مهارت مورد نیاز مهندس برق
مهندسی برق
مهندسی برق یکی از زیر مجموعه های مهندسی می باشد که با الکتریسیته و اکترونیک می پردازد و به دو بخش تقسیم میشود بخش اول می توان گفت به طراحی و بررسی سیستم هایی که در انتقال انرژی الکتریکی می پردازد و بخش بعدی به بررسی و طراحی کردن سیستم های پردازش و انتقال اطلاعات می باشد.
رشته ی مهندسی برق یکی از مهم ترین موضوعات در ارتباط با مخابرات و صنعت برق می باشد که افراد زیادی را جذب خود کرده است و از طریق ان توانسته اند مهارت های زیادی را کسب نمایند و با استفاده از توانایی و مهارت های بدست آورده شده در بخش های مختلف فعالیت نمایند زیرا این رشته از چندین گرایش مختلف بوجود آمده و افرادی که به این رشته علاقمند هستند می توانند در گرایش ها و زمینه های مختلف کسب درآمد کرده و فعالیت نمایند.
مهارت مورد نیاز مهندس برق
گرایش های مهندسی برق
-
گرایش الکترونیک
از طریق این گرایش افراد می توانند مدار های دیجیتال، ادوات میکرو و نانو الکترونیک و آنالوگ ها را طراحی نمایند بطور مثال می توانند با استفاده از آن وسایل خانگی بسازند و یا در پروژه های تجاری از آنها استفاده نمایند.
-
گرایش کنترل
از این روش کاربران می توانند داده های ورودی و و فرآیند های خروجی را کنترل نمایند و از طریق آن در زمینه های خودرو سازی، صنایع نظامی، صنایع هسته ای فهالیت کنند.
-
گرایش مخابرات
این گرایش می توان گفت به چند گرایش دیگر تبدیل شده است و در زمینه های مختلف فعالیت می کند برای مثال می توان با استفاده از آن انواع آنتن ها را طراحی نمود و یا موج ها را طراحی و پیاده سازی کرد و همچنین کاربران می توان از طریق آن در شغل هایی غیر نظامی و یا نظامی فعالیت خود را آغاز کنند.
مهندسی برق برای چه کسانی کاربردی است
کسانی که علاقمند به کار های فنی هستند و یا به رشته ی برق و کار با مدار ها را می پسندمد و در آن مهارت دارند و یا توانایی این را دارند که بصورت گروهی روی پروژه کار کنند و وقت شناس هستند می توانند در این حرفه به نتیجه ی عالی برسند و پیشرفت زیادی کنند ولی اگر نتوانند پروژه ای که تحویل می گیرند را نتوانند در زمان معین و خواسته شده تحویل دهند و یا کار کردن گروهی برایشان آزار دهنده است بهتر است از این رشته و مهارت کسب کردن از آن صرف نظر نمایند.
نرمافزار های کاربردی و مورد نیاز مهندسان برق
برای این که بتوانند کار های خود را انجام دهند باید از یک سری نرمافزار ها جهت کار با آنها نصب کرده و مهارت کسب کنند تا بتوانند کار های خود را از طریق آنها انجام دهند که این نرمافزار ها شامل: نرمافزار bascom، نرمافزار AVR، نرمافزار Designer555 که در زمینه ی مهندسی برق به کاربران کمک زیادی می کنند که بتوانید در سریع ترین زمان ممکن آن را یاد گرفته و استفاده نمایند.
مهارت های مورد نیاز مهندسان برق
- کاربران باید مهارت و توانایی بالایی در استفاده از کامپیوتر داشته باشند تا بتوانند با نرمافزار های موجود در این رشته کار نمایند.
- آنها باید در رشته های ریاضی و فیزیک مهارت بالایی داشته باشند زیرا بیشترین بخش از کار آنها با ریاضی پیش می رود.
- باید مهارت بالایی در تصمیم گیری داشته باشند تا بتوانند برای پروژه ای که انجام می دهند بهترین تصمیم ممکن را بگیرند تا به مشکل بر نخورند.
- بایید بتوانند در گروه ها فعالیت نمایند و کار تیمی را بلد باشند و با کار کردن در گروه هایی که هر فردی ممکن است نظر های گوناگون داشته باشند هم کاری کرده و بتوانند با هم دیگر کار نمایند.
- بتوانند ارتباطی خوبی با سایر کارکنان آن بخش که در حال فعالیت با یک دیگر می باشند داشته باشند به همین دلیل باید در این زمینه مهارت کسب کرده تا در حین کار با دیگر افراد و یا هم تیمی های خود به مشکل بر نخورند.
- باید قوانین و مقررات را بدانند و در آن مهارت کسب نمایند تا به خود و هم تیمی و یا پروژه ای که در حال انجام آن می باشند صدمه و آسیبی وارد نکنند.
- همچنین باید بتوانند تجهیزات مورد نظر را بسازند و آنها را نگهداری کنند.
- و یا بتوانند در ساخت و نگهداری کرد تجهیزات الکترونیکی مهارت کسب نمایند.
- مهندسان برق باید بتوانند برنامه های عملیاتی را به خوبی تهیه کرده و آنها را تدوین نمایند.
- همچنین باید مهارت کسب نمایند تا بتوانند اطلاعات را جمعآوری کرده و آنها را پردازش نمایند.
- و یا بتوانند شماتیک های برقی را توسعه دهند.
- مهارت هایی در زمینه ی طراحی مدار کسب نمایند.
- بتوانند سیستم های خطی را تحلیل کرده و آنها را اجرا کنند.
همه ی مهارت های گفته شده در بالا به مهندسین برق و کسانی که خواهان ادامه به این رشته و کسب مهارت و بالا بردن توانایی های خود هستند به کار می رود و می توانند با استفاده از آنها توانایی های خود را افزایش داده و در این حرفه پیشرفت نمایند و موفق شوند.
ابزار های مورد استفاده مهندسان برق
مهندسان برق برای این که بتوانند اتصالات وعیب های سیستم را بررسی نمایند و یا آنها را تنظیم کنند از یک سری ابزار های کاربردی استفاده می کنند تا این ابزار ها بتونند آنها را راهنمایی و کمک کنند یک سری از ابزار هایی که بصورت مداوم مهندسان با آنها کار می کنند شامل:
- اسیلوسکوپ ها
- طیف سنج
- کوره های لوله ای
- کنتور های جریان
- اوپراتور های نیمه آزمایشگاهی
- کوره های امنیتی
- شبیه ساز ها
جمع بندی
اگر شما از دسته از افرادی هستید که قصد دارید این رشته را ادامه دهید و در آن مهارت کسب کنید سعی کنید اول علاقه خود را تعیین نمایید و این رشته و گرایش ها و زیر مجموعه های آن را بررسی نمایید و بسته به علاقه ای که دارید آن گرایش مورد نظر خود را انتخاب کرده و مهارت و توانایی خود را تقویت نمایید تا بتوانید از این رشته نتیجه خوبی کسب نمایید.
در ارتباط با مهارت رشته های مهندسی دیگر بخوانید:
- مهارت های مورد نیاز مهندسی مخابرات
- مهارت مورد نیاز مهندس الکترونیک
- مهارت های مورد نیاز مهندس صنایع
- مهارت های مورد نیاز مهندس کامپیوتر
نظرات خود را در ارتباط با این نوشته بنویسید.
موفق باشید.
ارسال پاسخ