روشهای جلوگیری از قطعی برق
این روزها با گرمتر شدن هوا و بالا رفتن مصرف برق بار دیگر شاهد خاموشیهای گسترده در کشور هستیم. مانند سالهای گذشته مردم به دلیل افزایش هوا نگران قطعیهای برق مکرر هستند. نه تنها مردم عادی بلکه صاحبان کسب و کارهای خانگی، ادارات، فریلنسرها و حتی کارمندان و کارگران حوزههای مختلف هم از قطعی مکرر برق صدمه میبینند. با گرم شدن هوا باز هم مصرف برق در جای جای کشور شدت گرفته است به طوری که به گفته مسئول مربوطه میزان مصرف برق در هفته اخیر به بالاترین رقم ثبت شده در تاریخ صنعت برق ایران رسیده که با توجه به پیشبینیهای انجام شده مبنی بر افزایش بیشتر دمای هوا، روند تغییرات مصرف برق به ویژه در روزهای پیش رو، میتواند نگران کننده بوده و سبب نوسانات و خاموشیهای مکرر در سطح کشور شود. در این نوشته چندین راه برای جایگزین کردن برق و همچنین قرار گرفتن در لیست مشترکان کم مصرف و کم شدن ریسک قطعی برق عنوان کرده ایم.
روشهای جلوگیری از قطعی برق
ساعتهای کمبار
ساعتهایی هست که به دلیل خاموش بودن تلویزیون و برخی وسایل دیگر، از پیک مصرف خارج است. معمولا نیمه شب تا صبح شامل این زمان میشود که میتوانید فعالیتهایی مثل استفاده از ماشین لباسشویی را در این زمان برنامهریزی کنید. هزینه برق شما نیز در این ساعات کاهش مییابد.
شب را بیرون بگذرانید!
میتوانید از هوای نسبتا خنک شب استفاده کنید و از بالکن یا بام و حیاط خانه برای خوابیدن استفاده کنید تا هزینه برق کاهش یابد و مصرف آن نیز کنترل شود. البته اغلب این مورد برای خانههای ویلایی و یکی دو طبقه قابل اجراست.
از یک ملافه یا پارچه خیس استفاده کنید
وای از وقتی که به خانه برسید و برق رفته و حتی آب خنک هم در لولهها جریان ندارد. خیلی از شهرهای جنوبی در طول روز این وضعیت را تجربه میکنند. به شما توصیه میکنیم در این ساعات اگر دچار قطع برق شدید از یک ملحفه خیس استفاده کنید، آن را چند بار محکم تکان دهید تا خنک شود و بعد روی خود بیندازید و استراحت کنید.
از ژنراتور استفاده کنید
اگر ساکن آپارتمان هستید با همکاری با همسایهها توافق کنید تا یک ژنراتور خریداری کرده تا در مواقع اضطراری برای روشنایی راهروها و آسانسور و درب پارکینگ برق میخواهد.
پنلهای خورشیدی
در این روزهای گرم تابستانی چیزی فراوانتر و ارزانتر از نور خورشید پیدا نمیکنید. میتوانید با یک هزینه اولیه تا آخر عمر برق رایگان داشته، درمورد جرئیات خرید و نصب پنلهای خورشیدی جست و جو کرده و بخوانید.
برچسب انرژی
این مورد به گرما ربطی ندارد. به زمانی مربوط است که میروید به بازار تا وسایل برقی بخرید. سعی کنید از وسایلی استفاده کنید که مصرف انرژی آنها در پایینترین سطح و بهرهوری آنها در بالاترین سطح است. این وضعیت در برچسب انرژی نشان داده شده است.
لامپهای اضافی را خاموش کنید
شاید این توصیه را زیاد شنیدهاید، اما شاید تکرارش خالی از لطف نیست. چون همیشه فراموش میکنیم. ضمنا لامپ کممصرف را هم فراموش نکنید. هر لامپ کممصرف میتواند 5 برابر لامپ رشتهای معمولی روشنایی تولید کند.
انباری برای لباسها
ماشین لباسشویی در هر بار فرآیند شست وشو برق زیادی مصرف میکند، پس چه بهتر وقتی آن را روشن میکنید با ظرفیت کامل از آن استفاده کنید. لباسها را جمع کنید تا یک ماشین کامل شود. این موضوع را برای اتوکشی لباسها هم در نظر بگیرید.
استفاده از رنگ روشن
لامپها را تمیز نگه دارید تا بهتر نورافشانی کنند و در خانه از رنگ روشن برای رنگآمیزی دیوارها استفاده کنید که به نور کمتری نیاز دارد.
انرژی جایگزین
این روزها استفاده از توستر و ماکروویو را به حداقل برسانید و از گاز استفاده کنید. پر بودن بیش از حد کیسه جاروبرقی و گرفتگی لوله آن باعث مصرف برق بیشتری میشود، از این اتفاق پیشگیری کنید. زدودن برفک یخچال و بازنکردن مکرر در آن نیز از تدابیر مهم برای ذخیره انرژی است.
صرفهجویی در مصرف انرژی
در دین ما صرفهجویی مورد توجه بسیار قرار گرفته است و حضرت علی (ع) پیشوای ما خوشترین زندگی را زندگی با قناعت میداند. اگر همه مردم همت کنند تا در روزهای گرم تابستان بهترین شیوه مصرف را پیش گیرند چه بسا گرمترین نقاط ایران از برق بیبهره نخواهند بود و از گرمازدگی نجات خواهند یافت. نگاهی به خانههای قدیمی ایرانی نشان میدهد ساخت آب انبارها، بادگیرها، سردابها و سبک معماری با دیوارهای ضخیم و کاهگلی و خشتی بهترین تدبیر در نگهداری از انرژی بوده است. پیش از آن که خانهها را با سنگ و گرانیت و شیشههای منعکسکننده نور و حرارت بپوشانند باید به این فکر میکردند که خصوصیات اقلیمی هر شهر چه مواد اولیهای را برای بنایی میطلبد. قرار دادن کانالهای هوایی و بادگیرها در ساختمانهای یزد که شهری بسیار گرم به حساب میآید نوعی کولر بدون مصرف برق و راهکار بومی و مدبرانهای برای این صرفهجویی بوده است. استفاده از سردی آب قنات، سردابها، استفاده از عمارت تابستانی و زمستانی با توجه به تابش خورشید از ظرایفی بود که امروز به ندرت به آن فکر میشود.
اگر نظری در ارتباط با مقالهی بالا دارید در بخش نظرات همین نوشته برای ما بنویسید.
ارسال پاسخ