من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

سندروم دست بیگانه چیست؟

سندروم دست بیگانه چیست؟
سندروم دست بیگانه چیست؟

سندروم دست بیگانه چیست؟

اگرچه سندرم دست بیگانه اغلب در پی رنگ داستان‌های ترسناک مورد استفاده قرار می‌گیرد، ولی صرفا محدود به دنیای تخیل نمی‌شود. افراد مبتلا به این اختلال ترسناک، ولی خوشبختانه نادر، کاملا کنترل دست یا یک عضو بدن خود را از دست می‌دهند. در اغلب موارد عضو غیر قابل کنترل بدون اختیار فرد ذهن را تحت سلطه‌ی خود در می‌آورد و این افراد گزارش داده‌اند که عضو «بیگانه» تلاش می‌کند خود فرد یا دیگری را خفه کند، لباس را پاره کند یا تا جایی بدن را بخاراند که خون بیاید. در اغلب موارد سندرم دست بیگانه در بیماران مبتلا به آلزایمر یا کروتزفلد جاکوب یا در نتیجه‌ی جراحی مغز هنگام شکافته شدن دو نیمکره ظاهر می‌شود. متاسفانه، این سندرم هیچ درمانی ندارد و افراد مبتلا به آن اغلب دستان خود را مشغول نگه می‌دارند یا از دست دیگر خود استفاده می‌کنند تا دست بیگانه کنترل شود.

 

سندروم دست بیگانه چیست؟

هم‌چنین بیماری دست بیگانه می‌توانند تحت تاثیر بیماری‌های دیگری ایجاد شود. از جمله این بیماری‌ها می‌توان صرع شدید، سکته‌ مغزی، تومور مغزی و یا عواقب جراحی مغز را مثال زد. در مورد اولین گزارش این بیماری باید به سال 1908 در آلمان برگشت. در آن سال یک متخصص مغز و اعصاب آلمانی اولین گزارش دست بیگانه را داد. در این گزارش آمده بود یکی از بیمارانش که به دست بیگانه مبتلا بود قصد خفه کردن او را داشت. هم‌چنین فردی که به این بیماری مبتلا بود برای خرید به یکی از فروشگاه‌های بزرگ رفته بود. هنگام خرید کفش با دست چپ خود کفش قرمز را بر می‌داشت. در حالی که دست راستش که بیگانه بود کفش را سر جایش می‌گذاشت و کفش آبی را برمی‌داشت. اما در ادامه می‌خواهیم ببینیم در بیماری دست بیگانه کدام قسمت از مغز آسیب می‌بیند. در واقع در نتیجه چه اتفاقی این بیماری حادث می‌شود؟ قسمتی در مغز قرار دارد به نام “کورپوس کالوزوم”. این قسمت از مغز وظیفه اتصال دو نیم کره مغز را بر عهده دارد. هنگام کنترل بیماری‌هایی همچون صرع شدید و تشنج این قسمت از مغز را جراحی می‌کنند. در واقع در این جراحی‌های سعی دارند دو نیم کره مغز را از هم جدا کنند. آسیب به این قسمت از مغز می‌تواند منجر به بیماری و اختلال سندروم دست بیگانه شود. تمامی اندام‌های حرکتی بدن انسان تحت قسمتی از مغز کنترل می‌شود. این قسمت خاص در مغز “کورتکس حرکتی” یا Motor Cortex نام دارد. در واقع از این قسمت مغز است که فرمان‌های مربوط به حرکت اندام‌های بدن صادر می‌شود. این ناحیه مختص هر دو نیم کره مغز است. نکته جالبی در این زمینه وجود دارد. حرکات اندام‌های طرف چپ بدن تحت فرمان کورتکس نیم کره راست است. این در حالی است که حرکات اندام‌های طرف راست بدن تحت فرمان کورتکس نیم کره چپ است.

 

درمان سندروم دست بیگانه

هیچ درمان دارویی برای این اختلال وجود ندارد هر چند تکنیک‌های متفاوتی برای متوقف کردن این اختلال وجود دارد:

  • مشغول کردن دست بیگانه به انجام کار برای مثال نگه داشتن یک جسم.
  • قرار دادن دست بین دو پا.
  • از دست دادن تمرکز و کمبود اعتماد به نفس مواردی هستند که به پیشرفت این اختلال کمک می‌کنند در نتیجه تمرین‌هایی که به تمرکز بالا احتیاج دارند نتیجه می‌دهد لازم است ذکر شود که در این تمرینات دست بیگانه باید مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال قرار دادن جسمی روی دست بیگانه و از بیمار بخواهید تا چه مدت بدون انداختن جسم می‌تواند دست را نگه دارد.

 

علائم اختلال سندروم دست بیگانه

بارزترین علامت بیماری دست بیگانه عدم توانایی در کنترل دست است. در واقع دست تحت فرمان شخص نیست. به عبارتی دیگر دست به صورت بیگانه و جدا از بدن به صورت مستقل عمل می‌کند. در هر صورت برای تشخیص نهایی بیماری حتما باید به پزشک مراجعه کنید. در مورد درمان بیماری و اختلال سندروم دست بیگانه هیچ درمان قطعی وجود ندارد. علاوه بر این درمان دارویی خاصی نیز برای این بیماری در نظر گرفته نشده است. با این حال تکنیک‌های مختلفی برای کنترل دست بیگانه از طرف پزشک به بیمار ارائه خواهد شد. یکی از این تکنیک‌ها مشغول نگه داشتن دست بیگانه است. برای مثال قرار دادن شی یا جسمی در دست بیگانه. قرار دادن دو دست در میان دو پا نیز موثر است. علاوه بر این عوامل متعددی باعث تشدید این بیماری می‌شوند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]