من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

کنترل ویروس کرونا با استفاده از هوش مصنوعی

کنترل ویروس کرونا با استفاده از هوش مصنوعی
کنترل ویروس کرونا با استفاده از هوش مصنوعی

کنترل ویروس کرونا با استفاده از هوش مصنوعی

می‌توان این گونه بیان کرد که این فناوری یعنی فناوری هوش مصنوعی و کلان داده‌ها توانسته‌اند با فعالیت خود به تمام جهان برای جلوگیری و پیشگیری بیماری کرونا کمک کند. هوش مصنوعی تا این قسمت از بیماری توانسته با عملکرد آن آغاز شیوع، نحوه گسترش و تشخیص این بیماری و حتی کمک به درمان این بیماری را در حال انجام است. برای آن که هوش مصنوعی را در این بین حساس کنید می‌توان به دوربین‌های حرارتی نیز اشاره نمود که در پیاده رو‌ها و محل‌های پر تردد نصب می‌شود و با حرارت بدن این بیماری را می‌تواند تشخیص دهد، یا می‌توان به دستگاه‌های سی تی اسکن نیز اشاره نمود که از ریه بیماران عکس برداری می‌شود و پزشکان تشخیص می‌دهند یا فرد آلوده به ویروس است یا خیر. در ایران می‌توان با استفاده از متخصصان هوش مصنوعی و داده کاوی که از این علم بهره مند هستند در این کار به کشور و به کل جهان کمک کنند.

 

کنترل ویروس کرونا با استفاده از هوش مصنوعی

اهداف پژوهش و ضرورت آن

در این دوره که بیماری همه گیر کرونا در حال افزایش است، سازمان‌های متنوع و مختلف در حال یافتن راهی برای جلوگیری و مقابله با این ویروس است. با گزارش‌هایی که سازمان بهداشت جهانی منتشر کرده، دولت چین توانسته با استفاده از کلان داده‌ها و هوش مصنوعی که در این کشور است، از شیوع کرونا جلوگیری کند، و افرادی که به این بیماری دچار شده‌اند را روز به روز کمتر و کمتر کند. اگر همانند چین ایران هم از هوش مصنوعی و کلان داده‌های خود استفاده کند می‌تواند آمار‌های دقیقی از افراد بیمار بدست آورد و می‌تواند برای جلوگیری از بیماری تلاش‌های درستی را انجام دهد.

 

کاربرد هوش مصنوعی در مقابله با کرونا

  • پیش بینی شروع شیوع.
  • پیش بینی و مدل سازی نحوه‌ی گسترش.
  • تشخیص بیماری.
  • کمک به درمان.

 

پیش بینی شروع شیوع

می‌توان این‌گونه بیان کرد که یکی از مهم‌ترین کاربرد‌هایی که هوش مصنوعی دارد، پیش بینی وضعیت در هر زمینه‌ای است. تحلیل پیش بینی و مدل سازی از روند‌هایی هستند که با استفاده از هوش مصنوعی در حال قدرتمند شدن این فرآیند هستند، در این روند از تکنیک‌های یادگیری ماشین و داده کاوی استفاده می‌شود تا پیش بینی درست و با تخمین اعداد درست برای یک سیستم و یا محیط اعلام شود. یکی دیگر از کار‌ها یا همان پیش بینی‌هایی که هوش مصنوعی انجام می‌دهد، حوزه شناسایی بیماری‌های واگیر دار است که برای نمونه می‌توان ویروس کرونا را مثال زد. برای مثال می‌توان این گونه بیان کرد که شرکتی به نام بلودات که در کانادا است با استفاده از هوش مصنوعی توانست این پیش بینی را تشخیص دهد و در دهم دی ماه این موضوع را اعلام کند.

 

پیش بینی و مدل سازی نحوه‌ی گسترش

این هوش مصنوعی که تکنولوژی آن روز به روز در حال پیشرفت است با استفاده از مدل سازی‌هایی که انجام می‌دهد می‌تواند برای ویروس کرونا پیش بینی‌های گسترده‌ای را انجام دهد و نحوه سرایت ان را مشخص کند. برا این مورد می‌توان جشن‌های چهل روزه سال نو را مثال زد که در دانشگاه ساثهمتون پژوهشگران به این نتیجه برسند که این بیماری‌ها در زمان جشن سال نو که به مدل چهل روز تعطیل بود به دلیل مسافرت‌های زیادی که در این دوران اتفاق افتاد توانستند از داده‌های انجمن‌های بین المللی که برای حمل و نقل‌های هوایی بوده این ارزیابی را انجام دهند. زمانی که این داده‌ها را از این اطلاعات بیرون کشیده‌اند. متوجه طریقه پخش و سرایت این بیماری شده‌اند که با استفاده از الگوریتم‌های داده کاوی در هوش مصنوعی این پیش بینی را به دست آورند.

 

تشخیص بیماری

یکی از کاربرد‌های هوش مصنوعی می‌توان دستگاه‌های سی تی اسکن را مثال زد که راه حل مناسبی برای تشخیص بیماری کرونا است. زمانی که فردی از ریه خود سی تی اسکن تهیه می‌کند می‌توان با الگوریتم‌هایی که در هوش مصنوعی تعبیه شده است می‌توان این بیماری را از روی عکس تشخیص داد که فرد مبتلا به بیماری است یا خیر؟ بیمارستان ژنگژو کیبوشان اولین بیمارستانی بود که توانست با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا در چین ساخته شود و این بیمارستان کاملا از سیستم‌های ارائه شده از شرکت علی بابا ساخته شده است. زمانی که این سیستم‌ها توانست با موفقیت در این بیمارستان کار کنند برای همین از این تجربه موفق استفاده می‌شود و در صد بیمارستان دیگر که می‌خواهند احداث کنند از آن استفاده می‌کنند. یکی دیگر از دستگاه‌هایی که با استفاده از هوش مصنوعی کاربرد دارد و همه شما آن را دیده‌اید دستگاه‌های تشخیص تب است که برای تشخیص دمای بدن استفاده می‌شود که آیا فرد تب دارد یا خیر؟ این دستگاه‌ها را در دو نوع مختلف ساخته‌اند شرکت مگوی می‌تواند افراد را با کلاه و ماسک هستند را تشخیص تب دهد و این را می‌تواند از فاصله 5 متری انجام دهد و خطای آن 0.3 درجه سلسیوس است. این دستگاه را طوری طراحی کرده‌اند که در هر ثانیه می‌تواند 15 نفر را بسنجد و کسانی را که آلوده هستند را شناسایی کنند، برای همین از این دستگاه‌ها در مکان‌های پر تردد استفاده می‌کنند.

 

کمک به درمان

پس به این نتیجه می‌رسید که هوش مصنوعی می‌تواند برای درمان و پیش گیری و حتی تولید واکسن ضد ویروس کرونا بسیار کاربرد دارد. حتی بعضی از شرکت‌ها توانسته‌اند واکسن ضد ویروس کرونا را ساخته و اکنون در حال آزمایش بر روی نیرو‌های انسانی است، و زمانی که تایید شود وارد بازار می‌شود. برای مثال می‌توان به شرکت Benevolent AI نیز اشاره کرد که این شرکت توانسته واکسن ضد ویروس کرونا را ساخته و اکنون در حال آزمایش است که در صورت موفق بودن در ساخت آن می‎‌توان آن را وارد بازار کرد. این شرکت توانسته با اطلاعاتی که از پایگاه داده‌ها بوده و با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشینی که در هوش مصنوعی به آن سپرده شده است اواند دست به این کار بزند و واکسن را طراحی و ساخته است.

 

لطفا نظرات خود را در ارتباط با این مقاله برای ما بنویسید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 4]