مقایسه حافظه RAM و حافظه ROM
اصلیترین حافظههای موجود در کامپیوترها RAM و ROM است که در این نوشته به بررسی هر یک از این موارد میپردازیم.
مقایسه حافظه RAM و حافظه ROM
حافظههای RAM
کلمه RAM مخفف واژههای Random Access Memory است که به معنی حافظهای با دسترسی تصادفی هست که علت این نامگذاری آن حافظهها این است که در گذشته حافظههای کامپیوتری در اصل نوارهای مغناطیسی بودند که اطلاعات در آنها به صورت دنبالهای روی آنها ذخیره میشد و برای مثال باید در نظر گرفت که برای دسترسی به اطلاعات روی قسمت صد نوار مغناطیسی پردازنده باید از قسمت یک تا نود و نه حافظه عبور کند و همین دلیل باعث میشد دسترسی به اطلاعات بسیار کند و با زمان بیشتری امکان پذیر شود و حتی برای خواندن یکی از قسمتهای حافظه به چند دقیقه زمان نیاز است، اما با روی کار آمدن حافظههای RAM که به شدت بهتر از این حافظههای قبلی عمل میکردند دیگر نیازی به این فرایند اصلا نبود، در حافظههای RAM کافی بود که فقط آدرس بلوک حافظهای که اطلاعات آن را نیاز دارید داشته تا به راحتی بتوانید به آن دسترسی پیدا کنید، برای همین به این نوع حافظهها، حافظه با دسترسی تصادفی میگوییم. البته بهتر است به جای اسم حافظه با دسترسی تصادفی به آن حافظههای غیر دنبالهای میگفتند.
حافظههای RAM به حافظههای غیر پایدار و فرار معروف هستند که علت این موضوع ذخیره سازی دادهها از چیپهای سیلیکونی است و برای نگهداری و ذخیره سازی دادهها به الکتریسیته نیاز دارند، به همین خاطر است که با قطع شدن برق در مادربرد که یکی از علتهای آن خاموش شدن سیستم است تمام اطلاعات شما از داخل حافظهی RAM پاک میشود.
نکتهای که در اینجا موجود است این است که حافظههای RAM در اصل نوعی تکنولوژی و شیوه برای ذخیره سازی دادهها در رایانه ها است و برای مثال HDD کامپیوتر شما نوعی RAM محسوب میشود و همینطور آن حافظهای که روی مادربرد شما قرار دارد.
انواع حافظههای کامپیوتر
در اصل حافظههای کامپیوتر به دو دسته تقسیم میشوند:
- حافظه اولیه. (Primary Memory)
- حافظه ثانویه. (Secondary Memory)
انواع حافظههای RAM
- حافظههای DRAM.
- حافظههای SRAM.
حافظههای ROM
کلمهی ROM مخفف عبارت بزرگتری با نام Read Only Memory است که در نهایت به معنی حافظهی فقط خواندنی است. حافظههای ROM به آن دسته از حافظه ها در کامپیوترها گفته میشود که اطلاعات آنها به صورت دائمی ذخیره میشود و در حالتهای عادی نمیتوان اطلاعات آنها را پاک نمود، مانند دیسک های دیجیتال نوری که به CD معروف هستند و یا چیپهای حافظهی بایوس BIOS و یا بعضی از میکروکنترلر های سختافزاری موجود در بازار.
انواع حافظههای ROM
- حافظههای PROM.
- حافظههای EPROM.
- حافظههای EEPROM.
اگر تجربیات خود را در ارتباط با حافظههای RAM و ROM و مشکلاتی که با آنها دارید برای ما در بخش نظرات بنویسید دیگران نیز میتوانند از آنها استفاده کنند.
ارسال پاسخ