من رفتم سربازی اگر محتوای منو دوست داشتید و بدردتون خورد از من حمایت مالی کنید

معرفی ارز دیجیتال اتریوم

معرفی ارز دیجیتال اتریوم
معرفی ارز دیجیتال اتریوم

معرفی ارز دیجیتال اتریوم

رمزارز معروف اتریوم که با کلمه ی انگلیسی Ethereum شناخته می‌شود یک پلتفرم عمومی open source، زنجیره بلوکی محور با رایانش توزیع‌ شده است که قابلیت قرارداد هوشمند را دارا است.

 

معرفی ارز دیجیتال اتریوم

پلتفرم اتریم یک ماشین مجازی تورینگ کامل اتریوم (EVM) را فراهم می‌کند، اسکریپت‌‌ها را با استفاده از یک شبکه‌ی جهانی و بین المللی Nodeهای عمومی اجرا می‌‌کند.

رمزارز اتریوم یک «اتر» که توکن ارز رمزپایه است را ارائه می‌‌کند، که این توکن بین حساب‌‌های کاربران قابل انتقال بوده و امکان اینکه به Nodeهای شرکت‌ کننده برای محاسباتی که انجام خواهد داد پرداخت می‌شود. گَس، یک روش داخلی در جهت قیمت گذاری است که برای جلوگیری از اسپم شدن و یافتن مکان‌ منابع روی هر شبکه‌ی اتریوم به کار گرفته خواهد شد.

لوگوی رمزارز اتریوم

 

تاریخچه رمزارز اتریوم

ایده‌ی اصلی رمزارز اتریوم توسط آقای ویتالیک بوترین در سال 2013 میلادی بعد از یک مقاله‌ی سفید در دنیا مطرح شد. ویتالیک بوترین در مجله‌ی رسمی بیت کوین فعالیت داشت و اعتقاد او این بود که بیت کوین دچار تعدادی نقاط ضعف است که باید با معرفی رمزارزی دیگر برطرف شود. بالاخره در ژانویه 2014 میلادی ویتالیک بوترین به همراه چند توسعه دهنده‌ی نرم‌افزار دیگر ایده‌ی اتریوم را کامل‌تر کرده و در آگوست سال 2014 میلادی، برای پیاده‌سازی پروژه‌ی اتریوم جذب سرمایه کرد.

 

توکن رمزارز Ethereum

اتر یک واحد ارز رمزپایه است که در شبکه‌ی اصلی اتریوم از آن استفاده خواهد شد. پس اگر در شبکه‌ی رمزارز اتریوم یک تراکنش انجام داده شود، باید از توکن‌های اتر استفاده شود. این مسئله مثل دلار آمریکا که از یک واحد کوچک‌تر به نام واحد سنت تشکیل شده است و بیت کوین که دارای یک واحد کوچکتر به نام میلی بیت و ساتوشی است. واحد اتر هم دارای تعدادی واحد کوچک‌تر با نام گذاری‌‌های متفاوت است. در کل که واحد‌های کوچکتر اتریوم را سابو که در زبان انگلیسی به szabo معروف است می‌گوییم و تقسیم‌ بندی این واحد کوچک‌تر آن به شکل زیر است:

یک اتر = یک میلیون سابو

ماینینگ رمزارز اتریوم

 

تفاوت‌های رمزارز بیت کوین و رمزارز اتریوم

  1. رمزارز بیت کوین در سال 2008 میلادی به عنوان اولین رمزارزی که در دنیا شروع به کار کرده است شناخته می‌شود و رمزارز اتریوم دقیقا 6سال بعد از بیت کوین و در سال 2015 میلادی به دنیای رمزارزها معرفی شد.
  2. رمزارز بیت کوین توسط یک فرد ناشناسی، با نام مستعاری که همه آن‌را با آن می‌شناسند و ساتوشی ناکاموتو نام دارد ایجاد شده است و با گذشت 10سال از معرفی این رمزارز دیجیتالی، هویت ساتوشی ناکاموتو همچنان در ابهام است. ولی در مقابل، رمزارز اتریوم توسط آقای ویتالیک بوترین ایجاد و معرفی شده است.
  3. رمز ارز بیت کوین یک رمزارز غیر متمرکز و open source است که اولین بار در جهان از فناوری معروف بلاک چین استفاده کرد.
  4. در مقابل رمزارز اتریوم پلتفرمی open source مبتنی بر فناوری بلاک‌ چین است که به توسعه‌ دهندگان آن اجازه‌ی ساخت و توسعه اپلیکیشن‌‌های غیر متمرکز را داده و رمزارز Ethereum با نام اتر شناخته شده است.
  5. رمزارز بیت کوین با هدف جایگزینی به جای پول و تغییر سیستم‌های پرداخت آنلاین و بدون واسطه ایجاد شده است و تنها به عنوان یک واحد پولی در جهت امکان خرید و فروش کالاها و خدمت‌ها استفاده می‌شود ولی رمزارز اتریوم بیش‌تر به عنوان یک بستر اجرای قرارداد‌های هوشمند، راه‌اندازی شده است و توسط توکن‌های جدید و برگزاری ICOها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

 

سایر تفاوت‌های رمزارز بیت کوین و رمزارز اتریوم

  • رمزارز بیت کوین و رمزارز Ethereum هر دو از یک پروتکل PoW استفاده کرده و قابل استخراج هستند، تفاوتش این است که تعداد سکه‌های قابل استخراج در رمزارز بیت کوین فقط 21میلیون واحد کامل در نظر گرفته شده است ولی در رمزارز اتریوم چنین محدودیتی اصلا وجود ندارد.
  • در زمان تکمیل یک بلاک که ارتباط مستقیمی با زمان تایید تراکنش دارد، در رمزارز Ethereum حدودا 14ثانیه و در رمزارز بیت کوین این زمان حداقل 10دقیقه به طول می‌انجامد.
  • رمزارز Ethereum یک مدل اقتصادی متفاوت با رمزارز بیت کوین است.
  • بلاک‌های پاداش رمزارز بیت کوین دقیقا هر 4سال یک دفعه تقسیم می‌شوند اما در رمزارز اتریوم این کار سالانه یک بار اتفاق می‌افتد.
  • از نظر فنی، زبان برنامه‌ نویسی مورد استفاده که در رمزارز بیت کوین و رمزارز اتریوم هست متفاوت است.
  • الگوریتم رمزنگاری Ethereum که با نام انگلیسی Ethash معروف است و الگوریتم بیت کوین SHA-256 است.

 

استخراج اتریوم

  • رمزارز Ethereum با استفاده از یک hash algoithm به اسم Ethash اجازه استفاده از کارت‌های گرافیک را به جایپردازنده‌ها فراهم می‌کند.
  • در رمزارز بیت کوین چنین امکاناتی را برای کاربران نداریم و در حال حاضر استخراج رمزارز بیت کوین تنها با دستگاه‌های بسیار قدرتمند معروف به ASIC امکان‌پذیر خواهد بود.
  • استفاده‌ی فروشگاه‌های مجازی از رمزارز بیت کوین به مراتب گسترده تر از رمزارز Ethereum است، هواداران رمزارز اتریوم باور دارند که برق مورد نیاز برای استخراج رمزارز Ethereum بسیار پایین‌تر از رمزارز بیت کوین است و به همین دلیل است که این رمزارز گزینه بهتری برای انجام تراکنش‌ها است.
  • در رمزارز اتریوم کارمزد‌ها متناسب با پیچیدگی‌های محاسباتی، پهنای باند قابل استفاده و فضای ذخیره سازی محاسبه خواهد شد.
  •  کارمزدهای تراکنش‌ رمزارز بیت کوین بر اساس اندازه و زمان آن محاسبه خواهد شد.

 

ارزش رمزارز اتریوم

در حالیکه ارزش رمزارز اتیریوم در سیزدهم ماه ژانویه سال 2018 میلادی به بالاترین مقدار خود رسید، ارزش آن طی ماه‌‌های آینده‌ی این تاریخ تا تقریبا 83 دلار آمریکا کاهش پیدا کرد.

 

معرفی  Ethereum2

رمزارز اتریوم 2 یک update گسترده در شبکه‌ی رمزارز اتریوم است که باعث تغییر الگوریتم‌های اجماع این بلاکچین از PoW به PoS خواهد شد. انتظار داریم که update در سه ماهه‌ی سوم سال 2020 میلادی اجرا شود.

 

Ethereum در ایران

برای دریافت رمزارز Ethereum و فعالیت بر برنامه‌های غیرمتمرکز در کشور عزیزمان ایران و تجربه‌ی کار با توکن‌های رمزارز اتریوم صرافی‌‌هایی که در کشور عزیزمان ایران وجود دارند که این فعالیت را انجام می‌دهند.

 

امیدواریم از این مقاله اطلاعات مفیدی کسب کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]