من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

فست فشن یا مد سریع، مسئله جهانی

فست فشن یا مد سریع، مسئله جهانی
فست فشن یا مد سریع، مسئله جهانی

فست فشن یا مد سریع، مسئله جهانی

دولتمردان می‌گویند مد سریع به سیاره زمین آسیب می‌زند، اما این مد سریع چیست؟ چه آسیبی به زمین می‌زند؟ مسئله‌ای که واکنش دولت‌ها و اتحادیه اروپا در پی داشته و هشدار گرم شدن زمین را از جانب آن می‌شنویم تا چه حد جدی است؟

 

فست فشن یا مد سریع، مسئله جهانی

مد سریع چیست؟

مد سریع تنها به لباس و تلفن همراه و موارد دیگر ختم نمی‌شود، اما در این نوشته به طور اختصاصی قصد داریم مسئله مد سریع لباس را بررسی کنیم و ببینیم که چه آسیب‌هایی به کره زمین زده و خواهد زد. مد سریع در واقع به لباس‌هایی با جنس‌های خاص، رنگ‌های خاص مانند رنگ سال و موارد دیگر می‌گویند که دوامی نداشته و صرفا با هدف همراهی با مد طراحی شده و راهی بازار می‌گردند. در اروپا دولتمردان نسبت به برندهای تولیدکننده که اتفاقا اکثر آن‌ها برندهای شناخته شده‌ای هستند اعتراض کرده‌اند و در حال تلاش برای تصویب قانون‌هایی هستند که این لباس‌هایی که صرفا با هدف مد سریع تولید می‌شوند ویژگی‌های دیگری به شرح زیر را دارا شوند:

  • لباس باید دوام زیاد داشته و برای بازه خاص طراحی نشود.
  • قابلیت تغییر توسط فرد غیر حرفه‌ای فراهم شود.
  • رنگ لباس نباید مربوط به یک بازه خاص طراحی شود.
  • ممنوعیت ریختن لباس‌ها در محل دفن زباله باید تصویب شود.
  • باید درصد قابل قبولی از لباس و الیاف لباس‌ها از مواد بازیافتی فراهم شود.
  • لباس‌های تولید شده باید حتما قابلیت بازیافت توسط کارخانه درشان موجود شود.
  • باید تدابیر منطقی برای تشویق مشتری به بازگرداندن لباس برای بازیافت به کارخانه اندیشیده شود.

 

داستان تلخ مد سریع

علاقه جوانان به مد سریع تحت نظارت قانونگذاران بریتانیا قرار گرفته است. دولتمردان می‌گویند صنعت مد منبع اصلی گازهای گلخانه‌ای است که سیاره را بیش از حد گرم می‌کند. لباس‌های دور ریخته شده نیز در محل‌های دفن زباله انباشته می‌شوند و تکه‌های الیاف هنگام شستن لباس‌ها به دریا می‌ریزند. خرده فروشان اذعان دارند که باید کارهای بیش‌تری انجام شود، اما می‌گویند که در حال حاضر برای کاهش تاثیر محصولات خود کار می‌کنند.

 

دولتمردان در این باره چه می‌گویند؟

کمیته حسابرسی زیست محیطی مجلس عوام می‌گوید یک مشکل اساسی در صنعتی وجود دارد که متکی بر متقاعد کردن مردم برای دور انداختن لباس‌های خوب است زیرا آن‌ها “رنگ سال گذشته” هستند. در ادامه یکی از اعضای اتحادیه اروپا شواهدی را نقل می‌کند که:

  • خریداران بریتانیایی بسیار بیشتر از هر کشوری در اروپا لباس نو می‌خرند.
  • مردم دو برابر بیشتر از یک دهه قبل لباس می‌خرند.
  • ماهی‌های دریاها الیاف مصنوعی را می‌خورند که در شستشو از محل خارج شده‌اند.
  • دولتمردان در نامه‌ای به مدیران ارشد مد بریتانیا از آن‌ها پرسیده‌اند که چگونه می‌توانند سود 28 میلیارد پوندی را که صنعتشان برای اقتصاد بریتانیا به ارمغان می‌آورد حفظ کنند و در عین حال آسیب‌های زیست محیطی را کاهش دهند.
  • صنعت مد و لباس و به ویژه مد‌های سریع تا سال 2050 بیش از یک چهارم تاثیر کل ما بر تغییرات آب و هوایی را به خود اختصاص خواهند داد.
  • از هر پنج لباس، سه لباس در طی یک سال به زباله‌دان یا زباله‌سوز ختم می‌شود. این سوخت گران است! سالانه نیم میلیون تن ریز فیبر وارد اقیانوس می‌شود.

 

راه حل‌ها چیست؟

گزارش کمیته به دولت می‌تواند شامل درخواست از صنعت مد برای ایجاد آلودگی کمتر، تقاضا برای عمر طولانی‌تر لباس‌ها و ممنوعیت ریختن لباس‌ها در محل دفن زباله است. دولت‌مردان هم‌چنین نگرانی‌هایی در مورد تأثیرات اجتماعی دارند. آن‌ها بر این باورند که مد سریع به چرخش‌های سریع در میان تامین کنندگان دامن می‌زند که ممکن است به شرایط کاری بد منجر شود. از جمله سوالات آن‌ها به خرده فروشان عبارتند از:

  • آیا دستمزد زندگی را پرداخت می‌کنید و چگونه از استفاده نکردن از کار کودکان در کارخانه‌ها اطمینان می‌دهید؟
  • آیا از مواد بازیافتی استفاده می‌کنید؟
  • چقدر لباس‌ها را نگه می‌دارید و چگونه بازیافت را تشویق می‌کنید؟
  • آیا سهام فروخته نشده یا برگشتی را می‌سوزانید؟
  • چگونه جریان انتقال میکروفیبرها را به دریا کاهش می‌دهید؟

 

خرده فروشان در پاسخ چه می‌گویند؟

پیتر اندروز، رئیس بخش پایداری کنسرسیوم خرده‌فروشی بریتانیا، به بی‌بی‌سی نیوز گفته است که رشد جمعیت و افزایش تقاضا منجر به افزایش حجم کلی و اثرات زیست‌محیطی لباس‌ها شده است. اما او گفت که اعضایش اکنون در حال طراحی محصولاتی هستند که ماندگاری داشته و مشتریان را تشویق می‌کنند تا لباس‌هایی که نمی‌خواهند یا استفاده‌ای ندارند را برای استفاده مجدد بازگردانند. ما می‌دانیم که باید کارهای بیشتری انجام شود، اما بهترین پاسخ‌ها با اقدامات مشترک جهانی به دست خواهد آمد.» در آخر نیز جالب اسن بدانید که شرکت‌هایی که نمایندگان پارلمان به آن‌ها نزدیک شده‌اند عبارتند از: M&S ،Primark ،Next ،Arcadia ،Asda ،TK Maxx و HomeSense ،Tesco ،JD Sports Fashion ،Debenhams ،Sports Direct International.

 

ترجمه از:

https://www.bbc.com/news/science-environment-45745242

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]