سرور مجازی
VPS یا سرور مجازی مخفف شدهی کلمه Virtual Private Server است که به معنای سرور مجازی خصوصی است. در مواقعی هم به عنوان VDS که مخفف شدهی کلمه Virtual Dedicated Server که به معنای سرور مجازی اختصاصی است، نام برده میشود.
قبل از مطالعهی این مقاله پیشنهاد میکنیم مقالات زیر را مطالعه کنید:
سرور مجازی
سرور مجازی مثل همان سرور اختصاصی با همان سطح دسترسی و مستقل عمل میکند و تفاوت آن در این است که چندین سرور مجازی میتواند روی یک سرور فیزیکی قرار بگیرند. با عبارت دیگری استفاده کردن از تکنولوژیهای مجازی سازی مثل VMware و با گرفتن بهره از سختافزارهای قدرتمند، یک سرور فیزیکی به چند سرور مجازی و یا VPS که دارای امکانات مختلفی هستند، تقسیم میشود. هر سرور مجازی در کانفیگ و تنظیمات اولیه خود سهمی از منابع سرور مثل حافظه اصلی یا RAM، فضای دیسک یا HDD، پهنای باند، پردازنده یا CPU و … به طور اختصاصی در اختیار میگیرد. به عنوان نمونه یک سرور مجازی قادر خواهد بود تا دو گیگابایت از 64 گیگابایت از حافظه اصلی و یا RAM و همچنین 50 گیگابایت فضا برای ذخیره سازی و 300 گیگابایت پهنا باند را در اختیار بگیرد. این به معنای این است که صرف نظر از مصرف منابع بقیه سرورهای مجازی موجود روی سرور فیزیکی، این سرور مجازی در هر شرایطی به همان منابعی که برایش تعریف شده است دسترسی خواهد داشت. هر سرور مجازی یا VPS به طور مستقل عمل میکند و باعث میشود. که سرورهای مجازی موجود روی یک سرور فیزیکی بتوانند از سیستم عاملهای مختلف و همچنین نسخههای متفاوت آنها و نرمافزارهای اختصاصی خودشان استفاده کنند.
مهمترین مزیتی که سرورهای مجازی در مقایسه با سایر سرویسهای میزبانی دارند هزینه خیلی کمتر آنها نسبت به سرورهای اختصاصی و عمل کردن به صورت مستقل و داشتن سطح دسترسی بالاتری نسبت به سرویسهای میزبانی اشتراکی و یا Shared Hosting است. به صورتی که در اکثر مواقع هزینه سرورهای مجازی نسبت به سرورهای اختصاصی از یک پنجم تا یک دهم بوده و همهی امکانات آنها را دارد. همچنین یک سرور مجازی قادر خواهد بود تا تعداد دلخواهی IP اختصاصی داشته و در مجموع از دید یک کاربر سرور مجازی مثب سرور اختصاصی است. و کاربر نمیتواند هیچ گونه تفاوتی را در کیفیت خدمات و همچنین نحوه عملکرد آن مشاهده کند.
مزایا سرور مجازی یا VPS نسبت به میزبانی وب اشتراکی
- کنترل: با داشتن دسترسی Administrator و Root به راحتی قادر به تغییر پیکربندی سرور خواهید بود. همچنین میتوانید برنامههای مورد نظر را نصب کرده و یا تغییر دهید که این عمل در میزبانی اشتراکی قابل انجام نخواهد بود.
- امنیت: فایل سیستم شما به طور کامل از بقیه مشتریهای مجزا خواهد بود و مطمئن میشوید که از دسترسی آنها دور است. به این صورت امنیت بیشتری برای سایت و فایلهای شما تامین میشود.
- مجزا بودن و کارایی: سرور مجازی از منابعی که برای آن تعریف شده است. به طور کامل میتواند استفاده کند و کارهای مشتریهای دیگه روی سرویس شما تاثیری نخواهد داشت.
مزایا سرور مجازی یا VPS نسبت به سرور اختصاصی
- هزینه: همه قابلیتهای سرور اختصاصی را در واقع با کسری از هزینه میتوانید به دست آورید.
- قابلیت اطمینان: به صورت لحظهای امنیت سرورهای مجازی به صورت تهیه کردن پشتیبان از فایلها تضمین میشود.
- مدیریت پذیری: نصب و به روزرسانی کردن برنامهها سریع انجام میشود.
- استفاده کردن از ظرفیتهای خالی: هر سرور مجازی میتواند از همه ظرفیت سیستم در صورت خالی بودن آن و استفاده نکردن سرور مجازی دیگری از آن، استفاده کند.
- انعطاف پذیری: در صورت نیاز به منابع بیشتر برای تخصیص دادن به یک سرور مجازی ارتقا دادن آن به راحتی انجام میشود.
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.
سلام ببخشید من میخواستم بدونم من می تونم نرمافزار متلب رو vps نصب کنم و شبیه سازی های پیچید ه انجام بدم
سلام یک سرور ویندوزی تهیه کنید که با remote desktop امکان دسترسی به آن را داشته باشید و بعد نرمافزار متلب را روی آن نصب کنید و اگر کدهای پیچیده دارید روی آن اجرا کنید.