تاریخچه خودروهای خودران
سالهای اخیر همان طور که در جریان هستید میتوان گفت بسیاری از شرکتها به دنبال آن هستند که بتوانند با استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا استفاده کنند و با آنها رقبا میتوانند خود را ثابت کنند. با این کار که آنها توانستهاند با استفاده از این تکنولوژیها خودروهایی بسازند که سوختهای فسیلی و سوختهای نا پاک را از بین ببرند و به جای آن از انرژیهای پاک و الکتریکی استفاده کنند. در زمانی که ماشینهای الکتریکی وارد بازار شدند میتوان گفت یکی از اقدامات مهمی که رخ داد در صنعت خودرویی در این زمینه است که توانستهاند ماشینهای خودران را به بازار دعوت کنند.
تاریخچه خودروهای خودران
خودرو خودران
همانطور که از نام این خودروها مشخص است میتوان گفت که بدون هیچ کمک و دخالتی این ماشین میتواند مسیر خود را ادامه دهد. این خودروها میتوانند به خوبی مسیر خود را درک کنند و با استفاده از کمترین کمک و یا بدون هیچ فردی مسیر خود را ادامه میدهند، تا به مقصد برسند. این محصولات که خودرو خودران گفته میشود طوری طراحی شدهاند که میتوانند با استفاده از سنسورهایی که درون آنها به کار رفته است هر مانعی که جلوی آنها بیاید میتوانند بدون برخورد با آنها به مسیر خود ادامه دهند و امنیت کامل را برقرار کنند.
تاریخچه خودرو خودران
یکی از نکاتی که باید به آنها توجه کرد این است که این خودروها با نامی که دارند میتوان گفت جزو بخش صنعتی است که بسیار جدید و نو هستند ولی باید به این دقت کنید که طراحی و ساخت این خودروها از سالهای خیلی قبل از آن شروع شده است. زمانی که ایده پردازی این کار شروع شد و آزمایشات را شروع کردند میتوان گفت این کار به دهه 20 میلادی بر میگردد. میتوان این گونه بیان کرد که آزمایشاتی که انجام می گرفت به مدت 30 سال طول کشید و بالاخره در دهه 50 میلادی آزمایشاتی صورت گرفت که امیدوار کننده بود. پس به این نتیجه میرسید که آنقدر هم که ما فکر میکنیم این اتفاقات سریع رخ نداده است. اولین باری که یک خودرو توانست با استفاده از تکنولوژی الکتریکی حرکت کند در سال 1925 رخ داد که توسط یک شرکت به نام کنترل رادیویی هودنیا بود. در آن زمان این خودرو را به نام اعجوبه آمریکایی نامیدند که میتوانست با امواج رادیویی حرکت کند و به صورت کنترل از راه دور به مسیر خود ادامه دهد. این خودرو میتوانست در مسیرهای شلوغ و پر تردد به حرکت خود ادامه دهد و میتوان گفت دارای چندلر 1926 و همچنین دارای آنتن نیز بود. شخصی که در این خودرو نشسته بود میتوانست با استفاده از فرستادن امواج رادیویی به خودرو نیرو وارد کند تا آن خودرو به حرکت دربیاید.
انواع خودرانها
- سطح صفر: این خودروها میتوانند هشدار هایی را به راننده ارسال کنند. در زمانهایی که این هشدارها به راننده داده میشود باید این گونه گفت که کارشان به پایان میرسد.
- سطح یک: راننده باید دستهای خود را بر روی فرمان قرار دهد. در این خودروها هم راننده و هم سیستم نقشی در رانندگی دارند. کارهایی چون سیستم ترمز اضطراری، چرخ فرمان و از این قبیل کارها را در اختیار دارد.
- سطح دو: در این کار راننده میتواند دستهای خود را از فرمان جدا کند ولی راننده هوشیار میخواهد. سیستم میتواند تمام کارهای ترمز گرفتن، گاز دادن و یا حرکت فرمان را در اختیار دارد ولی باز هم حواس راننده به جاده را میخواهد، زیرا در مواقع ضروری مداخله کند تا حادثهای رخ ندهد.
- سطح سه: در این سطح راننده میتواند از جاده و مسیر چشم بردارد. این سطح از خودروها میتواند حوادثی را که اتفاق میافتد را مدیریت کند و به راه خود ادامه دهد بدون این که مشکلی پیش بیاید، ولی بهتر است باز هم راننده حواسش به جاده باشد تا بتواند سریع عکس العمل نشان دهد.
- سطح چهار: راننده میتواند در این سطح به کاری که میخواهد انجام دهد توجه کند. و این گونه است که هیچ توجهی نیاز از سمت راننده لازم نیست.
- سطح پنجم: در این خودروها همه کارها توسط سیستم انجام میشود و انسان در آن نقشی ندارد و میتوان گفت آپشنی مانند فرمان به صورت دلخواه است و میتوان اصلا از فرمان استفاده نکرد.
تسلا در ماشین خودران
میتوان این گونه بیان که این برند تمام تلاش خود را بر روی خودروهای خودران قرار داده و حتی موفقیتهایی را کسب کرده است، برند تسلا (Tesla) یکی از برندهای جدی در این عرصه است. ایده این که سیستمها بتوانند با استفاده از اتوپایلوت یا همان خلبان خودکار را برای ماشینهای سواری پیاده کرد از طرف ایلان ماسک بیان شد که در سال 2013 این موضوع را بیان کرد و این فرد صاحب برند تسلا نیز است. زمانی که این ایده از طرف ایلان ماسک بیان شد کمپانی او بر این معتقد است که بتواند با این کار تصادفاتی که درون جادهها اتفاق میافتد را کمتر کند زیرا این تصادفات به دلیل خستگی و بی توجهی راننده اتفاق میافتد.
پیشنهاد نویسنده: در ارتباط با بازار کار یادگیری ماشین در ایران بخوانید.
ماشین آینده در امروزه
میتوان این گونه بیان کرد که خودروهای خودران توسط جمعی از طراحان و خودرو سازان در حال طراحی و ساخت است.
برای این که ان موضوع سادهتر شود میتوان خودرو مرسدس بنز به نام F015 را بیان کرد که به خودرو آینده نام دارد، این خودرو توانسته کارهای فوق العادهای را فراهم سازد از این کارها میتوان به چرخش صندلیهای آن و همچنین تمام داخل خودرو از نمایشگر مملو است. این خودرو نمایی از آینده را نشان میدهد که میتوان با استفاده از تکنولوژی از ماشینهای این چنین بهره برد.
در ارتباط با شاخههای هوش مصنوعی بیشتر مطالعه کنید. نظرات خود را در ارتباط با مقالهی تاریخچه ماشین های خودران برای ما بنویسید.
ارسال پاسخ