من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

رفرنس‌دهی چیست؟ آشنایی با محبو‌ب‌ترین روش‌های رفرنس نویسی در مقاله

رفرنس‌دهی چیست؟ آشنایی با محبو‌ب‌ترین روش‌های رفرنس نویسی در مقاله
رفرنس‌دهی چیست؟ آشنایی با محبو‌ب‌ترین روش‌های رفرنس نویسی در مقاله

رفرنس‌دهی چیست؟ آشنایی با محبو‌ب‌ترین روش‌های رفرنس نویسی در مقاله

داوران ژورنال‌های بین‌المللی به شدت سخت‌گیر هستند و به راحتی با کوچک‌ترین اشتباه مقاله شما را ریجکت می‌کنند و خیلی ساده زحمات چند ماهه و حتی چند ساله شما به باد می‌رود. سرقت علمی و دزدی ادبی یکی از شایع‌ترین مواردی است که باعث ریجکت شدن یک مقاله توسط ژورنال‌های معتبر می‌شود. رفرنس‌دهی صحیح و دقیق راه‌حلی است که می‌تواند مقاله شما را از رد شدن نجات دهد. در این مقاله توضیح می‌دهیم رفرنس‌دهی دقیقا به چه معنا است و روش‌های مختلف آن را به شما معرفی می‌کنیم.

 

رفرنس‌دهی چیست؟ آشنایی با محبو‌ب‌ترین روش‌های رفرنس نویسی در مقاله

کلمه Reference کلمه‌ای انگلیسی و به معنای ارجاع است. همان‌طور که احتمالاً می‌دانید رفرنس‌دهی یعنی به منابع مختلفی که در مقاله، کتاب، پایان‌نامه و … خود استفاده کرده‌اید، ارجاع دهید، نام آن‌ها را بیاورید و اعلام کنید که از آن‌ها در مقاله خود استفاده کرده‌اید. از ارجاع‌دهی برای جلوگیری از سرقت ادبی استفاده می‌شود؛ شما با این کار نه تنها به تحقیق خود ارزش و اعتبار می‌دهید، بلکه نشان می‌دهید برای زحمات دیگر نویسنده‌ها هم ارزش قائلید و به آن‌ها، فکر و تلاش‌شان احترام می‌گذارید.

 

انواع شیوه‌های ارجاع دهی در مقاله

پس از استفاده متون دیگران در مقاله‌تان، روش‌های مختلفی برای استناد به منبع اصلی وجود دارد. در گذشته هر تخصصی روش و قانون رفرنس‌دهی مخصوص به خودش را داشت، اما امروزه ماجرا فرق کرده و شما برای رفرنس‌دهی در مقاله‌تان می‌توانید یک متد خاص از میان متدهای مختلف ارجاع‌‌دهی را انتخاب کنید. اگر می‌پرسید اصلا انواع روش‌های ارجاع‌دهی چیست؛ جواب سوالتان اینجاست: روش‌های رفرنس‌دهی که به آن سبک ارجاع هم گفته می‌شود؛ شامل قوانینی است که بر اساس آن در نوشته علمی به مرجع و منبع اشاره می‌شود. روش‌های زیادی برای ارجاع‌دهی داریم که محبوب‌ترین‌ آن‌ها عبارتند از:

  • روش APA
  • روش Chicago
  • روشHarvard
  • روشMLA

امروزه این متدهای ارجاع‌دهی به صورت گسترده در بسیاری از مقاله‌های تخصصی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

روش‌های مختلف ارجاع‌دهی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

هر کدام از انواع سبک‌های ارجاع‌دهی، دو مشخصه اصلی دارند:

مشخصه اول: به اینکه چطور یک منبع در “صفحه فهرست منابع” نوشته می‌شود، مربوط می‌شود.

مشخصه دوم: مربوط به روش استناد به منبع درون متن Citation است.

سه روش مختلف برای Citation  یا همان اشاره به منبع درون متن وجود دارد:

روش اول: سیستم نویسنده – تاریخ: در این روش باید مستقیماً در جایی از متن که به منبع اشاره می‌کنید، نام نویسنده و سال انتشار اثر او را ذکر کنید.

روش دوم، سیستم عددی: در روش عددی باید عدد مربوط به هر منبع را در لیست مرجع بنویسید و هر جایی از متن که خواستید به منبع ارجاع دهید؛ فقط کافی است عدد مرتبط با آن را بیاورید.

روش سوم، سیستم نشانه ‌گذاری: در روش سوم باید منبع را (به شکل اختصاری) در پاورقی بنویسید.

نکته: ترجمه کردن مقاله‌های تخصصی و ISI کار ساده‌ای نیست؛ این کار به مطالعه بسیار زیاد، ترجمه کردن متون مختلف و تجربه در ترجمه مقالات آی اس آی به صورت مستمر دارد. احتمالاً شما هم با ما هم‌نظر هستید که ترجمه کردن یک مقاله به این مهمی کار هر کسی نیست. بنابراین اگر یک به دنبال یک مترجم حرفه‌ای برای ترجمه مقاله فارسی به انگلیسی می‌گردید؛ پیشنهاد ما به شما سایت ترجمه ترنسیس است. ترنسیس مجموعه‌ای از 5000 مترجم حرفه‌ای و آزموده است، که می‌توانند مقاله‌های شما را با بالاترین کیفیت و منصفانه‌ترین قیمت ترجمه می‌کنند. به علاوه ترنسیس کیفیت مقاله‌ شما را تا زمان انتشار تضمین می‌کند؛ بنابراین روی لینک بالا کلیک کنید،به سادگی و با خیال راحت سفارش ترجمه‌ مقاله‌تان را ثبت کنید.

 

  • روش ارجاع‌دهی به سبک‌ APA

همان‌طور که بالاتر گفتیم متد APA ‌یکی از محبوب‌ترین روش‌های رفرنس‌دهی در نوشته‌ها و مقالات علمی است. روش APA از سیستم نویسنده – تاریخ پیروی می کند. گفتیم که در این سیستم باید به شکل اختصاری، درون متن به منبع مورد نظرتان اشاره کنید و سپس در فهرست منابع تمام مراجع و منابع خودتان را به طور کامل لیست کنید.

    • رفرنس‌دهی درون متنی به روش APA: این کتاب از تجربیات شخصی نویسنده‌ها برای ایجاد یک انقلاب خلاقانه در دنیای تجارت استفاده می‌کند (استوارت و سیمونس، ۲۰۱۰، صفحه۲۲)
    • رفرنس‌نویسی در فهرست منابع به روش APA: زمین بازی تجارت: جایی که خلاقیت و تجارت با هم برخورد می‌کنند. Berkeley، USA: مجله خبری نیو رایدرز (New Riders Press).

 

  • روش ارجاع‌دهی به سبک Chicago

یکی دیگر از روش‌های محبوب رفرنس‌دهی، متد ارجاع‌دهی شیکاگو است. این سبک دو نوع مختلف دارد:

    • شیکاگو A: در این روش برای ارجاع‌دهی درون متنی باید از سیستم نشانه‌گذاری استفاده کنید و  منابع مورد استفاده‌تان را با اطلاعات کامل در پاورقی بیاورید.
    • شیکاگو B: در روش شیکاگو B برای رفرنس‌دهی درون متن از فرمت نویسنده – تاریخ استفاده ‌می‌شود.

نکته: ترجمه متون تخصصی کاری ساده‌ای نیست، چراکه علاوه بر اینکه دانش زبانی و مهارت ترجمه بالا نیاز دارد؛ مترجم باید با زمینه ترجمه تخصصی هم آشنایی کافی را داشته باشد و حتی در بعضی موارد باید در رشته مورد تحصیل کرده باشد.

پیشنهاد می‌کنیم که در مورد کیفیت ترجمه متون تخصصی خود ریسک نکنید و کار را به کاردان یعنی مترجمان تخصصی حقوق ترنسیس بسپارید. با ترنسیس می‌توانید کیفیت بالای ترجمه را با قیمت منصفانه و پشتیبانی دریافت کنید. همین حالا به سایت ترنسیس بروید و سفارش ترجمه تخصصی خود را ثبت کنید.

رفرنس‌دهی درون متنی به روش شیکاگو A: این کتاب از تجربیات شخصی نویسنده‌ها برای ایجاد یک انقلاب خلاقانه در دنیای تجارت استفاده می‌کند.

رفرنس‌دهی در پاورقی به روش شیکاگو A: ۱ دیو استوارت و مارک سیمونس (Dave Stewart and Mark Simmons)، زمین بازی تجارت: جایی که خلاقیت و تجارت برخورد می‌کنند‌ (برکلی: نیو رایدرز پرس، ۲۰۱۰)

رفرنس‌دهی در فهرست منابع به روش شیکاگو ‌A: استوارت، دیو و مارک سیمونس. زمین بازی تجارت: جایی که خلاقیت و تجارت با هم برخورد می‌‌کنند. برکلی: نیورایدرز پرس،۲۰۱۰.

رفرنس‌دهی درون متنی به روش شیکاگو ‌B: این کتاب از تجربیات شخصی نویسنده‌ها برای ایجاد یک انقلاب خلاقانه در دنیای تجارت استفاده می‌کند (استوارت و سیمونس ۲۰۱۰، ۲۲)

رفرنس‌دهی در فهرست منابع به روش شیکاگو‌ B: استوارت، دیو اند مارک سیمونس.۲۰۱۰. زمین بازی تجارت: جایی که خلاقیت و تجارت با هم برخورد می‌کنند. برکلی: نیو رایدرز پرس.

 

  • روش ارجاع‌دهی به سبک Harvard

سومین روش محبوب بین پژوهش‌گران در میان انواع روش‌ها رفرنس‌دهی، سبک هاروارد است. سبک هاروارد سیستم ارجاع‌دهی درون متنی نویسنده – تاریخ پیروی می‌کند.

    • رفرنس‌دهی درون متنی به روش هاروارد: این کتاب از تجربیات شخصی نویسنده‌ها برای ایجاد یک انقلاب خلاقانه در دنیای تجارت استفاده می‌کند. (استوارت و سیمونس،۲۰۱۰، صفحه۲۲)
    • رفرنس‌دهی در فهرست منابع به روش هاروارد: Stewart,D. & Simmons,M. (2010) زمین بازی تجارت: جایی که خلاقیت و تجارت با هم برخورد می‌کنند، مجله خبری نیو رایدرز (New Riders Press)، Berkeley.
  • روش ارجاع‌دهی به سبک MLA

چهارمین روش ارجاع‌دهی MLA نام دارد که از سیستم منحصر به فرد نویسنده – شماره – صفحه پیروی می‌کند.

    • رفرنس‌دهی درون متنی به روش MLA: این کتاب از تجربیات شخصی نویسنده‌ها برای ایجاد یک انقلاب خلاقانه در دنیای تجارت استفاده می‌کند. (استوارت و سیمونس ۲۲).
    • رفرنس‌دهی در فهرست منابع به روش MLA: استوارت، دیو و مارک سیمونس. زمین بازی تجارت: جایی که خلاقیت و تجارت با هم برخورد می‌کنند. برکلی: نیورایدر پرس چاپ ۲۰۱۰.😊
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]