من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

تفاوت هاست ویندوز و لینوکس

تفاوت هاست ویندوز و لینوکس
تفاوت هاست ویندوز و لینوکس

تفاوت هاست ویندوز و لینوکس

هاست یک کامپیوتر قدرتمندی است که به شبکه اینترنتی سرعت بالا متصل است و نرم‌افزارها مورد استفاده در طراحی سایت در این قسمت بارگزاری می‌شود. خدمت رسانی کردن یک کامپیوتر به عنوان یک هاست در فضای اینترنت مستلزم نصب بودن زیر ساخت‌های نرم‌افزاری و هم‌چنین سخت‌افزاری خاص است. در قسمت نرم‌افزاری آن نسخه‌های شبکه‌ای سیستم عامل‌های لینوکس و ویندوز موجود هستند و برای میزبانی وب از آن‌ها استفاده می‌شود.

 

قبل از مطالعه‌ی این مقاله پیشنهاد می‌کنیم مقالات زیر را مطالعه کنید:

 

تفاوت هاست ویندوز و لینوکس

تفاوت‌های بین سیستم عامل‌های لینوکس و ویندوز برای میزبانی وب

سیستم عامل ویندوز که توسط شرکت مایکروسافت به صورت تجاری توسعه پیدا کرده است، برای نصب نسخه سرور آن روی هاست نیاز به تهیه کردن مجوز و پرداخت دارد. در طرف دیگر سیستم عامل لینوکس که توزیع‌های مختلفی مانند CentOS،Debian و … که برای خدمت‌رسانی در قسمت شبکه سفارشی سازی شده‌اند به صورت رایگان قابل نصب و استفاده هستند.

 

تفاوت‌های نرم‌افزاری

با نصب کردن هر کدام از این سیستم عامل‌ها نرم‌افزار‌های جانبی متعددی که برای میزبانی نیاز هستند هم متفاوت است. نرم‌افزاری‌هایی مثل Web Server ،FTP Server و مفسر‌های اسکریپتی از مهم‌ترین موارد به شمار می‌روند. هم‌چنین قسمت‌های پنل مدیریت سرور و نرم‌افزاری‌هایی که رابطی بین سیستم عامل و کاربر‌های سایت است هم متفاوت خواهند بود.

 

روش مدیریت کردن نرم‌افزار‌های موجود در هاست و سیستم عامل

به طور کلی دو روش برای مدیریت هاست وجود دارد. روش اول با استفاده از ابزار‌های خط فرمان یا با Remote Desktop و VNC برای دسترسی داشتن از راه دور به سرور استفاده می‌شود. روش دوم نصب نرم‌افزاری‌هایی است که به عنوان پنل مدیریت هاست شناخته می شوند و محبوب‌ترین آن‌ها cPanel ،DirectAdmin ،Plesk و … هستند. بنا بر این با نصب کردن پنل، بدون داشتن آشنایی با سیستم عامل میزبان به راحتی می‌توان از راه دور فایل‌ها، پایگاه داده، تنظیمات و … را کنترل کرد.

 

عوامل موثر در انتخاب کردن هاست ویندوز یا لینوکس

  • نیاز به داشتن ارتباط با نرم‌افزارهای دیگری از طریق سایت مثل نرم‌افزار حسابداری در سرور داخلی.
  • هزینه قابل پرداخت.
  • پنل مدیریت هاست.
  • تفاوت‌های امنیتی هر کدام از سیستم عامل‌ها.
  • زبان برنامه نویسی نرم‌افزار سایت یا اسکریپت.
  • امکانات خاص نرم‌افزاری هر سیستم عامل مثل SQL Server ویندوز.
  • وجود نیروهای متخصص برای مدیریت کردن سرور یا هاست.

 

اثر سیستم مدیریت محتوا در انتخاب کردن نوع هاست

امروزه در اکثر مواقع برای طراحی کردن سایت از سیستم‌های مدیریت محتوا و یا CMSها استفاده می‌شود. سیستم‌های مدیریت محتوایی مثل WordPress ،Joomla و … با زبان PHP و با استفاده کردن از وب سرور آپاچی که کارای و عملکرد خوبی روی لینوکس دارد توسعه یافته‌اند. روی هاست ویندوزی امکان نصب آپاچی وجود دارد ولی در اکثر مواقع به دلیل نصب بودن IIS که نرم‌افزار مشابه‌ای است و توسط مایکروسافت توسع یافته، امکان استفاده کردن از آپاچی فراهم نیست. بنابراین برای میزبانی کردن اکثر سایت‌های اینترنتی سیستم عامل لینوکس گزینه خوبی است، هر چند که امکان انجام دادن همه تنظیمات لازم این سایت‌ها روی ویندوز هم فراهم است.

 

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]