بردهای ایسوس تینکر
برد مداری الکتریکی که شامل اجزایی مختلف مثل حافظه، ریز پردازنده و قطعات الکترونیکی که جریان برق را از خود عبور میدهند که در کامپیوترها از آنها استفاده شده و قطعات بسیار مهم روی آنها سوار میشوند که مهمترین بخش یک سیستم کامپیوتری را تشکیل میدهند که وظیفه آن کنترل کردن پردازندهها و اتصال جریانات الکترونیکی است که پردازنده با هیچ یک از اجزای بیرونی کامپیوتر در ارتباط نیست و تمام برقراریها از طریق یک قطعه برد اتفاق میافتد که از بردها برای وصل کردن ورودی و خروجی کامپیوترها به وسیله سیمهای بسیار باریک و ظریف اتفاق می افتد که دارای خازن، ای سی، باطری و اجزای مختلف است. انتخاب یک برد مناسب و با کیفیت از مهمترین نکاتی است که در زمان تهیه کامپیوتر باید آن را در نظر گرفت زیرا در زمان ارتقا دادن سیستم کامپیوتری خود بتواند پاسخگوی نیازهای سیستم شما شود.
بردهای ایسوس تینکر
اولین بردی که ساخته شد بسیار بزرگ و غول پیکر بود که شامل اجزای مختلفی بود و اجزا به وسیله کارتهایی به برد وصل میشدند که کم کم بعضی از شرکتها به این نتیجه رسیدند که کار کردن با این نوع بردها بسیار سخت و دشوار است و اقدام به ساخت بردهایی جدیدی کردند که بتوانند راحتتر با آنها کار کنند و تغییرات اساسی را روی این بردها ایجاد نمودند که از تکنولوژیهای جدید استفاده کرده که در آنها پردازنده اطلاعات خود را از طریق گذرگاهها میتواند ارسال نماید. بردها دارای انواع بسیار مختلفی هستند که از هر کدام میتوان به نحوی استفاده کرد که بعضی از این بردها دارای کارت شبکه، درگاه USB، کارت صدا و… است که نیاز نیست ما آنها را بصورت جداگانه تهیه و روی سیستم خود نصب کنیم و در هزینههای خود تا حدی صرفه جویی کردهایم در حفظ و نگهداری بردها باید دقت بسیار زیادی کرد زیرا کوچکترین مشکل در آنها باعث کار نکردن سیستم کامپیوتری شما میشود.
روی بردها قسمتهایی وجود دارد که راجب هر کدام از آنها توضیح کوتاهی میدهیم:
- اسلات شیارهایی که کارایی و عملکرد برد را افزایش میدهد که اسلاتها ۳ نوع هستند که آیزا و پی سی آی سریعترین و آی جی پی جدید ترین نوع بردها هستند که هر کدام از این اسلاتها روی برد طراحی شدهاند و عملکرد متفاوتی دارند.
- ماژول RAM برای نصب و طراحی رمها با حجمهای متفاوت از آن استفاده میشود که در هر یک از رمها ماژولهای خاصی نصب میشوند.
- خروجی کیبورد که برای نصب صفحه کلید از آن استفاده شده که دارای ۲ نوع مختلف است که یک مدل معمولی و نوع دیگر PS2 است.
- باطری Data time که وظیفه نگهداری و بروز نگه داشتن تاریخ و ساعت را دارد حتی در زمانهایی که سیستم خاموش است باید بتواند زمان را حفظ کند.
- سوکتهای مخصوص CPU که دارای دو نوع مربع و کارتی هستند که هر کدام از این سوکتها دارای ضامنی برای نگهداری از آنها است و سوراخهای هر کدام از این سوکتها بسته به کاری که انجام میدهند بصورت موازی و اریب هستند.
انواع بردها
- برد یکرو یا تک لایه که بسیار کم هزینه و ساده طراحی شدند و فقط در یک سمت آن تجهیزات الکترونیکی و مدارها پیاده سازی میشوند که در ساخت این بردها از آلومینیوم و فایبرگلاس بکار برده شده است و به دلیل حجم و قیمت پایینی که دارند در پروژهها و یا وسایل الکترونیکی سنگین و قوی از آنها استفاده نمیشود.
- بردهای دورو بر خلاف بردهای تک لایه در دو طرف آن میتوان اجزای الکترونیکی را مونتاژ کرد که این نوع بردها بخاطر امکان مونتاژ دو طرفهای که دارند بسیار مورد استفاده قرار گرفته شدند مخصوصا در وسایل الکترونیکی پیشرفته که امکان چیدن قطعات بیشتری در آنها فراهم شده است در این نوع بردها از طریق سوراخهایی که از جنس رسانا هستند به یکدیگر متصل شده که نسبت به بقیه بردها از هزینه نسبتا بالایی برخور دارند اما این بردها را میتوان به اندازه دلخواه کوچیک کرد تا فضای کمتری را به خود اختصاص دهند.
- بردها چند لایه همان طور که از اسمشان مشخص است از چند لایه مس تشکیل شده اند که مانند بردهای دو لایه دارای سوراخهایی برای اتصال قطعات هستند که این نوع بردها بخاطر پیچیدگی که دارند بسیار گران قیمت هستند و در لوازمهای الکترونیکی پیشرفته به کار برده میشوند.
تاریخچه تینکر برد
مهندسان کامپیوتری اولین بار در آوریل سال 2017 به گفت و گو راجب تینکر برد پرداختهاند که آیا آن را طراحی و تولید کنند یا خیر، آیا در آن موفق میشوند یا با شکست مواجه میشوند که با نظریههای مختلف همکاران خود رو به رو شدند که در نهایت تصمیم به ساخت آن گرفتند که در ژانویه 2018 آن را به بازار عرضه کردند که حدود 60 دلار آمریکا به فروش میرفت و بخاطر ویژگیهایی که داشت مورد استقبال بسیاری از مهندسین کامپیوتری قرار گرفت که روی سیستم عاملهای دبیان نصب و راه اندازی میشد که دارای حافظه 2 گیگابایتی دو کانال، دارای یک اسلات و SPU چهار هستهای را پشتیبانی میکنند که خروجی فیلم آنها به صورت کامل و با صفحه نمایش سازگاری کامل را دارند وزن تقریبی آنها معادل 55 گرم بود که بسیار سبک طراحی شدهاند و برای اولین بار روی سیستم عامل لینوکس نصب میشدند اما کم کم با پیشرفت تکنولوژی بردهای تینکرهم مورد ارتقا قرار گرفتند که از سیستم عاملهای اندروید و Ubunto هم توانستند از این بردها استفاده کنند.
بردهای تینکر
بردهای ایسوس تینکر در اندازههای بسیار کوچک که از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار هستند طراحی و تولید شده است که تک برد طراحی شدهاند و شرکتهای کامپیوتری، مخترعان و افرادی که با اینترنت سر و کار دارند از این نوع برد استفاده میکنند که دارای قابلیتهایی زیادی از جمله ظرفیت بالا و اطمینان بسیار بالایی برخور دارند که سرعت نوشتن و خواندن اطلاعات را به صورت چشمگیری افزایش میدهند که بسیار مورد استقبال قرار گرفته و شرکت ایسوس اولین و تنهاترین شرکتی بود که بردهای تینکر را به صورت عمده تولید میکرد، برد ایسوس با رزبری پای به رقابت پرداخته است که ورودی و خروجی آنها کاملا با هم برابری میکند و تینکر دارای ۳ پردازنده قوی تر نسبت به رزبری پای دارد. تینکر برد توسط کمپانی بسیار پیشرفته و قدرتمند طراحی و تولید شده که تک برد است و تینکر برد شباهت زیادی به مینی کامپیوترها دارند که ظریف و زیبا طراحی شدهاند و توجه مخاطبان زیادی را جلب کردهاند در این نوع بردها بخاطر پیچیدگی که دارند از رنگهای مختلف در آن بکار برده شده است تا در زمان اتصالات به توان به راحتی آنها را اتصال و یا قطع کرد که در دیگر بردها این روش استفاده نشده است. از بردهای تینکر در پروژههایی که کارهایی گرافیکی سنگین و یا پردازش تصاویر دارند از آنها استفاده میشود مثل بازیهای کامپیوتری، شبیه سازی، سیستمهای تغذیه از این بردها استفاده میشود که حافظه آنها دو برابر برد رزبری پای است و قیمت بردهای تینکر نسبت به رزبری پای بسیار گرانتر است و سیستم عاملهای دبیان و لینوکس را پشتیبانی میکند. این برد نسبت به بقیه بردها از توان قدرتی بیشتری برخوردار هستند که در ابتدا بردهای رزبری پای در این زمینه فعالیت کردند که مورد استقبال بسیاری از کاربران قرار گرفت که کاربردهای فراوانی داشت حتی فراتر از آن چیزی که کاربران فکر میکردند هم چنین این بردها امکان NTFS را برای دسترسی آسان و راحتتر به درایوها را فراهم کردهاند که باعث بهینه سازی و سرعت بالای افزونهها میشود و در زمان استفاده از این بردها باید تمام اتصالات را بررسی کرده، هم چنین این بردها به تازگی سیستم عامل 10 واندروید را پشتیبانی میکنند که در آن از کدنویسی استفاده شده است که یکی دیگر از ویژگیهای تینکر برد نسبت به دیگر تراشههای تک بردی است.
ویژگیهای برد تینکر
- پایههای GPIO رنگی که برای جدا کردن رنگها استفاده میشود.
- پردازنده قوی و مدرن.
- طراحی قدرتمند و مقرون به صرفهای که در این نوع بردها استفاده شده در انواع دیگر بردها به کار برده نشده است.
- امکان شناسایی و تشخیص چهره و ژستها در بازیهای کامپیوتری.
- پشتیبانی کردن پخش تصاویر HD و HVD که در سایر بردها امکان پشتیبانی آنها وجود ندارد.
- دارای ۴۰ تا پین برای اتصال قطعات الکترونیکی بکار برده شده.
- دارای SCI یک نوع رابط برای وصل شدن دوربین به کامپیوترها.
- رابط DSI برای وصل شدن مانیتورها.
- و پورتهایی که برای اتصال شبکه و اینترنت از آن استفاده میشود.
- مهمترین ویژگی برد تینکر پورت HDMI که برای خروجی تصاویر از آن استفاده میشود.
نصب تینکر برد در سیستم عامل لینوکس
برای نصب تینکر برد در کامپیوتر ابتدا باید سیستم عامل خود را به لینوکس تغییر داد و سپس فایل خود را به پوشهی Flash USB انتقال داده و آن را اجرا کرده درایوی را که میخواهید برد در آن قرار بگیرد را انتخاب کرده و نصب کنید که در پایان نصب با پیغامی مبنی بر اینکه عملیات نصب به پایان رسیده است به شما نمایش داده میشود که کارت حافظه شما به برد تینکر متصل شده است.
نصب تینکر برد در سیستم عامل ویندوز
در سیستم عامل ویندوز ابتدا کارت حافظه خود را به ویندوز متصل میکنیم سپس نسخهای را که میخواهیم دانلود کرده و در یک پوشه مجزا قرار داده تا در هنگام نصب به راحتی بتوانیم آن را پیدا کنیم نرمافزار Sd Formatter را دانلود میکنیم تا مموری را فرمت کنیم و سپس برنامه را در مموری اجرا کرده و صبر میکنیم تا برنامه روی سیستم عامل رایت شود و با نمایش دادن پیغام 100% مراحل نصب تمام شده و میتوانید آن را اجرا کنید.
سختافزارهای مورد نیاز برای اجرای تینکر برد
برای راه اندار تینکر برد نیاز به یکسری سختافزار است تا با آنها بتوانیم تینکر برد را اجرا کنیم از جمله:
- آداپتور قوی برای تامین نیاز برق 5 ولت، که تینکر برد بتواند جریانهای قوی برق را پاسخ دهد.
- مموری با ظرفیت بالا که به توانیم سیستم عامل را دانلود و روی آن نصب و اجرا کنیم هرچه ظرفیت مموری بالاتر رود، سرعت اجرا و پردازش اطلاعات را بالاتر میبرد حداقل مموری که در این بردها استفاده میشود ظرفیت 8 گیگابایت است اما برای بالا بردن پایداری سیستم در زمان استفاده از این نوع بردها هرچه سرعت کارتهای SD بیشتر شود پایداری سیستم قویتر میشود بطور مثال از کارتهایی با کلاس 10 و یا بالاتر استفاده کنید.
- تراشه GPU که برای کارهایی که نیاز به گرافیک و پردازش تصاویر دارند استفاده شده که بیشتر برای طراحیهای بسیار پیشرفته و قدرتمند استفاده میشود کسانی که با مالتی مدیا کار میکنند از این نوع بردها استفاده میکنند، بخاطر پردازنده بالایی که دارند.
- کارت صدا برای نرمافزارهایی که نیاز به صدا دارند به کار برده میشود که بیشتر بردهای کامپیوتری فاقد این نوع قابلیت هستند اما بردهای تینکر این ویژگی را دارند و این مزیت میتواند یک دلیل محبوب شدن آنها در بین بقیه بردها شود.
- کیبورد، مانیتور و ماوس که برای استفاده از مانیتور نیاز به یک کابل HDMI است.
معایب تینکر برد
- تینکر برد تنها عیبی که دارد در این است که نسبت به بقیه بردها که شرکتهای رقیب میسازند پردازنده معماری بالای آنها است که در بردهای تینکر 32 بیت است اما در بردهای دیگر 64 بیت است.
- از این نوع بردها در کارهایی با توان پردازشی بالاتر استفاده میشود بطور مثال روی LANهایی با سرعت بالا نصب میشود.
- قیمت بسیار بالای آنها.
- در اینترنت راجب نحوه کار کردن با این بردها آموزشهایی وجود ندارد تعداد آموزشها بسیار محدود است.
- شیلدهای جانبی که در این بردها استفاده شده نسبت به سایر بردهای دیگر خیلی کم است.
تفاوت تینکر برد با آردوینو
آردوینو در سالهای اخیر در بین کاربران بسیار شناخته و مورد حمایت قرار گرفت به نوعی محبوبترین برد شد به این دلیل که قیمت این بردها بسیار ارزان است و راه اندازی آنها خیلی راحت و به سادگی هر فردی میتواند آنها را نصب کند و مهمترین ویژگی آنها متن باز بودن بردهای آردوینو است که مورد استقبال برنامه نویسان و افرادی که در حوزههای الکترونیک و رباتیک کار میکنند قرار گرفت که مدلهای متنوعی از آنها در بازار عرضه شد اما در بین این همه مدل فقط دو نوع از آنها طرفداران زیادی دارد مدل اول UNO و مدل دوم MEGA هستند که بردهای UNO دارای یک نوع نسخه غیر اورجینال هستند و قیمت آنها بسیار پایینتر از بردهای اصلی و اورجینال است که حدود 22 دلار به فروش میرسد که منبع تغذیه آنها بین 7 تا 12 ولت است که از طریق USB متصل میشوند و دارای 14 تا پایه ورودی و خروجی هستند که سرعتشان 16 مگاهرتز است اما بردهای اورجینال حدود 38 دلار به فروش میرسند که اینها دارای نسخه غیر اورجینال هستند و خیلی پایینتر از بردهای اورجینال به فروش میرسند که دارای 54 پایه ورودی و خروجی هستند که مزایا و معایب آن را نسبت به بردهای تینکر مورد بررسی قرار میدهیم.
مزایا بردهای آردوینو
- بردهای آردوینو نسبت به بردهای تینکر یا همان بردهای مینی قیمت بسیار کمتری دارند.
- راه اندازی و کدنویسی در این بردها بسیار راحت و بدون هر گونه پیچیدگی است.
- برای تمام قطعات و سنسورهای این برد یک کتابخانه تعریف شده است.
- برای افرادی که میخواهند پروژههای کوچک را شروع کنند و با نحوه کار و برنامه نویسی آشنایی ندارند بسیار مناسب است.
معایب بردهای آردوینو
- پردازنده این بردها دارای قدرت و سرعت بسیار پایینی نسبت به بردهای تینکراست که در حین کار به مکشلات زیادی امکان دارد بر بخوریم.
- بر روی این بردها هیچ گونه سیستم عاملی را نمیشود نصب کرد حتی سیستم عاملهای سبک و کم حجم.
تفاوت بردهای اورنج پای با تینکر برد
شرکت Shenzhen نوعی بردهای کامپیوتری کوچک را طراحی کردند که میتوان از آنها روی سیستم عامل لینوکس و اندروید استفاده کرد که به آنها اورنج پای گفته میشود که با بردهای رسپری و مینی بردها شباهتهای زیادی دارند اما بردهای اورنج دارای تنوع زیادی نسبت به تینکر هستند که این نوع بردها دارای 20 مدل متنوع هستند که ساخت و تولید آنها هیچ وقت متوقف نشده بلکه همه روزه در حال پیشرفت و تولید بردهای جدیدی هستند از این نوع بردها بیشتر در ساخت پروژههای مبتنی بر اینترنت اشیاء بکار برده میشود قیممت این نوع بردها بسیار پایین است از این نوع بردها در ساخت رباتهای الکترونیکی محرک استفاده میشود هم چنین ابزار قدرتمندی برای توسعه دهندگان الکترونیک صنعت شناخته شده است که قیمت این بردها چیزی حدود 35 دلار است که برای نصب آن شما نیاز به کارت حافظه و یک آداپتور دارید که با خرید این وسایل هزینه شما بالا میرود سرعت این بردها 1.8 مگاهرتز، و دارای 26 پایه ورودی و خروجی ولی تینکر برد دارای 40 ورودی است. در بردهای اورنج منبع تغذیه آنها باید بین 5 تا 12 ولت برای عبور جریان برق هست که سیستم عاملهای Ubuntu، اندروید و دبیان را پشتیبانی میکند هم چنین این بردها دارای درگاه متفاوتی برای راههای ارتباطی و تجهیزات الکترونیکی هستند مانند درگاه بلوتوث، میکروفون، درگاه اینترنت، وای فای و…
مزایای بردهای اورنج پای
- نسبت به سایر بردها دارای امکانات بیشتری هستند مثل گیرنده مادون قرمز و درگاه اتصال جک.
- سرعت پردازش بسیار بالای آن نسبت به سایر بردها مخصوصا به رزپری پای.
معایب بردهای اورنچ پای
- در این بردها درگاه DSI و CSI برای اتصال دوربین و نمایشگر وجود ندارد.
- شیلدهای جانبی کمتری نسبت به بقیه بردها دارد.
- در اینترنت آموزشهای کمتری برای این بردها وجود دارد نسبت به بردهای تینکر.
امروزه از این تراشههای کوچک که به آنها برد گفته میشود که از جمله قابلیتهای بسیار زیادی هم دارند و در دنیایی دیجیتال و علم کامپیوتری از این نوع بردها زیاد استفاده میشود که روز به روز در حال رشد کردن و قوی شدن هستند که نسبت به قیمت ناچیزی که دارند بسیار مقرون به صرفه و طرفداران پر و پا قرص خودشان را دارند که همانند یک کامپیوتر عمل میکنند و شما به راحتی میتوانید آنها را به هر وسیله جانبی که دوست دارید متصل و از آنها استفاده کنید پس نتیجه میگیریم که قابلیتهای بسیار زیادی دارند و حتی کسانی که با آن از قبل آشنا نیستند و یا کار نکردهاند با دیدن یک فیلم آموزشی به راحتی با نحوه کار کردن آن آشنا میشوند و میتوانند از آن استفاده کنند که بردهای تینکر بر خلاف بقیه بردها کار کردن با آنها بسیار راحت و ساده است و مورد استقبال بسیاری از برنامه نویسان و یا شرکتهای خصوصی قرار گرفته است.
تجربهی کار خود را با بردهای ایسوس تینکر در بخش نظرات همین نوشته با ما در میان بگذارید.
ارسال پاسخ