بیگ دیتا چیست؟
بیگ دیتا (Big Data) یک اصطلاح است که در فارسی به آن کلان داده میگویند. در دسترس بودن آن باعث رشد ساختارمند یک سازمان میشود.
بیگ دیتا چیست؟
در واقع بیگ دیتا به مجموعه دادههای عظیمی گفته میشود که تحلیل آن توسط یک فرد یا یک نرمافزار ساده امکان پذیر نیست. در صورتی که تحلیل دقیق و منطقی این دادهها باعث تصمیم گیریهای بهتر و هدفمند کردن فعالیتهای یک کسب و کار میشود. از جملهی این هدفمندسازیها به فروش محصول، تبلیغات، کمپینها و رویدادهای مختلف و همچنین کاهش هزینه و ریسک تا حد بسیار زیادی میتوان نام برد. بیگ دیتا همواره متغییر است و هر روز رشد میکند. تکنیکها و استراتژی تحلیل آن نیز با همان روند در حال به روز شدن است. تحلیل بیگ دیتا امروزه به اندازه دسترسی و استفاده از اینترنت اهمیت دارد. به زبان ساده به اطلاعات با سرعت بالا، انواع زیاد و در حجم عظیم که باعث کاهش هزینه و ریسک میشود و از طرفی نیازمند روش و استراتژی خاص برای استخراج دادههای مورد نیاز و هدفمند است گفته میشود. به ویژگیهای بیگ دیتا در اصطلاح V گفته میشود که آن را به عنوان 3V یا 5V نام میبرند.
پیشنهاد نویسنده: موارد اولیه در علوم داده یا data science را بخوانید.
ویژگیهای بیگ دیتا
- مقدار (Volume): به مقدار و اندازه دادههای تولید شده، گردآوری شده و ذخیره شده که در حجم زیاد تلقی شود که باعث کاهش هزینه شود.
- گوناگونی (Variety): گوناگونی دادهها به شکل عددی، اطلاعات سنتی، صدا و ایمیلی و … است که میتواند در دسته بندی مالی، اقتصادی و مدریتی و … نیز قرار گیرد. این تنوع دادهها به تحلیلگران کمک لازم را میکند که با استفاده مناسب نتیجه هدفمندی پیدا کنند.
- سرعت (Velocity): در مورد این ویژگی باید گفت که سرعت تولید و پردازش دادهها در راستای برآورده کردن خواستهها و چالشهای پیش رو که در مسیر توسعه و رشد قرار دارند. سرعت دادههای تولید شده در سال 2010 به میزان تمامی اطلاعاتی بود که تا سال 2003 تولید شده بود. مواجه شدن با چنین حجم اطلاعاتی که روزافزون به طور سرسام آور تولید و ذخیره میشود برای تمام سازمانها و تحلیلگران به چالشی بزرگ تبدیل شده است.
- تغییر پذیری (Variability): یکی از مشکلاتی که در مواجه با بیگ دیتا مورد اهمیت است، تغییرات در دادههای ورودیست، بدین معنی که هرگونه تغییر داده باعث عدم تطابق و ناپایداری داده میشود و هرچه این ناپایداری دادهها بیشتر شودکنترل و مدیریت آن دشوارتر میشود.
- اطمینان (Veracity): کیفیت دادههای ذخیره شده میتواند به قدری متفاوت است که تاثیر شدیدی بر تحلیل دقیق بگزارد.
مقالات و آموزشهای ما را در بخش هوش مصنوعی بخوانید و از آنها استفاده کنید.
ارسال پاسخ