سندروم پاریس چیست؟
سندروم پاریس یک اختلال روانی عجیب و موقتی است که باعث میشود فرد هنگام مسافرت به شهر پاریس کاملا اختیار خود را از دست بدهد. جالب است بدانید به نظر میرسد این اختلال در بین مسافران ژاپنی بیشتر شایع است. از بین تقریبا 6 میلیون مسافر ژاپنی که سالانه از پاریس دیدن میکنند، حدود 30 نفر زوال شخصیت، زوال واقعیت، افکار آزاردهنده، توهم و هذیانهای دقیقی میشوند که خبر از سندرم پاریس میدهد. پزشکان تنها میتوانند دلیل این اختلال را حدس بزنند. از آن جایی که اکثر افرادی که دچار سندرم پاریس میشوند سابقهی اختلال روانی ندارند، سرنخ اولیه این است که چنین اختلال ترسناک عصبی در اثر موانع زبانی، خستگی جسمی و روحی و واقعیت پاریس در مقایسه با ورژن ایدهآل آن اتفاق میافتد.
سندروم پاریس چیست؟
علائم سندروم پاریس
به لحاظ پزشکی کسانی که از این سندروم رنج میبرند ممکن است علایم روانپزشکی مانند توهم، نگرانی، تهوع و سرگیجه، عرق ریزی یا گیجی را تجربه کنند. به عبارتی میتوان ادعا کرد که سندروم پاریس بیشتر یک شوک شدید فرهنگی و دلتنگی برای خانه است تا یک بیماری. این وضعیت روحی روانی اغلب به خاطر چهار عامل به وجود میآید. اولین و مهمترین عامل، مانع زبانی بین اکثر گردشگران و میزبان فرانسوی است. عامل دوم نیز تا حدی به مورد اول ارتباط داشته و تفاوت شدید رفتاری و فرهنگی را شامل میشود که گاه میتواند بسیار آزارنده شود. کم بودن رسمیت در روابط، نوسانات روحی مکرر در وضعیت روحی و تن صحبت و حتی شوخیهای غیر قابل درک جزوی از این مورد دوم هستند. عامل سوم خستگی فیزیکی است که بسیار ساده و شفاف به نظر میرسد. مسافران چه برای کار به پاریس بیایند یا برای تفریح، برنامه خود را بسیار شلوغ و فشرده میچینند که ممکن است مغزشان حسابی خسته شود. در نهایت باید جت لگ را هم به طور جدی به این عوامل اضافه کرد. البته ذهن پرسشگر ممکن است بپرسد که چرا در سایر شهرهای بزرگ اروپایی یا آمریکایی این اتفاق نمیافتد؟ قطعاً زبان احترام آمیز و فرهنگ مردم لندن، برلین و نیویورک به اندازه این شهر فرانسوی دور از دسترس و فلج کننده نیست! در تئوری باید گفت که تصویر باشکوهی که از پاریس به عنوان مهد شیک بودن، سلیقههای عالی و کمال به گردشگران ارائه میکنند، انتظارات بالای آسیب زنندهای را در ذهن آنها شکل میدهد. ممکن است در جایی که انتظار دارد، یک کافه رستوران کوچک پاریسی را ببینید با شعبهای از مک دونالد روبرو شوید یا به جای دیدن برخی مناظر کارت پستالی با جمعیت شلوغی از عبور و مرور روزانه برخورد کنید. اینکه سندروم پاریس چقدر واقعی است، جای بحث دارد زیرا این شهر دوست داشتنی میتواند شما را دلتنگ خودش کند. این وضعیت روحی بیشتر از آنکه یک بحران پزشکی یا اجتماعی است؛ نتیجه برخی اخبار بوده و به هر صورت میتوانید با خیال آسوده به سفرتان ادامه دهید.
چگونه از ابتلا به سندرم پاریس جلوگیری کنیم؟
علی رغم نام آن، سندرم پاریس تنها در پاریس وجود ندارد. این پدیده میتواند برای هر کسی که بهشتی را در خارج از کشور جست و جو میکند اتفاق بیفتد یا:
- گردشگری که تصور میکند سفری به یک سرزمین عجیب و غریب دارد.
- نوجوانی که اولین سفر انفرادی خود را تجربه میکند.
- کسی که به خارج از کشور تبعید شده است.
- پناهنده سیاسی یا مهاجری که برای دست یابی به موقعیتی بهتر از وطن خود خارج شده است.
تجربیات مشابهی در مورد سندرم پاریس میتواند برای افراد مذهبی که به بیت المقدس یا مکه سفر میکنند یا غربیهایی که برای روشنگری روحی به هند میروند، اتفاق بیفتد. این ها همه میتوانند باعث توهم، گیج شدن، و حتی احساس زوال شخصیت در فرد شوند. مثلا به طور موقت احساس طبیعی فردیت و شخصیت خود را از دست دهند. در هنگام سفر به پاریس بهترین گزینه برای شما داشتن یک شبکه پشتیبانی قوی هم در خارج از کشور و هم در وطن برای تطبیق خودتان با فرهنگ فرانسه است برای آن که احساس نکنید که آنچه پاریسیها به شما میگویند را به طور کامل درک نمیکنید.
ارسال پاسخ