GUI چیست؟
رابط گرافیکی یا به اصطلاح GUI رابط کاربری است که به کاربران اجازه میدهد تا بتوانند از نمادهای گرافیکی با دستگاههای الکترونیکی برای برقراری ارتباط استفاده کنند. همه سیستم عاملهایی مثل Windows ،Mac ،iOS و Android رابط گرافیکی مختص خودشان را دارند که با کلیک کردن روی آیکونها میتوان عملیاتی مثل مشاهده کردن منو، باز کردن برنامهها و … انجام داد. اولین بار این رابط گرافیکی فقط برای استفاده با ماوس و کیبرد طراحی شده بود. ولی امروزه این رابط گرافیکی در همه دستگاههایی مثل تلفن همراه، تبلتها و … مورد استفاده قرار میگیرد. بر خلاف سیستم CLI یا خط فرمان، استفاده و یادگیری این رابط گرافیکی خیلی سادهتر است.
GUI چیست؟
مزایا رابط گرافیکی یا GUI
مزیت اصلی این رابط گرافیکی این است که همه افراد در همه سطح دانشی که دارند از مبتدی تا پیشرفته برای باز کردن فایل و منوها، انتقال فایلها و … به جای استفاده از خط فرمان، از این رابط گرافیکی ساده میتوانند به راحتی استفاده کنند. رابطهای گرافیکی GUI بازخورد فوری دارند به طور مثال با کلیک روی آیکون برنامه باز شدن آن را در زمان واقعی مشاهده کرد.
معایب رابط گرافیکی یا GUI
به دلیل این که عناصر به صورت گرافیکی است و نه به صورت متن، این رابط دارای قدرت پردازشی خیلی زیادی نسبت به رابط خط فرمان دارد. به علاوه این که شاید کاربران پیشرفته رابط گرافیکی را رابط خسته کنندهای بدانند.
تاریخچه رابط گرافیکی یا GUI
اولین بار رابط گرافیکی در Xerox PARC در سال 1981 و توسط اشخاص آلن کی و داگلاس Engelbart و سایر محققها به وجود آمد. اولین بار از رابط گرافیکی به صورت تجاری در سال 1983 و کامپیوتر Apple Lisa استفاده شد. قبلها در کامپیوترهایی یا سیستم عاملهای مثل MS-DOS و Linux از رابط خط فرمان استفاده شده بود. به این دلیل که کاربران محدودی از این سیستم عاملها استفاده میکردند. در سال 1984 کامپیوتر مکینتاش اپل به دلیل داشتن GUI تبدیل شد به محبوبترین کامپیوتر تجاری و همچنین مایکروسافت هم در سال 1985 با استفاده از ویندوز ورژن 0/1،در صورتی که ویندوز ورژن 0/2 پیشرفت خیلی زیادی در سال 1997 داشت،در سال 1985 به اجرا گذاشته شد. تا سال 1995 شرکت مایکروسافت موفق نشد برای کسب موقعیت تجاری از سیستمهای گرافیکی.
رابط گرافیکی GUI در برابر CLI
رابطهای گرافیکی برای غلبه کردن به مشکلاتی که در رابط خط فرمان موجود بود شکل گرفتند. در رابط خط فرمان دادهها و دستورات فقط با استفاده از صفحه کلید در محیط متنی باید تایپ میشدند. با شکل گرفتن رابطهای گرافیکی مشکلاتی مثل تایپ کردن اشتباه دستورات، زمان زیاد بردن برای تعامل داشتن با دستگاه، پیچیدگی زیاد و نیاز داشتن به دقت و تخصص بیشتر در رابط خط فرمان حل شد. به علاوه این که جذابیت محیط کاربری رایانه با تحول زیادی رو به رو شد که داشتن تعامل با برنامه های کامپیوتری برای کاربرهای عادی خیلی بهتر از قبل شد.
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.
ارسال پاسخ