من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

تعاریف کارآفرینی

تعاریف کارآفرینی
تعاریف کارآفرینی

تعاریف کارآفرینی 

تعاریف مختلفی از کارآفرینی در دنیا موجود است اما این تعاریف معمولا پراکنده هستند در این نوشته تعدادی از تعاریف معروف کارآفرینی را با شما مرور می کنیم.

 

تعاریف کارآفرینی

از کارآفرینان تعاریف مختلفی شده است، داشنمندان علوم اجتماعی، روانشناسی، اقتصادی و مدیریت هر یک تعاریف خاصی برای کارآفرینان دارند. اما آن‌چه در اکثر آن‌ها می‌توان مشاهده کرد این نکته است که کارآفرینان محور توسعه اقتصادی بوده و یا تخریب روش کهن و ناکارآمد قبلی و جایگزینی آن‌ها با شیوه‌های کارآمد و نوین به نظام اقتصادی، پویایی و حیات می‌بخشد. در قرن شانزدهم میلادی واژه فرانسوی Entreprendre کارآفرینی اولین بار برای افرادی به کار برده شد که در ماموریت‌های نظامی خود را به خطر می‌انداختند. بعدها این واژه به کسی اطلاق شد که مخاطره یک فعالیت اقتصادی را می‌پذیرفتند و آن را سازماندهی، تقبل و اداره می‌کردند. علیرغم اینکه کارآفرینی از ابتدای خلقت بشر همواره در تمام شئونات مختلف زندگی انسان حضور داشته و مبنای تمامی تحولات و پیشرفت‌های بشری بوده است و با توجه به تعاریف زیاد و متنوع هنوز ماهیت اصلی آن شناخته شده نیست. از نظر اقتصاددانان، کارآفرین کسی است که منابع، نیروی کار، مواد و سرمایه را با هم ترکیب می‌کند تا ارزش آن‌ها را نسبت به قبل بیش‌تر نماید. از نظر روان شناسان، کارآفرین کسی است که به وسیله ویژگی شخصی خود به پیش می‌رود، ویژگی‌هایی از قبیل نیاز به کسب کردن یا رسیدن به چیزی، تجربه نمودن، انجام دادن یا شاید فرار از حوزه اختیار دیگران. دیدگاه و تعاریف مختلفی در رابطه با کارآفرینی مطرح شده است اما تعریفی که تقریبا اکثر صاحب نظران در مورد آن اتفاق نظر دارند به شرح زیر است:

کارآفرینی عبارت است از: فرآیند خلق چیزی با ارزش و متفاوت، از طریق اختصاص زمان و تلاش کافی، همراه با ریسک مالی، روانی و اجتماعی، هم‌چنین دریافت پاداش‌های مالی و رضایت شخص از نتایج حاصله. کارآفرین فردی است که دارای ایده و فکر جدید است که از طریق فرآیند ایجاد کسب و کار، توام با بسیج منابع و مخاطره مالی و اجتماعی، محصول یا خدمت جدیدی را به بازار عرضه می‌کند.

نکات با اهمیت در تعاریف کارآفرینی عبارتند از:

  • کارآفرین کسب و کار جدیدی را راه اندازی می‌کند.
  • راه اندازی کسب و کار با خلاقیت و نوآوری همراه است.
  • فرد کارآفرین خطر می‌کند و در راه رسیدن به هدفش ریسک‌های مختلفی را می‌پذیرد.
  • به طور کلی کارآفرنی فرآیند خلق چیزی است، خلق هر چیز ارزشمند و جدید.
  • کارآفرینی فرآیندی است که مستلزم صرف زمان و تلاش کافی است.
  • آن‌چه که به عنوان پاداش در فعالیت‌های کارآفرینانه وجود دارد، رسیدن استقلال مالی، کسب درآمد و هم‌چنین رضایت خاطری است که فرد کارآفرین انجام کار، کسب خواهد کرد.

اما اینکه فردی صرفا کسب و کاری را آغاز کند و ریسک‌های آن را پذیرا شود، کارآفرین نیست، نوآوری هم می‌خواهد، یعنی کارآفرین کسی است که محصول یا خدمت جدیدی را تولید می‌کند. پس می‌توان گفت که کارآفرینی به فرآیند شناسایی فرصت‌های جدید و ایجاد کسب و کار و سازمان‌های جدید و رشد یابنده برای بهره برداری از فرصت‌های شناسایی شده اطلاق می‌شود که در نتیجه‌ی آن، کالا و خدمات جدیدی به جامعه عرضه می‌شود. پیتر دراکر معتقد است که کارآفرین کسی است که فعالیت اقتصادی کوچک و جدیدی را با سرمایه خود شروع می‌نماید. کارآفرین ارزش‌ها را تغییر می‌دهد و ماهیت آن‌ها را دچار تحول می‌نماید. از نظر رابرت رونستات کارآفرینی روند پویایی در جهت افزایش و ایجاد سرمایه است. این کار توسط کسی انجام می‌شود که خطر از دست دادن زمان یا فرصت‌های شغلی دیگر را در جهت ارزش برای یک محصول یا خدمت می‌پذیرد. رابرت هیسریچ در تعریف کارآفرینی می‌گوید کارآفرینی فرآیند خلق چیزی نو، با صرف وقت و تلاش بسیار و پذیرش خطرات مالی، روحی و اجتماعی برای به دست آوردن منابع مالی، رضایت شخصی و استقلال است.

 

نکته: در ارتباط با باشگاه کارآفرینی تیوان بخوانید

 

مک میلان و ام معتقد است که کارآفرینی یعنی ایجاد شرکت‌های جدید. ترآپ مان و مرونینک استار در کتاب “‌نظام‌های کارآفرینانه‌” در دهه 1990 می‌آورند که کارآفرین یعنی ترکیب متفکر با مجری، کارآفرین فردی است که فرصت ارایه یک مخصول، خدمات، روش و سیاست جدید یا راه تفکری جدید برای یک مشکل قدیمی را می‌یابد. کارآفرین فردی است که می‌خواهد تاثیر اندیشه، محصول یا خدمات خود را بر نظام مشاهده کند. ویلیام بای گریو متعقد است که کارآفرین کسی است که یک فرصت را می‌یابد و برای پیگیری آن فرصت یک سازمان را راه‌اندازی می‌کند و فرآیند کارآفرینی تمام وظایف، فعالیت‌ها و عملیاتی را که با درک فرصت و ایجاد یک سازمان به منظور پیگیری آن فرصت‌های ارتباط می‌یابد، در بر می‌گیرد.

تقریبا در همه تعاریف کارآفرینی این توافق وجود دارد که در مورد رفتاری بحث می‌کنیم که:

  • پیش قدم است.
  • می‌تواند مکانسیم اجتماعی و اقتصادی را برای تبدیل منابع و موفقیت‌ها به وضعیت عملی، سازماندهی یا سازماندهی مجدد می‌کند.
  • ریسک و شکست را می‌پذیرد.

در زبان فارسی واژه کارآفرینی به طور دقیق معادل یابی نشده است. به طوری که نمی‌توان معنای متداول کارآفرینی به معنای دقیق آن دست یافت. مثلا در فرهنگ پنج جلدی انگلیسی به فارسی دکتر منوچهر آریان پور کاشانی واژه مذکور و واژه Entreprenant معنای “متهور، اقدام کننده به کارهای مهم، جسور، بی باک و…” قید گردیده که تا حدودی معنی کارآفرین به معنی خاص کلمه را به ذهن خواننده القا می‌کند. لذا از تعاریفی که در منابع و ماخد بین المللی برای کارآفرینی درج شده، به مفهوم عمیق و صحیح کارآفرینی پی می‌بریم. احمد پور داریانی در تعریفی که از کارآفرینی ارایه می‌دهد، معتقد است: کارآفرین فردی است که دارای ایده نو و جدید است و از طریق فرآیند تاسیس و ایجاد یک کسب و کار و قبول مخاطره، محصول یا خدمات جدیدی را به جامعه معرفی می‌کند.

 

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 1]