من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

مفهوم فریم‌ورک در برنامه نویسی

مفهوم فریم‌ورک در برنامه نویسی
مفهوم فریم‌ورک در برنامه نویسی

مفهوم فریم‌ورک در برنامه نویسی

یکی از مفاهیم پرکاربرد این روزهای دنیای برنامه نویسی فریم‌ورک‌ها هستند

 

مفهوم فریم ورک در برنامه نویسی

مفهوم فریم ورک چیست؟

اصطلاح framework در اصطلاح برنامه نویسی به یک چارچوب نرم‌‌افزاری می‌گویند. یک framework شامل مجموعه‌‌ای از libraryها (کتابخانه‌ها) و Rullها (قوانین برنامه نویسی) است. در واقع framework به برنامه‌نویسان کمک خواهد کرد تا برای کار مشابه نسبت به حالت عادی کمتر کد بنویسند. با این کار زمان برنامه نویسی و بهره وری آن را افزایش دهند.

 

فریم‌ورک‌‌ها در برنامه‌ نویسی

frameworkها در انواع مختلفی قابل مشاهده هستند. اصولا برنامه نویس‌ها فارغ از هر زبان برنامه‌ نویسی که با آن کدنویسی می‌کنند با frameworkها نیز قطعا آشنا هستند. این frameworkها هستند که مجموعه‌‌ای کد از پیش آماده، libraryها (کتابخانه‌ها) و Rullها (قوانین برنامه نویسی) هستند. مثلا برای برنام نویسی سایت با پی اچ پی frameworkهای گوناگونی وجود دارند. (در ارتباط با فریم‌ورک‌های پی اچ پی بیش‌تر بخوانید…) این فریم‌ورک‌ها در زبان برنامه نویسی پی اچ پی به برنامه نویس‌های هستند که به کمک این زبان می‌آیند و مقدار زیادی از کدهای تکراری که در اکثر برنامه‌های آن‌ها مورد نیاز هستند را مجددا نیاز به نوشتن نخواهند داشت. هم‌چنین با تعریف قوانین برنامه نویسی در پروژه‌ها، frameworkها سرعت توسعه‌ی نرم‌افزار را افزایش می‌‌دهند؛ در کنار افزایش سرعت هم امنیت را بهبود خواهند بخشید.

 

معماری MVC در frameworkها

معماری MVC که مخفف سه کلمه‌ی پر مفهوم Model View Controller است، اکثرا زمانی که نام frameworkها بیاید به زبان می‌آید. MVC به نوعی خاص از ترکیب بخش‌های نرم‌افزار برنامه نویسی شده است. در MVC کدهای برنامه‌ی شما به سه بخش اصلی تقسیم خواهند شد. در MVC با تقسیم و طبقه بندی کدهای برنامه، نرم‌افزار شما به صورت سه لایه کاملا مجزا از هم در خواهد آمد. برنامه نویسی به مدل MVC مزایای بسیار زیادی دارد که در این نوشته بحث اصلی ما نیست. تنها به این نکته بسنده خواهیم کرد که در برنامه نویسی با معماری MVC بخش View (لایه نمایش) وظیفه‌‌ی نمایش اطلاعات و صفحات به کاربران را دارد. لایه‌ی Controller کار دریافت درخواست اطلاعات از کاربر و پردازش آن‌ها را بر عهده دارد. و بخش آخر که تحت عنوان Model است کار ذخیره و بازیابی اطلاعات از دیتابیس‌های مختلف را دارد. اغلب frameworkها ابزاری به نام ORM را در خود دارند که کار بهبود ارتباط با پایگاه داده را بر عهده دارند.

 

اهمیت frameworkها در برنامه نویسی

در اغلب موارد مزایای frameworkها بر معایب آن ارجحیت زیادی دارد. کاهش زمان توسعه و افزایش قابلیت توسعه‌ پذیری برنامه مزیت بزرگی در هنگام برنامه نویسی و یا طراحی سایت‌های اینترنتی است. هم‌چنین در مورد frameworkهای تحت سیستم‌ عامل نوشتن یک باره‌ی برنامه و اجرا روی چندین سیستم‌عامل از نظر اقتصادی برای مجموعه‌ها بسیار پراهمیت است. به جز در مواردی خاص و برای کاربردهای بسیار ویژه، برنامه نویسی و طراحی سایت‌های اینترنتی با frameworkها گزینه‌‌ای بسیار هوشمندانه است. نکته‌‌ی مهم‌تر که در هنگام کدنویسی به آن توجه خواهد شد، انتخاب بهترین زبان برنامه‌ نویسی و انتخاب صحیح فریم‌ورک مناسب است که این کار به دانش فنی و تجربه‌‌ی بسیاری نیازمند است.

 

مطالب زیر را از دست ندهید:

نظرات خود را در ارتباط با frameworkها بنویسید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]