Frame Rate چیست؟
وقتی با فایلهای ویدیویی کار میکنید اصطلاح تکنیکی مثل فریمریت را خواهید شنید. حتما دفترچههایی مشاهده کردهاید عکسی را با تفاوت کمی در همه صفحههای آن رسم و یا نقاشی شده است و زمانی هم که به صورت سریع آن را ورق میزنید، با عوض شدن سریع این عکسها یک انیمیشن سادهای تولید خواهد شد. این عمل اساس کار کردن با ویدیوها را به ما نشان میدهد در فیلمهای امروزی که دیجیتال هستند و هم در فیلم یا کارتونهای قدیمی.
Frame Rate چیست؟
تعریف دیگری که برای فیلم وجود دارد این است که عکسهای ثابتی هستند که وقتی با یک سرعت تعیین شدهای کنار یکدیگر قرار میگیرند و حرکت میکنند که به نظر مییایید حرکت میکنند. فریمریت همان سرعت نشان داده عکسها است.
واحد فریمریت
فریمریت بر اساس تعداد فریمهای در ثانیه را نظر میگیرند. به عنوان مثال 30 فریم بر ثانیه، 60 فریم بر ثانیه و … و همچنین عبارت FPS هم از همین موضوع برگرفته شده است.
FPS چیست؟
هر فریم فقط یک تصویر را نشان میدهد که اگر یک ویدیویی 24 فریمی است به این معناست که هر ثانیهی این ویدیو 24 تصویر جدا را نشان میدهد و سرعتی که نشان میدهد باعث میشود مغزتان وادار به نمایش دادن روان آن شود.
اهمیت فریمریت
فریمها روی حالت ویدیو تاثیر بسزایی دارند و فریمهای گوناگون باعث ایجاد حالتهای گوناگونی میشود. انتخاب یک فریمریت به این معنی است که ویدیو برای چه کاری ایجاد شده است. به عنوان نمونه فیلمهای سینمایی، اکثرا با 24 فریم بر ثانیه نمایش میدهند و دلیل آن این است که این فریم ریت تقریبا شبیه چیزی است که ما آن را در دنیای واقعی مشاهده میکنیم. ویدیوهایی مثل بازیهای ویدیویی یا برنامه ورزشی که شامل حرکات زیادی هستند باید از فریمریت بالا استفاده کنند. همچنین اگر میخواهیم فایل GIF تولید کنیم برای کمتر شدن حجم فایل باید از فریمریت کمتری هم استفاده کنیم.
انتخاب کردن فریمریت مناسب
- FPS 24: مخصوص برنامههای تلویزیونی و همچنین فیلمهای سینمایی است.
- FPS 30: از این فریم ریت فقط در روزهای اول استاندارد تلویزیون بود و بعدا به دلایل مربوط به برق کمی پیچیده است.
- FPS 60: از فریمهای بالاتر از 30 برای ویدیوهای اسلوموشن و بازیهای ویدیویی و برنامههای ورزشی استفاده میشود.
حجم فایل
هر چقدر فریم ریت فایل ویدیویی بیشتر شود یعنی تصاویر زیادی در ثانیه داریم و هر چقدر هم که تصاویر بیشتر بشوند مدت زمان زیادی برای آپلود کردن آن در سایتهایی مثل YouTube باید صرف کرد. ویدیوهایی که کیفیت بالاتری دارند همیشه مورد استقبال قرار میگیرند و برای آپلود کردن آنها باید از اینترنت قوی استفاده کرد و همچنین برای استریم کردن آنها هم به سختافزار قوی احتیاج خواهیم داشت.
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.
ارسال پاسخ