Lazy Minting چیست؟
از ابتدای سال 2020، طراحی و فروش ان اف تی به یکی از راههای پرسود در حوزه بلاکچین تبدیل شده و امروزه بسیاری از هنرمندان آثار دیجیتالی، از این راه برای فروش آثار خود استفاده میکنند. کاربرانی که به دنبال ساخت ان اف تی بدون هزینه و کارمزد هستند، باید فرایندی به نام Lazy Minting را طی کنند. این فرایند به کاربران اجازه میدهد به صورت رایگان ان اف تی بسازند و از این راه به کسب درآمد بپردازند.
Lazy Minting چیست؟
چرا به Lazy Minting نیاز داریم؟
اگر در دنیای بلاکچین فعالیت کردهاید، میدانید که ساخت هر نوع توکن و کوینی هزینهبر است. انافتی نیز یک توکن محسوب میشود و برای ساخت آن باید کارمزد شبکه بلاک چین را بپردازید. هنرمندان در اکثر مواقع، به جای ساخت و انتشار یک انافتی، تعدادی از آثار خود را به صورت مجموعه روی یک پلتفرم فروشگاهی NFT عرضه میکنند. ساخت تعداد زیادی از این توکنها، هزینه زیادی برای کاربران خواهد داشت. بسته به نوع بلاکچینی که انتخاب میکنید، کارمزد خاصی برای ساخت ان اف تی تعیین میشود.
چرا مینت کردن ان اف تی بدون Lazy Minting هزینهبر است؟
برای این که هر تراکنشی بر روی شبکه اتریوم انجام شود نیاز به پرداخت هزینه است که آن را با عنوان گس میشناسند. با ایجاد هر NFT بر روی شبکه، نیاز به پرداخت کارمزد در شبکه است. از آنجایی که هزینههای گس در اتریوم بالاست این امکان وجود دارد که کاربر از ایجاد NFT منصرف شود. چرا که قبل از اینکه کاربر وارد فضای NFT شود، باید مطمئن شوید که اثرش به فروش برسد. هر هنرمندی برای اینکه بتواند اثر هنری خود را به فروش برساند باید در حدود 100 دلار در ماه هزینه کند که ممکن است این هزینهها در طول ماه تغییر کند، اما این امکان وجود دارد با چندین تکنیک پیشرفته، هزینه ضرب کردن یک NFT را به تاخیر انداخت.
پیشنهاد نویسنده: NFT چیست؟ بررسی کامل NFT
چگونه میتوان بدون هزینه، ان اف تی ضرب کرد؟
گس تراکنشی که NFT را ضرب میکند با گس تراکنشی که آن را به خریدار منتقل میکند، با یکدیگر جمع شده و خریدار هر دوی آنها را با یکدیگر پرداخت میکند. به این ترتیب پدیدآورنده NFT نیازی به پرداخت هزینه برای ضرب کردن ندارد. بنابراین ضرب کردن یا همان مینتینگ در زمان خرید را Lazy Minting میگویند.
به همین خاطر فروشنده این تصور را دارد که کار خود را به صورت رایگان در شبکه بلاک چین قرار میدهد، در صورتی که یک پلتفرم نمایشی از NFT در پایگاه خود داده، ایجاد میشود و آن را به صورت فهرست شده نمایش میدهد. چنانچه یک خریدار بر روی کلمه خرید کلیک میکند، پلتفرم NFT با آدرس فروشنده ایجاد میشود و در نهایت آن را به آدرس خریدار منتقل میکند. در نهایت مبلغی را به عنوان معادل قیمت NFT از کیف پول خریدار به فروشنده منتقل میکند. تحت چنین شرایطی تمام هزینهها را خریدار پرداخت میکند و فروشنده میتواند برای جبران هزینههای اضافی که خریدار متحمل شده است، قیمت نهایی فروش خود را تغییر دهد.
از دست ندهید: راه حل بلاکچین برای ایجاد یک هویت امن
Lazy Minting چقدر قابل اعتماد است؟
روش Lazy Minting در بازارهایی همچون OpenSea برای کاهش موانع ورود سازندگان NFT و شرایط ایجاد NFT بدون پرداخت هزینه اولیه مورد استفاده قرار گرفته است. بازار OpenSea در اواخر سال 2020، روش مینتینگ را ارائه کرد که از آن زمان به بعد نیز پلتفرمهای دیگری همچون Rarible حمایت از این ویژگی را به آن اضافه کردند.
چگونه از Lazy Minting استفاده کنیم؟
در صورتی که از کاربران شبکه بلاک چین هستید و تنها دادههای آن را مطالعه میکنید، نیازی به پرداخت هزینه نیست. در شرایطی باید هزینه پرداخت کنید، که نیاز به ویرایش و یا نوشتن دادهای بر روی شبکه بلاکچین هستید. یکی از شرایط پرهزینهای که در بلاک چین وجود دارد، انتشار داده بر روی بلاکچین یا همان ضرب کردن است. برای فروش NFT باید مراحل زیر را سپری کرد که شامل:
- فروشنده بعد از ایجاد اثر هنری، برای ایجاد قرارداد هوشمند شخصی خود، گس فی پرداخت میکند و این اجازه را به قرارداد میدهد که از طرف فروشنده NFT ضرب کرده و بفروشد.
- فروشنده برمبنای کلید خصوصی کیف پول خود، شناسه توکن NFT و قیمت مورد علاقهاش، یک امضا ایجاد میکند که نیازی به پرداخت هزینه گس ندارد.
- در این مرحله خریدار، امضای دیجیتال را ارسال کرده و قیمت NFT و هزینههای ضرب کردن و در نهایت هزینههای انتقال را پرداخت میکند. در این مرحله NFT از یک آیتم در یک پایگاه داده، تبدیل به یک عنصر در بلاکچین میشود.
ارسال پاسخ