captcha
در سال 1999 میلادی یکی از سایتهای آمریکایی بین دانشجویان نظرسنجی درست کرد که کاربرها باید در مورد سه نمونه دانشگاه معروف آمریکا نظر میدادند. دانشجویان دو دانشگاهی که انتخاب شده بودند سعی کردند با طراحی سیستمی رایهای خودشان را بیشتر کنند و در این کار موفق هم شدند. این کار باعث شد که افراد و دانشجویانی که به این سایت دسترسی داشتند دنبال سیستم و طرحی هستند که باعث تفکیک انسان و ماشینها است و همچین سیستمی را طراحی کردند ولی چنین سیستمی نیاز داشت که کدهای امنیتی که برای نمایش به کاربران بود را به صورت مختلف طراحی کنند و این امر باعث شد که برنامه نویسان مدتی روی آن کار کنند و سرانجام این سیستم طراحی شده در سطح اینترنت عرضه شد. تحلیل این کدهای امنیتی که به صورت تصاویر هستند شاید به نظر ساده برسند ولی باید در نظر گرفت که ماشینها یا کامپیوترها قادر به شناسایی این تصاویر نیستند که مشکل برنامهنویسها روی این موضوع بود کد در آخر راه حلی برای آن پیدا کردند. اهمیت کد Captcha فقط برای ماشینها قابل استفاده است و از آن نباید انتظار داشتن هوش مصنوعی داشته و به عنوان نمونه اگر سیستمی بخواهد برای سایتی اسپمهای تکراری ارسال کند، کد امنیتی Captcha از آن جلوگیری خواهد کرد که باعث میشود فقط انسانها بتوانند در سایت شما نظر دهند یا عضو سایت شوند.
کد Captcha چیست؟
کدی است که در قسمتهای مختلف سایت با این هدف که انسان و رایانه را از هم تفکیک کند استفاده میشود. این کد انواع مختلفی دارد که صورت عددی آن پر کاربردتر از بقیه است ولی امروزه شرکتی مثل گوگل اقدام به درست کردن هوشمندانهتر این کد به جای صورت عددی کرده است که به جای عدد از تصاویر با موضوعهای مختلف استفاده کرده است. اگر از سیستم مدریت محتوا WordPress استفاده میکنید برای این سیستم افزونههای مختلفی برای تولید کد امنیتی Captcha وجود دارد که میتوانید در قسمتهای مختلف سایت مثل فرمهای ورود و عضویت و قسمت ارسال نظرات به منظور جلوگیری از اسپم استفاده کنید. اما اگر از سیستم اختصاصی استفاده میکنید یا این پلاگین برای آن وجود ندارد میتوانید از Google reCaptcha استفاده کنید.
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.
ارسال پاسخ