تفاوت back end و front end
برنامه نویسانی که برای وبسایت کدنویسی انجام میدهند دو دسته تقسیم میشوند دسته اول بک و دسته دوم هستند که میخواهیم در این مقاله آنها را بررسی کرده و تفاوتهای آن را بگوییم. قسمتی از یک وبسایت است که کاربران عادی نمیتوانند آن را مشاهده نمایند در واقع میتوان گفت هسته یک وبسایت است که منطقه سایت را کنترل میکند و همینطور کاربران میتوانند به کدهای نوشته شده دسترسی پیدا کنند.
تفاوت back end و front end
مهارتهای مورد نیاز برنامه نویسان BACK END
برنامه نویسانی که میخواهند یک وب سایت را کدنویسی کرده تا بتوانند آن را کنترل نمایند از زبان برنامه نویسیهای مختلف استفاده مینمایند برای مثال برنامه نویسان از طریق زبانهای برنامه نویسی جاوا، php، پایتون، sql و سی شارپ استفاده کرده و برای به خود کدنویسیهای لازم را انجام خواهند داد.
- سوال پرسیدن
- این که بتوانند در بخشهای مختلف از محیط سرور را مدیریت نمایند.
- دانش کافی برای این که بتواند امنیت هر لایهای از سرور را برقرار نمایند.
- همچنین نحوه عملکرد ساختار داده الگوریتمها و یا ریاضیات گسسته را دانسته و آگاهی لازم را کسب کنند.
- باید بتوانند به حل مسئله تسلط داشته و چالشپذیر شوند.
- همچنین باید الگوهای طراحی را شناخته و با آنها بتوانند کار نمایند.
ویژگیهای Back end
- مقیاسپذیری.
- منطقی برای کسب و کار یک برنامه.
- و همچنین مدیریت کردن پایگاه دادهها.
- توجه نمودن به امنیت.
- تبدیل کردن دادهها.
- پشتیبانی از زبانهای مختلف.
- پشتیبانی کردن از تست به صورت خودکار برای زبانها.
به طور کلی میتوان گفت یک برنامه نویس بک اند باید بتواند اهداف را بررسی کرده و بشناسد تا بتواند مشکلات را پیدا کند و آنها را مدیریت و برطرف نماید همچنین باید بتواند دادهها را ذخیره نماید و در صورت نیاز کاربران به دادهها آن دادهها را به کاربر تحویل دهد.
Front end چیست؟
فرانت اند یک برنامه نویسی است که کاربر میتواند آن را مشاهده کرده در واقع میتوان گفت ظاهر یک وبسایت و المانهای گرافیکی است، برنامه نویسانی که در بخش فرانت اند یک وب سایت کار میکند میتوانند با زبانهای برنامه نویسی css، جاوا اسکریپت، html استفاده کرده و صفحات وب و یا صفحات اپلیکیشن خود را با آن طراحی نمایند میتوان گفت فرانت کدنویسی است که کاربر بعد از اتمام آن میتواند با او ارتباط برقرار نماید.
مهارتهای برنامه نویسی فرانت اند
- یک برنامه نویس با استفاده از آن میتواند پلتفرمهای مناسب وب را بررسی و عملکرد آن را مطالعه نماید.
- از طریق این روش برنامه نویسان میتوانند در زبانهای گفته شده مهارت بالایی را کسب نمایند.
- برنامه نویسانی که با فرانت اند کدنویسی میکنند یکسری اصطلاحات درباره مهندسی نرمافزار را مانند گیت آموزش میبینند.
- با ما یک سری مفاهیم مانند سئو و بهینه سازی آن آشنا خواهید شد.
- میتوانید با یک سری از مفاهیمی مانند رابط کاربری، تجربه کاربری، تجارت الکترونیک آشنایی با پیدا کرده بعد از آن استفاده نمایید.
- همچنین میتوانید با یک سری از نرمافزارها مانند فتوشاپ، نرمافزارهای طراحی، مدیریت محتوا و یا ویجتهای ui ناشناخته و در استفاده از آن مهارت بالایی را پیدا کنید.
ویژگیهای front end
- بتواند با مرورگر آن سازگار شود.
- برنامههای تک صفحه را پشتیبانی میکند.
- بهینه سازی در استفاده از موتور جستجو.
- توجه به دسترسیها.
- رابط بصری.
- استفاده کردن از ابزارهای ادیت و ویرایش عکس مانند فتوشاپ.
تفاوت میان فرانت اند و بک اند
اولین تفاوتی که بین فرانت اند و بک اند وجود دارد آن است که کاربران فرانت اند را میتوانند مشاهده کنند و با آن ارتباط برقرار نمایند ولی بک اند این گونه نیست و فقط عملکرد آن روی مرورگر قرار میگیرد. زبانهای برنامه نویسی که با آن کار میکنند با هم متفاوت است. و نحوه عملکرد آنها با هم متفاوت است؛ زیرا فرانت اند جنبه بصری داشته و بک اند جنبه منطقی یک سایت را بر عهده دارد.
مثالی برای درک بهتر از front end و back end
یک فیلم سینمایی را میتوانید در نظر بگیرید عواملی چون بازیگران صحنههایی که در آن فیلمبرداری کرده مکالماتی که بین بازیگران رد و بدل خواهد شد را میتوان فرانت اند در نظر گرفت زیرا بعد از فیلم ساخته شد کاربران میتوانند آن را مشاهده نمایند و فیلمبرداران صدابردار تهیه کننده و عوامل دیگر که در پشت صحنه قرار دارند و برای تهیه فیلم تلاش میکنند را میتوان و در نظر گرفت.
جمع بندی
به طور کلی یک وب سایت و یا یک اپلیکیشن بسازید باید و در یکی از این بخشها به صورت حرفهای مهارت کسب کنید و بسته به بخشی که قرار است در آن فعالیت نمایید زبان برنامه نویسی آنرا آموزش دیده و یاد بگیرید و بعد از آموزش به راحتی میتوانید حتی به صورت دورکاری کسب درآمد کنید.
ارسال پاسخ