من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

مشکلات قطعی برق برای کسب و کارها

مشکلات قطعی برق برای کسب و کارها
مشکلات قطعی برق برای کسب و کارها

مشکلات قطعی برق برای کسب و کارها

فصل تابستات فرا رسیده و مانند سال‌های گذشته مردم به دلیل افزایش هوا نگران قطعی‌های برق مکرر هستند. نه تنها مردم عادی بلکه صاحبان کسب و کارهای خانگی، ادارات، فریلنسرها و حتی کارمندان و کارگران حوزه‌های مختلف هم از قطعی مکرر برق صدمه می‌بینند. با گرم شدن هوا باز هم مصرف برق در جای جای کشور شدت گرفته است به طوری که به گفته مسئول مربوطه میزان مصرف برق در هفته اخیر به بالاترین رقم ثبت شده در تاریخ صنعت برق ایران رسیده که با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده مبنی بر افزایش بیش‌تر دمای هوا، روند تغییرات مصرف برق به ویژه در روزهای پیش رو، می‌تواند نگران کننده بوده و سبب نوسانات و خاموشی‌های مکرر در سطح کشور شود. اما قطعی برق و خاموشی‌های مکرر چه ضررهایی برای کسب و کارها دارد؟

برای رسیدن به سوالات خود ادامه‌ی این نوشته را بخوانید.

 

مشکلات قطعی برق برای کسب و کارها

قطعی برق و آمارهای جهانی مربوطه

بر اساس آمارهای جهانی، قطعی برق در اروپا به مدت تنها یک ساعت می‌تواند به یک کسب و کار کوچک به طور میانگین 800 یورو (20 میلیون تومان) و برای یک سازمان تجاری بزرگ 8500 یورو (250 میلیون تومان) هزینه تحمیل کند. در ایالات متحده، قطعی یک ساعته برق برای 81% از کسب و کارهای کوچک چیزی معادل 300.000 دلار هزینه دارد و برای 33% از شرکت‌های بزرگ می‌تواند 1 تا 5 میلیون دلار هزینه به بار آورد! تاثیرات قطعی برق به هر کسب و کاری می‌تواند این موارد را شامل شود: با قطعی برق ماشین آلات، تجهیزات برقی و انواع دستگاه‌ها دچار نوسانات الکتریکی شده و گاها صدمات جدی می‌بینند. با قطعی برق اطلاعات و کارهای انجام شده روی سیستم‌ها ذخیره نشده و پاک می‌شوند. با قطعی برق دسترسی به تلفن همراه و لپتاپ پس از مدتی مشکل می‌شود، هم‌چنین اینترنت‌های همراه ضعیف شده و مودم‌ها نیز کار نمی‌کنند و این موضوع باعث اختلال و کندی روند انجام پروژه‌ها می‌شود. بسیاری از کارخانه‌ها به کلی متوقف می‌شوند و خطوط تولید نمی‌توانند به کارشان ادامه دهند. سرورهای فروشگاه‌های اینترنتی و سایر خدمات دیگر در بستر مجازی به کلی خاموش و تعطیل می‌شوند. خاموشی چراغ قرمزها موجب کندی حرکت و گاها تصادفات درون شهری شده و رسیدن به مقصد که شرکت یا اداره است را مشکل می‌کند. خاموشی کولرها و لوازم سرمایش می‌تواند کارمندان را دچار گرمازدگی و بی حالی کند. قطعی برق هم‌چنین آثار مالی مخربی برای صنایع غذایی و آشامیدنی دارد. ذخیره مواد خوراکی بیش‌ترین تاثیر را از قطعی برق می‌بینند. محصولاتی که باید روزها یا شاید هفته‌ها در انبارهای خنک و یخچال‌های صنعتی ذخیره شوند، به راحتی فاسد و خراب می‌شوند. داروها باید در تمام مدت طوری انبار و ذخیره شوند که تازگی و خلوص خود را حفظ کنند. اگر یک انبار دارو فقط برای چند ساعت دچار قطعی برق شود، مقدار زیادی دارو با ارزش مالی بسیار بالا در عرض چند ساعت فاسد و خراب می‌‌شود. این موضوع خصوصا با وجود حساسیت واکسن کرونا و نگهداری از آن اهمیتی حیاتی دارد. از طرف دیگر نگهداری از داروهای حیاتی مانند داروهای بیماران دیابتی یا انواع هپاتیت اهمیت فراوان دارد، به خصوص در دورانی که درگیر تحریم دارویی هستیم! بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها و مطب پزشکان باید همواره به برق دسترسی پیدا کنند. اگر دستگاه‌هایی که حیات بیماران به آن‍ها بستگی دارد برای فقط چند دقیقه قطع شود، خسارات جانی جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت. اگر هر کدام از خدمات‌دهندگان اورژانسی با مشکل قطعی برق مواجه شود، افرادی که به این خدمات نیاز مبرم دارند با مشکلات اساسی روبه‌رو می‌‌شوند. وجود خدمات اورژانسی برای کمک به افراد در شرایط اضطراری است، اما وقتی خود آن‌ها دچار مشکل شوند چطور می‌توانند به دیگران کمک ‌رسانی کنند؟ در آخر نیز خسارت وارده از قطعی برق به بخش خودروسازی بسیار عظیم است. به عنوان مثال، اگر کارخانه‌ای در هر ساعت 100 خودرو تولید کند، در اثر قطعی برق در عرض چند ساعت ضرر مالی هنگفتی متحمل می‌شود.

 

کسب و کارها برای قطعی برق چه تدابیری اندیشیده‌اند؟

چند نکته برای جلوگیری از ضررهای مالی ناشی از قطعی برق عبارت‌اند از:

  • خرید ژنراتور: ژنراتور می‌تواند در مواقعی که شرکت شما دچار قطعی برق می‌شود به شما کمک کند تا زمان وصل شدن برق، برق اضطراری داشته. ژنراتور در بیمارستان‌ها، آپارتمان‌های بزرگ، مراکز اورژانسی و کارخانه‌ها استفاده می‌شود.
  • خرید محافظ برق: با محافظ برق می‌توانید ابزار آلات و حتی لوازم معمولی خانه مانند یخچال یا لباسشویی و تلوزیون را از خطرات ناشی از نوسانات برق محافظت کنید تا جریانی یکنواخت به آنان وارد شده و خسارتی به شما وارد نگردد.
  • استفاده از پاوربانک‌ها: امروزه انواع پاوربانک‌ها از پنج هزار میلی آمپر تا حتی پنجاه و صد هزار میلی آمپر وجود دارد. با خرید انواع پاوربانک برای گوشی و لپ‌تاپ و غیره و نگه داری آن‌ها در حالت آماده و فول شارژ می‌توانید مطمئن شوید که در دو ساعت قطعی برق و حتی بیش‌تر می‌توانید به کار خود ادامه دهید.
  • خرید لوازم سرمایشی و پنکه‌های باتری ای: امروزه گزینه‌های زیادی در بازار وجود دارد. از پنکه‌هایی که با یو اس بی به دستگاه وصل می‌شوند تا پنکه‌هایی که با باتری کار می‌کنند. می‌توانید محصول مورد نظر خود را انتخاب کرده و در مواقع قطعی برق برای سرمایش حداقلی از آن‌ها استفاده کنید.

 

برای قطعی برق برنامه ‌ریزی کنید

اتفاقات پیش‌بینی‌نشده مثل قطعی برق می‌تواند کسب و کار شما را مختل کند، اما با اقدامات زیر می‌توانید برای قطعی برق و مشکلاتی که ایجاد می‌کند آماده بوده و با حداقل ضرر، بهره‌وری کسب و کار خود را حفظ کنید.

  • طرح تداوم کسب و کار: برنامه‌ای طرح‌ریزی کنید و در آن وظایف کارکنان در صورت قطعی برق را به تفصیل و با جزئیات مشخص کنید. با این روش، در ساعات خاموشی نیز کارکنان شما می‌‌توانند تا جایی‌که نیاز به برق ندارند به انجام برخی وظایف ادامه دهند.
  • تمرینات واکنش اضطراری: برای اطمینان از این که تمام کارکنان شما برای مقابله با هر مانع و مشکل قابل‌ تصوری آماده هستند، به صورت دوره‌ای تمرینات واکنش اضطراری را برگزار کنید. اطمینان حاصل کنید که تک تک افراد تیم شما وظایف و تکالیف خود را در زمان خاموشی درک کند.
  • خرید یو پی اس: برای ایمنی ماشین‌آلات و تجهیزات رایانه‌ای شرکت خود در زمان خاموشی، سیستم یو پی اس (منبع تغذیه اضطراری) نصب کنید. سیستم یو پی اس می‌تواند در زمان قطعی برق برای مدت محدودی برق تجهیزات و وسایل شما را تامین کند. با این روش، کارکنان می‌توانند به انجام کارهای خود ادامه دهند و در صورت نیاز، وقت کافی برای ذخیره کردن اطلاعات و خاموش کردن رایانه‌‌ها به صورت صحیح را خواهند داشت.
  • استفاده از لپ تاپ: بسیاری از شرکت‌ها برای انجام کارهایی که وابسته به نرم‌افزار هستند از لپ‌تاپ استفاده می‌کنند. برای نمونه، نصب نرم‌افزار حسابداری شرکت روی لپ‌تاپ این امکان را فراهم می‌کند که در مواقع اضطراری مثل قطعی برق، زمان کافی برای ذخیره اطلاعات و حتی تهیه نسخه پشتیبان وجود دارد. دقت کنید که باطری لپ‌تاپ سالم بوده و شارژ کافی داشته به ‌خصوص اگر از سیستم یو پی اس استفاده نمی‌کنید، تهیه لپ تاپ برای برخی از کارکنان را در لیست اولویت‌های شرکت قرار دهید.
  • تهیه موتور برق: اگر فکر می‌کنید زمان خاموشی و تاثیر قطعی برق روی کسب و کار شما بیش‌تر از ظرفیت یو پی اس است، می‌توانید با استفاده از موتور برق برای خاموشی‌های طولانی‌تر آماده شوید و برق لازم را تولید کنید. حتما اندازه و ظرفیت شرکت و کسب و کار خود را مدنظر قرار دهید و ژنراتور مناسب تهیه کنید.
  • تهیه سوخت: برای اینکه بتوانید در زمان لازم از موتور برق استفاده کنید، حتما سوخت مناسب تهیه و در شرایط ایمن انبار و ذخیره کنید.

 

سخن پایانی

قطعی برق مشکلی است که ناچارا هر از گاهی رخ می‌دهد. تاثیر قطعی برق روی کسب و کارهای مختلف چیزی جز هزینه و ضرر نیست. خاموشی و قطعی برق به هر دلیلی ممکن است رخ دهد. مهم این است که برای خاموشی احتمالی آماده بوده و برنامه ریزی کنیم. شرکت‌ها می‌توانند برای زمان خاموشی احتمالی وظایف خاصی برای کارکنان تعریف کنند تا بهره‌وری کسب و کار به نوعی حفظ شود. استفاده از سیستم یو پی اس نیز راه خوبی است. در کنار همه این‌ها تلاش کنیم تا در مصرف برق نیز صرفه جویی کنیم تا خاموشی‌ها در کشور به حداقل برسد.

 

اگر نظری در ارتباط با مقاله‌ی بالا دارید در بخش نظرات همین نوشته برای ما بنویسید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]