من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

انقلاب هوش مصنوعی در کشور چین

انقلاب هوش مصنوعی در کشور چین
انقلاب هوش مصنوعی در کشور چین

انقلاب هوش مصنوعی در کشور چین

کشور چین در بیش‌تر حوزه‌های فناوری دنباله ‌روی کشورهای غربی هست؛ ولی در رابطه با هوش مصنوعی اوضاع مختلفی را دارا می باشد و تحقیقات هوش مصنوعی در این کشور در حال جلو افتادن از دانشگاه‌ها و غول‌های فناوری آمریکایی است. در هر زمستان، 100 نفر از محققان رشته‌ی هوش مصنوعی از سرتاسر دنیا در گردهمایی سالانه انجمن پیشرفت هوش مصنوعی شرکت می‌کنند. در سال 2017 میلادی، زمانی که انجمن پیشرفت هوش مصنوعی اعلام نمود که گردهمایی سال ۲۰۱۷ اواخر ژانویه و در نیواورلئان (یک شهر در لوئیزیانا) برگزار می‌شود، بحران کوچکی اتفاق افتاد. محل گردهمایی مشکلی نداشت؛ مشکل در زمان برگزاری گردهمایی بود که با سال نوی کشور چین تداخل پیدا کرد. در قدیم، این تعطیلات معضلی ایجاد نمی‌کرد، ولی محققان کشور چین بخش مهمی از این گردهمایی را ایجاد کرده‌اند و برگزاری آن بدون این محققان امکان‌پذیر نیست. آن‌ها زمان گردهمایی را تغییر دادند. سوبارو کامبهامپاتی، رئیس انجمن پیشرفت هوش مصنوعی گفت: (هیچ‌کس انجمن پیشرفت هوش مصنوعی را در کریسمس قرار نمی‌دهد. سازمان ما مجبور به برگزاری گردهمایی با یک هفته تغییر شد.) این گردهمایی برگزار شد و همان‌طور که انتظار می‌رفت محققان کشور چین در این کنفرانس که معمولا در سلطه محققان آمریکایی بودند، حضور چشم‌گیری داشتند. تعداد مقالات محققان آمریکایی و چینی به یک اندازه بود. یکی از محققان می‌گوید: «با توجه به وضعیت 3 یا 4 سال گذشته، این مسئله هیجان‌انگیز و تأثیرگذار بود.» پیشرفت سریع چین در حوزه تحقیقات هوش مصنوعی سبب توجه افراد مختلف شده است. در ماه اکتبر، کاخ سفید یک طرح استراتژیک را برای هوش مصنوعی اعلام نمود که مبنی بر این‌که آمریکا دیگر دست برتر را در زمینه یادگیری عمیق ندارد.

 

انقلاب هوش مصنوعی در کشور چین

کشور چین فقط در تحقیقات آکادمیک جلو نیست. شرکت‌های چینی سرمایه‌گذاری بسیاری را بر روی هوش مصنوعی صورت دادند. بایدو، دیدی و تنسنت هر کدام آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی خود را دائر کردند. این شرکت‌ها با داشتن میلیون‌ها مشتری، داده‌های بسیاری دارند که برای تشخیص الگوها در هوش مصنوعی خیلی نیاز هست. هم‌چون دو شرکت گوگل و مایکروسافت، شرکت‌های چینی پتانسیل بزرگ هوش مصنوعی را دریافتند. هوش مصنوعی زیرساخت کلیه تکنولوژی‌های دگرگون‌کننده آینده، از‌ face id گرفته تا خودروهای خودران، خواهد بود. اندرو ان‌جی، محقق ارشد باید: «من نمی‌توانم حوزه‌ای را مشاهده کنم که با هوش مصنوعی تغییر پیدا نکند.» این محقق یکی از بنیان‌گذاران وب‌سایت Coursera و Google Brain بوده. وی حالا تحقیقات هوش مصنوعی بایدو را در سانی‌ویل شهر کالیفرنیا آمریکا رهبری می‌کند.

بخشی از موفقیت کشور چین در رشته‌ی هوش مصنوعی مرهون سرمایه‌گذاری کلی کشور چین در تحقیقات علمی دانشگاه‌های این کشور است. در دهه گذشته، سرمایه‌گذاری چین در رشته‌ی تحقیقات علمی هرساله رشد دورقمی را تجربه کرده. در برنامه پنج ‌ساله‌ای که در ماه مارس ارائه شد، اختصاص بودجه برای پژوهش‌های علمی و تکنولوژیکی از اولویت زیادی برخوردار هست. وقتی که رائو برای نخستین بار محققان کشور چین را در کنفرانس‌های هوش مصنوعی مشاهده کرد، اغلب آن‌ها از دانشگاه‌های سینگهووا و پکینگ بودند که شبیه به ام‌آی‌تی و هاروارد چین هستند. ولی حالا او مقالاتی از دانشگاه‌های سراسر کشور چین را مشاهده می‌کند. یادگیری ماشین یکی از حوزه‌هایی هست که محققان چینی علاقه بسیاری را به آن نشان می‌دهند. رائو می‌گوید: «تعداد افرادی که در کشور چین به یادگیری ماشین کاربردی علاقه دارند، به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده است.» این همان چیزی است که کاخ سفید هم در گزارش خود عنوان کرده است.

شرکت‌های چینی هم بخشی از هزینه‌های تحقیقاتی در کشور چین را تأمین می‌کنند. در دانشگاه علم و تکنولوژی در دو کلان شهر هنگ‌کنگ و کیانگ یانگ با شرکت تنسنت همکاری می‌کند که بورسیه‌ی دانشجویان خود آزمایشگاهش را تأمین می‌نماید. دانشجویان هم‌چنین به داده‌های زیاد تنسنت دسترسی دارند. در عوض، تنسنت به تحقیقات نوآورانه دسترسی دارند. البته بعضی از این دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی به استخدام تنسنت درخواهند آمد. کمیته تحقیقات هوش مصنوعی در کشور چین افزایش چشم‌گیری داشته‌اند، ولی محققان آمریکایی هنوز بیش‌تر کارهای بنیادی را صورت می‌دهند. کاری که اهالی کشور چین در آن ماهر هستند، این است که یک ایده را دریافت و کاربردهای مختلفی را برای آن پیدا کنند. با این حال با بلوغ تحقیقات در کشور چین، جامعه تحقیقاتی چین در حال شکل گرفتن است. ان‌جی در یکی از کنفرانس‌های هوش مصنوعی در بارسلون دیدند، نوشته‌های چینی بین شرکت‌کنندگان توزیع می‌شود. محققان کشور چین هیچ نوشته‌ای به زبان انگلیسی توزیع نکرده‌اند. موضوع زبان یک نوع عدم تقارن را شکل می‌دهد؛ محققان چینی معمولا به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند تا بتوانند به تحقیقات دیگران دسترسی دارند. ولی محققانی که از زبان انگلیسی به کار می‌برند، تقریبا هیچ دسترسی به تحقیقات هوش مصنوعی چینی‌ها ندارند. ان‌جی می‌گوید: «اهالی کشور جین درک عمیقی از آنچه در دنیای انگلیسی‌ زبان می‌افتد دارند، ولی بلعکس آن درست نیست.» او می‌گوید بایدو ترجمه ماشینی مبتنی بر شبکه‌های عصبی را راه‌اندازی کرد و توانست به تشخیص صدایی بهتر از انسان دست پیدا کند؛ دو شرکت گوگل و مایکروسافت هم اموری در این زمینه صورت گرفته است‌، ولی این دو شرکت بیش‌تر در اخبار دیده شده‌اند.

 

پیشنهاد نویسنده: شاخه‌های هوش مصنوعی

 

اگر سوالی در این رابطه دارید در بخش نظرات همین نوشته برای ما بنویسید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]