من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

SaaS چیست؟

SaaS چیست؟
SaaS چیست؟

SaaS چیست؟

کلمه SaaS مخفف Sofware as a Service است که راهکاری برای تغییر دادن شیوه ذخیره کردن و دسترسی به برنامه‌ها است. به طور معمول از کامپیوتری که قرار است استفاده شود، برنامه‌های مورد استفاده هم روی همان کامپیوتر نصب و اجرا می‌شود. ولی SaaS با تغییر دادن این روش طوری که برنامه‌ها روی سرور و از راه دور قابل استفاده هستند انجام می‌دهد. و در نتیجه برنامه‌های کاربردی یک کاربر با استفاده از اینترنت و از راه دور قابل دسترسی است.

 

SaaS چیست؟

به عنوان مثال از بیش‌ترین کاربردهای آن خدمات بر پایه وب است مثل یاهو، جی میل و …،ارایه کنندگان این سرویس ایمیلی که تحت وب است. وظیفه میزبانی همه‌ی برنامه‌ها و اطلاعاتی که به کارشان مربوط است را بر عهده دارند. به عنوان مثال دسترسی داشتن ایمیل ذخیره شده‌ای که در پایگاه داده‌ای کیلومتر‌ها دور تر از کاربر قرار دارد. که در نتیجه مصرف کننده می‌تواند با استفاده از اینترنت و مرورگر به ایمیل‌ها و اطلاعات مرتبط آن دسترسی پیدا کند.

 

جمع بندی انواع استفاده‌های SaaS

  • برنامه یا خدماتی که در جایی غیر از محل کاربری ذخیره شده است.
  • کابر می‌تواند به این خدمات و برنامه‌ها در هر مکانی با استفاده کردن از اینترنت دسترسی پیدا کنید.
  • در اکثر مواقع لازم نیست کاربر چیزی را روی سیستمش نصب کند و فقط یک مرورگر لازم دارد تا از طریق آن به این برنامه‌ها و خدمات دسترسی پیدا کند.

 

دسته‌بندی‌های انواع SaaS

  • خدمات کسب و کار محور: این نوع SaaS برای ارایه کردن راهکارهای نرم‌افزاری به سازمان‌ها را شامل می‌شود. در این نوع کاربری نرم‌افزار همانند روش سنتی فروخته می‌شود. یا در ازای پرداخت کردن اشتراک در اختیار سازمان‌ها و یا شرکت‌ها قرار میگیرد. اکثر سرویس‌های نرم‌افزاری اینچنین هستند و در اکثر موارد موضوع آن به پروسه‌های کسب و کار مرتبط می‌شود. به عنوان مثال: نرم‌افزار ارتباط با مشتریان یا سرویس مدیریت تولید.
  • خدمات مشتری محور: این نوع برای ارایه کردن راهکار‌های نرم‌افزاری به عموم مردم را شامل می‌شود.

در اکثر مواقع این خدمات به صورت رایگان در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد. و برخی مواقع هم این خدمات با گرفتن حق اشتراک ارایه می‌گردد.

 

مالک نرم‌افزار SaaS کیست؟

معمولا مشتری با پرداخت لایسنس نرم‌افزار، آن را خریداری می‌کند. این خرید هم فرقی با خرید‌های دیگه‌ای که انجام می‌دهیم ندارد پس وقتی مشتری یک نرم‌افزاری را خریداری می‌کند. آن محصول در تملک خریدار قرار خواهد گرفت و مالکیت کامل روی آن دارد. پس می‌تواند به هر صورتی که بخواهد از آن استفاده کند تا وقتی که قانونی زیر پا نگذارد. به عنوان مثال قانون لایسنس آن نرم‌افزار را رعایت کند. در اکثر مواقع نرم‌افزاری که خریداری می‌شود، تولید کننده آن خدمات پشتیبانی نرم‌افزار را به صورتی آپدیت و Patch‌ها ارایه می‌کند. در زمینه SaaS تولید کننده آن، مالکیت نرم‌افزار را در اختیار دارد. مشتری لایسنس نرم‌افزار را فقط یکبار پرداخت نمی‌کند و هزینه را به صورت تکرار شونده به عنوان حق اشتراک پرداخت می‌نماید. در این صورت خریدار دسترسی خواهد داشت تا از آن نرم‌افزار تا انتهای دوره اشتراک پرداخت شده و یا تکرار پرداخت آن را لغو کند، استفاده نماید. در راهکاریی که به صورت SaaS هستند مالکیت آن نرم‌افزار در نزد تولید کننده باقی می‌ماند. چون که نرم‌افزار روی کامپیوتر خریدار دانلود نمی‌شود و کاربر فقط با اینترنت و مرورگر از راه دور می‌تواند از آن استفاده کند. پس تولید کننده نرم‌افزار، روی نرم‌افزار می‌تواند کنترل کاملی داشته و لازم ندارد تا نگران قوانین لایسنس یا کپی رایت مصرف کننده‌ها است.

 

فواید اصلی SaaS

  • هزینه پایین: اگر یک کاربر فقط برای مدت یک ماه نیاز داشته تا از یک نرم‌افزاری استفاده کند. اگر به روش سنتی آن نرم‌افزار را خریداری کند، برایش پول دور ریختن حساب می‌شود، مخصوصا برای نرم‌افزاری‌های ویرایشگر عکس و ویدیو. با استفاده از این راهکار مصرف کننده مبلغ زیادی را صرفه جویی خواهد کرد. تمام چیزی که نیاز دارد انجام دهد این است که بر اساس مدت زمان نیاز خود می‌تواند حق اشتراک آن را به شرکت ارایه دهنده بپردازد. این راهکار بسیار خوبی است برای کاربرانی که از یک نرم‌افزار در مواقعی نادر استفاده می‌کنند.
  • پایین آمدن نیاز به تجهیزات ذخیره سازی: بعضی نرم‌افزار‌ها حجم بسیار زیادی از فضای هارد را می‌توانند اشغال کنند. با استفاده از این راهکار مشتری‌ها می‌توانند با ذخیره کردن فضای هارد دیسک با دیدگاه بلند مدت در هزینه‌ها صرفه جویی کنند. هم‌چنین دیگه کاربر‌ها لازم نیستند که همیشه از اطلاعات نرم‌افزار پشتیبان گیری کنند. چون که این کار توسط تولید کننده آن نرم‌افزار به طور همیشگی انجام می‌شود.

 

محاسن اصلی SaaS

  • سود بیش‌تر و درآمد پیوسته: این راهکار به تولید کنندگان نرم‌افزار این اجازه را می‌دهد تا بیش‌تر از هر شرایطی سود کنید. به طور معمولی و سنتی مشتری نرم‌افزاری را با تعداد لایسنسی که نیاز دارد را خریداری می‌کند. و دیگر پس از آن برای شرکت تولید کننده هیچ سودی وجود ندارد و ممکن است. که تولید کننده نرم‌افزار با مبالغی ناچیز بتواند بعد از فروش اولیه نرم‌افزار، با فروش اضافات دیگری روی همان نرم‌افزار، کسب درآمد کند. این راهکار به تولید کننده‌های نرم‌افزار اجازه می‌دهد. که به جریان پیوسته‌ای از درآمدی تحت عنوان اشتراک دست پیدا کنند. در نگاه دراز مدت تولید کننده نرم‌افزار می‌تواند خیلی بیش‌تر از چیزی که در گذشته برایشان امکانپذیر بود، کسب درآمد کنند.
  • کاهش سرقت نرم‌افزار: با حفظ مالکیت نرم‌افزار در اختیار تولید کننده آن نرم‌افزار، می‌توانند با کاهش سرقت نرم‌افزار، از آن سود کنند.

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]